Susanna Tamaro, Η τίγρη που θέλησε να γίνει ακροβάτης και κυνηγώντας τα όνειρά της

Η τίγρη που θέλησε να γίνει ακροβάτης
Πηγή: enallaktikidrasi.com

Κράτησα στα χέρια μου με την καλύτερη διάθεση το βιβλίο «Η τίγρη που θέλησε να γίνει ακροβάτης» της  Susanna Tamaro. Στις σελίδες του συνάντησα μια αλληγορική ιστορία που με συγκίνησε βαθύτατα και με προβλημάτισε θετικά. Τελικά ταυτίστηκα με την Μικρή Τίγρη σε πολλά σημεία της ανάγνωσης του βιβλίου αυτού της  Susanna Tamaro.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα:

Η Susanna Tamaro γεννήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 1957 στην Τεργέστη της Ιταλίας.  Έχει γράψει πολλά βιβλία, ανάμεσά τους και το best seller «Όπου σε Πάει η Καρδιά» με 16 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Εργάζεται αφιλοκερδώς για διάφορους φιλανθρωπικούς οργανισμούς.

Λίγα λόγια για την ιστορία:

Η Μικρή Τίγρη γεννήθηκε μαζί με τον αδερφό της, το Τιγράκι, στη Σιβηρία, σ’ ένα δάσος της Τάιγκα. Αφού εισέπραξαν την αγάπη, την στοργή, την φροντίδα της μητέρας τους και άκουσαν τις συμβουλές της, βγήκαν έξω από την φωλιά τους. Όμως η Μικρή Τίγρη, σε αντίθεση με τον αδερφό της, δεν σκόπευε να ζήσει όπως όλες οι άλλες τίγρεις, ως η «βασίλισσα» που κυνηγάει τα μεγάλα ζώα. Αν και η μητέρα της την συμβούλεψε να μείνει μακριά από τον Άνθρωπο, η Μικρή Τίγρη της Susanna Tamaro, έπραξε το αντίθετο και μέσα από το μοναχικό ταξίδι της τον γνώρισε. Στη σχέση της με τον άνθρωπο βρήκε και την φιλία του και την βοήθειά του και την αγάπη του, αλλά και την εκμετάλλευσή του, όπως συμβαίνει εξάλλου και στην πραγματικότητά μας. Όλα τα υπόλοιπα που αφορούν αυτή την τόσο γλυκιά και τρυφερή ιστορία, σας αφήνω να τα ανακαλύψετε μόνοι σας, διαβάζοντάς την.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελικά η Μικρή Τίγρη της Susanna Tamaro δεν ήταν και τόσο «μικρή». Τόλμησε ν’ αποτινάξει με τον τρόπο σκέψης και την συμπεριφορά της τον «τίτλο» της καταγωγής της. Πιστή στα όνειρά της, τα ακολούθησε χωρίς να σταθεί εμπόδιο το ότι ήταν μόνη της στο ταξίδι αυτό. Της άρεσε να ταξιδεύει και να έρχεται αντιμέτωπη με τους φόβους της. Θα ζήσει την απόλυτη φιλία. Κι όταν βρεθεί «φυλακισμένη» γρήγορα θα «δραπετεύσει» από την «φυλακή» της.

Εξάλλου όπως διαβάζουμε και στο οπισθόφυλλο του βιβλίου:

«Η Τίγρη που Θέλησε να Γίνει Ακροβάτης», μια συγκινητική ιστορία γενναιότητας και κουράγιου, είναι ένας ύμνος στη δύναμη της φιλίας και μια μαρτυρία του θάρρους που χρειάζεται για να είμαστε πιστοί στον εαυτό μας.Μια αλληγορία γεμάτη φως, λυρισμό, αγάπη, τρυφερότητα, πάθος για τη ζωή. Μια ωδή στην καρδιά του ανθρώπου.

Για εμένα η «Η τίγρη που θέλησε να γίνει ακροβάτης» μπορεί να είναι ένα μικρό βιβλίο, γραμμένο απλά, σου υπενθυμίζει όμως πως πολλές φορές μέσα στην απλότητα κρύβονται τα «σπουδαία».  Και τι ποιο σπουδαίο από το να είσαι ο εαυτός σου, να κυνηγάς τα όνειρά σου και να νιώθεις ένας δημιουργικός, ισορροπημένος και χαρούμενος άνθρωπος;

Η τίγρη που θέλησε να γίνει ακροβάτης
Πηγή: /tasosgoudelis.files.wordpress.com

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ελένη Τσαγγάλη

Ζω στις Σέρρες. Διδάσκω Νεοελληνική Γλώσσα και Ιστορία στην ιδιωτική εκπαίδευση. Αγαπώ την ευγένεια & την διακριτικότητα στους ανθρώπους. Το προσωπικό μου "πιστεύω" είναι: Τα "μικρά" είναι τα πιο σημαντικά!!!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;