Ημέρα Βιβλίου: διαβάζω κι αλλάζω!

Αυτός ο μήνας είναι πάρα πολύ σημαντικός. Γιατί; Μα είναι στις 23 Απριλίου η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου!

Η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, σε συνεργασία με την Εταιρεία Συγγραφέων και το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ-Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, γιορτάζει και φέτος, με πολλές και σημαντικές εκδηλώσεις την 23η Απριλίου ως Ημέρα Βιβλίου, όπως έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO.

Πρόκειται για μια πολυσύνθετη προσπάθεια που ξεκίνησε πέρυσι με κεντρικό μήνυμα «διαβάζω & αλλάζω» και είχε τρομερή απήχηση. Όλος ο Απρίλιος θα έχει πολλές εκδηλώσεις και δράσεις για τους λάτρεις του βιβλίου –μικρούς και μεγάλους. Σκοπός είναι να προωθηθεί η ανάγνωση, και πέρα από το ενδιαφέρον των παλιών βιβλιοφάγων, να προσελκυσθούν και καινούριοι και να αγαπήσουν τον κόσμο του βιβλίου!

Για τον καλύτερο συντονισμό της προσπάθειας, η ΕΝΕΛΒΙ ανασχεδίασε τον κόμβο επικοινωνίας της Ημέρας Βιβλίου. Στον ιστότοπο αυτό μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρίσκουν και να κατεβάζουν όλο το ψηφιακό υλικό, να αναρτούν τις εκδηλώσεις τους, ενώ μέσα από αυτόν θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση του κοινού και των επαγγελματιών για όλες τις δράσεις που εντάσσονται στον εορτασμό.

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα και έτσι ώστε να μπορούν να συμμετέχουν όσοι περισσότεροι μπορούν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιλοδοξία, είναι η Ημέρα Βιβλίου να προωθήσει την έννοια του βιβλίου ως πολιτιστικού αγαθού και την ιδέα της βιβλιοφιλίας σε όλες τις ηλικίες.

Μπορείτε να βρείτε το site εδώ.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Νίκη Δούκα

Δημοσιογράφος στα σκαριά. Χωρισμένη στα 3: Ελευσίνα // Θεσσαλονίκη // Λυών. Είμαι απλός άνθρωπος, δώστε μου ένα βιβλίο, μια ταινία, εισιτήρια για πολλά ταξίδια και σοκολάτα και θα είμαι ευτυχισμένη.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;