Κινητή βιβλιοθήκη και 23ο παζάρι βιβλίου μαζί στην πλ. Κοτζιά

SHARE

 

Πηγή: news.blogs.lib.lsu.edu

Το Παζάρι Βιβλίου είναι ένας από τους πλέον καταξιωμένους θεσμούς στα δρώμενα της Αθήνας, όπου συμμετέχουν εκδότες από όλη την Ελλάδα ως μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων.  Φέτος ο κόσμος μπορεί να το επισκεφθεί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, δηλαδή έξω από Δημαρχείο Αθηνών της πλατείας Κοτζιά μαζί με την κινητή βιβλιοθήκη Αθηνών.

Το «πάρτι» των βιβλίων διαρκεί είκοσι τέσσερις ημέρες, από αυτήν την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου έως και τις 10 Φεβρουαρίου. Κεντρικό σύνθημα και φέτος είναι «Το βιβλίο είναι η δύναμή σου». Στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου», περισσότερα από 7.500 τίτλοι βιβλίων θα διατίθενται στους λάτρεις του βιβλίου σε πολύ χαμηλές τιμές, ακόμα και του ενός ευρώ, με εκπτώσεις που αγγίζουν το 70% της αρχικής τιμής. Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.), η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου (ΕΝ.ΕΛ.ΒΙ.) και ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών (Σ.Ε.Β.Α.) υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.),  έχουν ως βασικό στόχο το να βρεθεί στα χέρια όλων τουλάχιστον ένα βιβλίο, ανεξαρτήτως οικονομικής ευχέρειας.

Κινητή βιβλιοθήκη
Πηγή: http://www.thetoc.gr

Καθημερινά, Σάββατα και Κυριακές από τις 09:00 το πρωί μέχρι και τις 21:00 το βράδυ, η είσοδος είναι ελεύθερη σε ανθρώπους κάθε ηλικίας. Εκεί θα έχουν την ευκαιρία να προμηθευτούν αξιόλογα βιβλία από την υπαίθρια, στεγασμένη και θερμαινόμενη εγκατάσταση. Τέσσερις ημέρες, μάλιστα, το αναγνωστικό κοινό θα έχει στη διάθεση του επιπλέον τίτλους βιβλίων μιας και θα κάνει στάση στην πλατεία Κοτζιά η κινητή βιβλιοθήκη Αθηνών. Συγκεκριμένα, τα ραντεβού επί της οδού Αθηνών είναι προγραμματισμένα για την:

Παρασκευή 18/1/2019: 10.00-15.00
Τετάρτη 23/1/2019: 16.00-20.00
Δευτέρα 28/1/2019: 16.00-20.00
Παρασκευή: 1/2/2019:  16.00-20.00

Κινητή βιβλιοθήκη
Πηγή: https://tovivlio.net/

Κινητή Βιβλιοθήκη

Εκτός, από αυτές τις ημερομηνίες η κινητή βιβλιοθήκη περιοδεύει σε όλες τις συνοικίες που βρέθηκε τον Οκτώβρη, εκτός του Λυκαβηττού, του πάρκου Δρακοπούλου, της Τεχνόπολης και της Σόλωνος.

Advertisement

Πέμπτη 17/1/2019: Σεράφειο Κολυμβητήριο, Π. Ράλλη & Πειραιώς 16.00-20.00

Δευτέρα 21/1/2019: Πλατεία Αγίου Γεωργίου, Ακαδημία Πλάτωνος  11.00-16.00

Τρίτη 22/1/2019: Πλατεία Αγίου Θωμά, Γουδή  15.00-19.00

Πέμπτη 24/1/2019: Οδός Τρώων, Πετράλωνα 11.00-16.00

Παρασκευή 25/1/2019: Πλατεία Αγίου Ανδρέα, Λαμπρινή 10.00-15.00

Τρίτη 29/1/2019: Κολυμβητήριο Κολοκυνθούς 15.00-19.00

Τετάρτη 30/1/2019: Οδός Πυθέου, Λόφος Λαμπράκη 10.00-15.00

Πέμπτη 31/1/2019: Σεράφειο Κολυμβητήριο, Π. Ράλλη & Πειραιώς 16.00-20.00

Οι κάτοικοι της Αθήνας μπορούν με την ταυτότητά τους να γίνονται μέλη στην κινητή βιβλιοθήκη και να δανείζονται δωρεάν μέχρι δύο βιβλία κάθε φορά. Εκτός από ελληνικά υπάρχουν και ξενόγλωσσα βιβλία, αγγλικά και γαλλικά. Τα βιβλία μπορούν να επιστραφούν σε όποιο μέρος βρίσκεται κάθε φορά η Κινητή Βιβλιοθήκη ή και στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη του δήμου Αθηναίων στο Σταθμό Λαρίσης.

Η Κινητή Βιβλιοθήκη του δήμου Αθηναίων επανέρχεται και φέρνει βιβλία όλων των ειδών σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας, προκειμένου να είναι πιο εύκολη η πρόσβαση των πολιτών στο βιβλίο. για να τα δανειστούν οι πολίτες και να τα διαβάσουν.

Κινητή βιβλιοθήκη
Πηγή: https://www.dikaiologitika.gr/

Ο δήμος Αθηναίων, με τη συνεργασία του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας που υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2018 τη λειτουργία της Κινητής Βιβλιοθήκης για μικρούς και μεγάλους. Το καλοκαίρι είχε βρεθεί σε ακόμα περισσότερες γειτονιές, πέραν των προαναφερθέντων, συμπεριλαμβανομένων της οδού Σκουφά, του πάρκου Χελντράιχ, των πλατειών Αγίου Παντελεήμονα, Αυδή, Συντάγματος και Κουμουνδούρου, του Ζαππείου, του άλσους Παγκρατίου και του Πνευματικού Κέντρου δήμου Αθηναίων.

Η Κινητή Βιβλιοθήκη ταξιδεύει στις γειτονιές της πόλης στο πλαίσιο της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Χρυσοί δωρητές, επίσης, είναι το Ίδρυμα Ι. Λάτση και η εταιρία Core Α.Ε. Το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου (ΟΣΔΕΛ) συνεισέφεραν στη διοργάνωση. Τέλος, πολύτιμοι υποστηρικτές είναι η Aegean Airlines, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η εταιρία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).

Advertisement
Πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα στο: mobilelibrary.opanda.gr και στα τηλέφωνα 210 8846009, 210 8236635

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ονομάζομαι Ζαννίνα και είμαι φοιτήτρια φαρμακευτικής, ραδιοφωνική παραγωγός, αθλήτρια, ταξιδιάρα ψυχή, αρθρογράφος και... πολυμίξερ. Το motto μου είναι "Manners maketh man" και ατού μου η φαντασία και η αγάπη στο ξεχωριστό. Λατρεύω τα χρώματα του Eduardo Cobra, την μαγεία της Mary Poppins και την αγνότητα του Winnie the Pooh

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG