Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022
  • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
  • Κινηματογράφος
  • Θέατρο
  • Βιβλίο
  • Διαγωνισμοί
MAXMAG | Πολιτισμός, Τέχνες, Διασκέδαση, Ομορφιά MAXMAG | Πολιτισμός, Τέχνες, Διασκέδαση, Ομορφιά
MAXMAG | Πολιτισμός, Τέχνες, Διασκέδαση, Ομορφιά MAXMAG | Πολιτισμός, Τέχνες, Διασκέδαση, Ομορφιά
  • MAXMAG
    • Σχετικά με εμάς
    • Πολιτική απορρήτου
    • Widget+
    • Newsletter
    • Δελτία Τύπου
    • Επικοινωνία
    • Γίνε αρχισυντάκτης
    • Γίνε αρθρογράφος
    • #Egrapses
    • Next Chapter
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Αφιερώματα
    • Συνεντεύξεις
    • Πολιτισμός
    • Κοινωνία
    • Βιβλίο
    • Εκπαίδευση
    • Ειδική Αγωγή
    • Φιλοσοφία
    • Ιστορία
    • Μουσεία
    • Πρόσωπα
    • Festival
    • Γλώσσα
    • Περιβάλλον
  • ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
    • Κινηματογράφος
    • Μουσική
    • Θέατρο
    • Τηλεόραση
    • Γαστρονομία
    • Φωτογραφία
    • Gaming
  • LIFE & STYLE
    • Μηχανοδήγηση
    • Σώμα & Υγεία
    • Γαστρονομία
    • Μόδα & Ομορφιά
    • Design
    • Ψυχολογία
    • Αψυχολόγητα
    • Επιχειρηματικότητα
    • Καρίερα
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Ψυχολογία
  • ΕΞΕΡΕΥΝΩ
    • Ταξίδια
    • Άγνωστη Ελλάδα
    • City Guide
  • PLUS
    • Next Chapter
    • #Egrapsa
    • Διαγωνισμοί
    • Podcasts
    • QUIZ
Βιβλίο Παιδικό βιβλίο Συγγραφείς

Κατρίνα Τσάνταλη: η συγγραφέας που κάνει τον κόσμο καλύτερο με τα βιβλία της

by Αγγελική Γκέσκου 22 Ιουλίου 2021
 Κατρίνα Τσάνταλη: η συγγραφέας που κάνει τον κόσμο καλύτερο με τα βιβλία της
Κατρίνα
Πηγή εικόνας: instagram.com/katrina_tsantali

Η Κατρίνα Δημητριάδη-Τσάνταλη γεννήθηκε στις 24 Μαΐου του 1986 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα αποτελεί ένα από τα νέα και επιτυχημένα συγγραφικά ταλέντα της χώρας μας. Η συγγραφή ήταν κάτι που της άρεσε από μικρή, όταν έτσι έβρισκε διέξοδο για να εκφράζει τα συναισθήματά της. Η ίδια ασχολείται ενεργά με την οικογενειακή επιχείρηση, την ομώνυμη οινοποιία, όπου έχει αναλάβει τη διεύθυνση του τμήματος marketing και επικοινωνίας.

Η αγάπη της για τα ζώα, τα παιδιά και το περιβάλλον την οδηγούν αβίαστα σε καθημερινές, πολυεπίπεδες πράξεις αγάπης και έμπρακτης προσφοράς. Φιλόζωη από κούνια, από το περιβάλλον της ποτέ δεν έλειπαν τα πολλά ζώα, γεγονός που την οδήγησε ως ενήλικη, να έχει το δικό της μικρό καταφύγιο αδέσποτων. Σε κάθε βιβλίο της φροντίζει να αγγίζει θέματα που δίνουν τα κατάλληλα ερεθίσματα στα παιδιά από μικρή ηλικία. Ας δούμε παρακάτω όλο το συγγραφικό έργο της Κατρίνας Τσάνταλη.

Το Σοφάκι και ο Ντο

Κατρίνα
Πηγή εικόνας: dioptra.gr / Κατρίνα Τσάνταλη

Το 2017 εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο της συγγραφέως με τίτλο «Το Σοφάκι και ο Ντο». Το Σοφάκι είναι ένα μικρό κοριτσάκι που λατρεύει τα ζωάκια και παρακαλεί τη μητέρα του να πάρουν ένα σκυλάκι. Η μητέρα του αρνείται και το βράδυ το Σοφάκι θα δει στον ύπνο του τον Ντο το Νεραϊδόσκυλο που θα του μάθει τι σημαίνει αγάπη, φροντίδα και προσφορά προς τα αδέσποτα ζώα. Ο Ντο, όπως η πρώτη νότα της μουσικής, μέσα από ένα μαγικό όνειρο θα διδάξει στο μικρό κορίτσι την πρώτη αξία της ζωής, την αγάπη. Θα δείξει στο Σοφάκι πώς μέσα από απλές καθημερινές πράξεις μπορεί να μάθει να αγαπά και να σέβεται και άλλους πέρα από τον εαυτό του.

Η συγγραφέας, χωρίς να καταφεύγει σε διδακτισμούς, καταφέρνει να εμφυσήσει στους μικρούς αναγνώστες την αγάπη για τα αδύναμα πλάσματα. Ένα παιδί που σέβεται τα ζώα είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα σεβαστεί και τους συνανθρώπους του, αλλά και το περιβάλλον όπου ζει. Ο κόσμος μας θα ήταν διαφορετικός αν εμείς οι άνθρωποι δεν θεωρούσαμε το είδος μας ανώτερο από τα υπόλοιπα είδη.

Το μικρό αγόρι και τα 4 αβγά

Κατρίνα
Πηγή εικόνας: dioptra.gr / Κατρίνα Τσάνταλη

Έναν χρόνο μετά, κυκλοφόρησε το δεύτερο παραμύθι της με τίτλο «Το μικρό αγόρι και τα 4 αβγά». Ένα όμορφο πρωινό, ένα μικρό αγόρι που θέλει να μάθει όλα τα μυστικά του κόσμου, εξερευνά τον κήπο του σπιτιού του. Ανάμεσα στα λουλούδια ανακαλύπτει μια χελώνα με πολύχρωμο καβούκι. Η χελώνα του αναθέτει μια αποστολή… να της φέρει 4 αβγά και του υπόσχεται να του αποκαλύψει ένα μεγάλο μυστικό! Μέσα από τα ταξίδια του, το μικρό αγόρι θα μάθει για τη διαφορετικότητα και πώς μπορεί να αγαπά και να αποδέχεται όλους τους ανθρώπους με σεβασμό.

Μέσα από αυτή την ιστορία η Κατρίνα Τσάνταλη προσεγγίζει ευρηματικά την παιδική περιέργεια και φαντασία, μεταφέροντας ένα πολύ σημαντικό μήνυμα: Πως όσο διαφορετικοί κι αν είμαστε εξωτερικά οι άνθρωποι, στην πραγματικότητα είμαστε όλοι ίδιοι και άρα όλοι ίσοι.

Μια θάλασσα πλαστικά

Πηγή εικόνας: dioptra.gr / Κατρίνα Τσάνταλη

Δύο χρόνια μετά, το 2020 εκδόθηκε το τρίτο βιβλίο της συγγραφέως με τίτλο «Μια θάλασσα πλαστικά». Όταν μια βροχή από πλαστικά καλαμάκια διέκοψε το μάθημα στην τάξη του βυθού, οι ψαρομαθητές τρόμαξαν. Τότε ο κύριος Χταπόδης τους παρότρυνε να μαζέψουν τα καλαμάκια και να βγουν στη στεριά για να ζητήσουν βοήθεια. Στον δρόμο τους συνάντησαν έναν ιππόκαμπο που είχε τυλιγμένη στην ουρά του μια μπατονέτα, μια χελώνα που είχε μπλεχτεί σε ένα δίχτυ, ένα δελφίνι που είχε καταπιεί σκουπίδια και άλλα ζωάκια που δυσκολεύονταν να κολυμπήσουν. Όλα φαίνονταν να τα έχουν χαμένα. Ήταν τόσο πολλά τα σκουπίδια στη θάλασσα, που ακόμα και τα παιδιά δεν ήξεραν τι να κάνουν. Τι γίνεται όταν τα σκουπίδια στη θάλασσα βρίσκονται παντού; Και όλα τα ζωάκια της θάλασσας υποφέρουν; Πόσο κρίμα είναι να μην έχουν ένα καθαρό σπίτι για να μείνουν. Ο κύριος Χταπόδης όμως τα είχε σκεφτεί όλα και είχε τη λύση!

Ένα βιβλίο για την προστασία του πλανήτη και την αξία της συνεργασίας για έναν κοινό σκοπό.

Οικογένεια είναι…

Πηγή εικόνας: dioptra.gr / Κατρίνα Τσάνταλη

Λίγους μήνες αργότερα μέσα στην ίδια χρονιά κυκλοφόρησε ένα ακόμη βιβλίο με τίτλο «Οικογένεια είναι…».

Οικογένεια είναι… μια αγκαλιά όπου το παιδί μεγαλώνει με αγάπη και ασφάλεια.
Οικογένεια είναι… να ζει με ευτυχισμένους ανθρώπους.
Οικογένεια είναι… άνθρωποι που φροντίζουν ο ένας τον άλλον.

Μια κόκκινη κλωστή συνδέει όλα τα παιδιά του κόσμου, στέλνοντας ένα και μοναδικό μήνυμα. Κανένα παιδί δεν πρέπει να βιώνει περιθωριοποίηση, απόρριψη, εκφοβισμό, επειδή η οικογένειά του πιθανόν να μη μοιάζει με τις οικογένειες των υπόλοιπων παιδιών. Η συγγραφέας ορθότατα συμπεριλαμβάνει όλες τις μορφές οικογένειας, τις θέτει στην ίδια γραμμή εκκίνησης και προσφέρει ένα χέρι κοινωνικής αποδοχής σε όλα τα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Συλλογή Μικρά Αστέρια

Φέτος, εκδόθηκε μια συλλογή αποτελούμενη από τρία βιβλία, η οποία ονομάζεται «Μικρά Αστέρια». Το πρώτο βιβλίο με τίτλο «Καληνύχτα, σ’αγαπώ» είναι ένα βιβλίο για την αγάπη που τρυπώνει στις καρδιές από γενιά σε γενιά. Το δεύτερο «Ο Ιπποπόκαμπος» πρόκεται για ένα βιβλίο που μιλά για την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση και «Το μικρό κοτοπουλάκι» για τη δύναμη της αγάπης στα πιο μικρά μωρά.


ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

Αγγελική Γκέσκου

author

Βιβλιοθηκονόμος με εμμονή στην τελειομανία. Φωτογραφίζω τα πάντα γύρω μου. Αγαπώ τις σειρές. Στόχος μου να ταξιδέψω όσο πιο πολύ μπορώ (και να μιλάω λιγότερο σύμφωνα με τους φίλους μου). Φράση που ανακαλώ στα δύσκολα: όλα γίνονται για κάποιο λόγο.

Μόλις ανέβηκαν
Βιβλίο

“Ο μικρός Νικόλας” μας θύμισε να είμαστε παιδιά

17 Αυγούστου 2022
Αψυχολόγητα

Κάθε καλοκαίρι έχει τη δική του ιστορία

17 Αυγούστου 2022
Κινηματογραφικά Νέα

Purple Hearts: η νέα αισιόδοξη ταινία του Netflix που πρέπει να δεις

17 Αυγούστου 2022
Πολιτισμός

Παναγία Κακαβιώτισσα: η μοναδική εκκλησία χωρίς σκεπή

17 Αυγούστου 2022

Μην χάσεις
Βιβλίο

"Ο μικρός Νικόλας" μας θύμισε να είμαστε παιδιά

Βιβλίο

So Happy For You της Celia Laskey - αστείο, δυστοπικό και queer

Βιβλίο

Παμ Τζένοφ, "Η γυναίκα με το γαλάζιο αστέρι": Ένας ύμνος στη φιλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βιβλίο

"Ο μικρός Νικόλας" μας θύμισε να είμαστε παιδιά

Βιβλίο

So Happy For You της Celia Laskey - αστείο, δυστοπικό και queer

Βιβλίο

Παμ Τζένοφ, "Η γυναίκα με το γαλάζιο αστέρι": Ένας ύμνος στη φιλία

Βιβλίο

Ένδειξη υπερκαταναλωτισμού: τα αδιάβαστα βιβλία στη βιβλιοθήκη μας

Βιβλίο

Αρχαίες Ψυχές, του Μίλησα Έσχι

Βιβλίο

Νίκος Παργινός - Το νησί της Σωτηρίας

Βιβλίο

Βιβλία που με έβγαλαν από το comfort zone

Βιβλίο

Στο τέλος πεθαίνουν και οι δύο - Adam Silvera, ένα ρομαντικό βιβλίο που όλοι θα λατρέψουν

MAXMAG | Πολιτισμός, Τέχνες, Διασκέδαση, Ομορφιά MAXMAG | Πολιτισμός, Τέχνες, Διασκέδαση, Ομορφιά

MAX MAGAZINE

Σχετικά με εμάς
Newsletter
Πολιτική Απορρήτου

Έλα κοντά μας

Γίνε αρθρογράφος
Γίνε αρχισυντάκτης
Egrapses
Επικοινωνία
Δελτία Τύπου

ΑΝΕΒΗΚΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Περιβάλλον

Ωφέλιμα έντομα και βιολογική καταπολέμηση εχθρών των καλλιεργειών

Προτάσεις Σειρών

Ως πότε θα είναι υποτιμημένο το “Gotham”;

Αψυχολόγητα

Ωριμάζω και αλλάζω

Βιβλίο

Ώρες των Άστρων, ένα καλλιτέχνημα σπάνιας ποιητικής σκέψης

MAX Κατηγορίες

Πολιτισμός
Αφιερώματα
Βιβλίο
Κινηματογράφος
Θέατρο
Τηλεόραση
Ταξίδια
City Guide
Άγνωστη Ελλάδα
Γαστρονομία
Σώμα κ Υγεία
COPYRIGHT © 2018 - 2022 / ΒΥ MAXMAG ALL RIGHTS RESERVED