5+1 εικόνες βιβλίων που μπορούν να μας εκνευρίσουν

εικόνες βιβλίων που μπορούν να μας εκνευρίσουνΥπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν θέλουν να μουτζουρώνουν ή να τσακίζουν το πάνω μέρος από τις σελίδες των βιβλιών τους. Αρκετοί μάλιστα αποφεύγουν να τραβήξουν μια απλή γραμμή με το στυλό, προτιμώντας το μολύβι. Κάποιοι άλλοι, πάλι, αρνούνται να επέμβουν με οποιοδήποτε στο βιβλίο. Προειδοποιούμε ότι οι εικόνες που ακολουθούν ενδέχεται να προκαλέσουν οπτική δυσφορία.

1. “Ο ευγενικός”

ή ο κρατάω σημειώσεις με μολύβι για να θυμάμαι τι λέει το κομμάτι

Σε μία κλίμακα ενόχλησης από 1 ως 10, θα λέγαμε ότι ο βαθμός εδώ είναι 5. Ίσως να πέφταμε στο 4 εάν οι γραμμές ήταν ίσιες και τα γράμματα σε καλύτερη “στοίχιση”. Θυμίζει την κλασική περίπτωση που βρίσκεσαι στο λεωφορείο, επιχειρείς να υπογραμμίσεις το κομμάτι που σου άρεσε και, τσουπ, λακκούβα.

εικόνες βιβλίων που μπορούν να μας εκνευρίσουν

 

2. Ο “δε φοβάμαι να ρισκάρω”

ή ο κρατάω σημειώσεις με ένα μαρκαδόρο και… στυλό

Ο μαρκαδόρος ίσως να μην αποτελεί τόσο μεγάλη ενόχληση, όσο το στυλό… Κι αν η γραμμή βγει στραβή; Κι αν κάνεις κάποιο λάθος στη σημείωση; Θα μουτζουρώσεις; (!) Θα το αφήσεις έτσι; Θα χρησιμοποιήσεις διορθωτικό μέσα στο βιβλίο; Βαθμός ενόχλησης μάλλον 7.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

εικόνες βιβλίων που μπορούν να μας εκνευρίσουν

 

3. Ο “δε φοβάμαι να ρισκάρω καθόλου όμως”

ή ο κρατάω σημειώσεις πολύχρωμες και γεμίζω κάθε κενό της σελίδας

Αυτό ίσως θυμίσει βιβλίο κατεύθυνσης γ’ λυκείου. Και στυλό και πολλές σημειώσεις και πολύχρωμη υπογράμμιση; Βαθμός ενόχλησης 8.

εικόνες βιβλίων που μπορούν να μας εκνευρίσουν

 

4. “Ο άκαρδος”

ή ο απρόσεκτος που βάζω το βιβλίο στην τσάντα όπως να ‘ναι

Βαθμός ενόχλησης 9 – και μάλλον πρόκειται για επιείκεια.

εικόνες βιβλίων που μπορούν να μας εκνευρίσουν

 

5. Ο “δε λυπάμαι τίποτα και κανέναν”

ή ο έχω κατοικίδιο στο σπίτι

Από το 1 ως το 10, βαθμός ενόχλησης 10 με τόνο. Από τα χειρότερα πράγματα που μπορούν να συμβούν σε ένα βιβλίο. Σε αυτή την περίπτωση πώς σώζεις την κατάσταση; Χρησιμοποιείς κολλητική ταινία; Αγοράζεις καινούριο αντίτυπο; Χαρίζεις το βιβλίο σε κάποιον που αντιπαθείς;

εικόνες βιβλίων που μπορούν να μας εκνευρίσουν

6. Ο “δεν έχω τον θεό μου”

ή κάποιος που με μισεί αποφάσισε να μου κάνει πολύ άσχημη πλάκα

Ασχολίαστο.

εικόνες βιβλίων που μπορούν να μας εκνευρίσουν


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;