Η τέχνη της δημιουργίας αναμνήσεων: πώς να χτίσετε την ευτυχία

Η τέχνη της δημιουργίας αναμνήσεων
Πηγή εικόνας: blog.public.gr

«Η τέχνη της δημιουργίας αναμνήσεων: ανακαλύψτε πώς οι όμορφες στιγμές χτίζουν τον δρόμο για την ευτυχία» είναι το 3ο βιβλίο του Meik Wiking που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία των βιβλίων «Το βιβλίο του Hygge» και «Το βιβλίο του Lykke», ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο σύμφωνα με το περιοδικό Times, επιστρέφει και μας δείχνει πώς μπορούμε να δημιουργούμε ευτυχισμένες αναμνήσεις και πώς να τις διατηρούμε στη μνήμη μας.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που έχει ως κύριο στόχο και πάλι την ευτυχία. Αυτή τη φορά, όμως, υπό το πρίσμα των αναμνήσεων. Ωθεί τους αναγνώστες να ανακαλύψουν πώς θα χτίσουν την ευτυχία τους μέσα από όμορφες στιγμές που έχουν βιώσει.

Ας αναλογιστούμε τη ζωή μας. Πόσες μέρες θυμόμαστε; Κάποιες περνάνε χωρίς να αφήσουν κανένα ίχνος πίσω τους, ενώ κάποιες άλλες είναι ανεξίτηλα χαραγμένες στη μνήμη μας. Τι έχει μεσολαβήσει;

Ο Wiking υποστηρίζει ότι οι όμορφες στιγμές χτίζουν τον δρόμο για την ευτυχία. Θεωρεί ότι θα πρέπει να κάνουμε πράγματα στο παρόν που θα μας χαρίζουν χαρούμενες στιγμές και ενδιαφέρουσες εμπειρίες, ενώ θα δημιουργούν μια όμορφη ανάμνηση στο μέλλον. Θα πρέπει, δηλαδή, να χτίζουμε αναμνήσεις και μάλιστα να προγραμματίζουμε το χτίσιμό τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αναμνήσεις είναι οι θεμελιώδεις λίθοι της ταυτότητάς μας. Διαμορφώνουν αυτό που είμαστε, το πώς συμπεριφερόμαστε και το πώς νιώθουμε. Πώς μπορούμε όμως, να δημιουργήσουμε και να διατηρήσουμε αναμνήσεις που θα μας φέρνουν μακροχρόνια χαρά;

Μας δίνει, λοιπόν, ο Wiking οδηγίες και συμβουλές, (συμβουλές εμπλουτισμένες με πολλές μελέτες και επιστημονικά πειράματα που έχουν γίνει ανά τον κόσμο, για την λειτουργία της μνήμης), για τον τρόπο που μπορούμε να δημιουργούμε ευτυχισμένες αναμνήσεις, αλλά και πώς να τις διατηρούμε στη μνήμη μας.

Θα μας μιλήσει για τη δύναμη της πρώτης φοράς, για ορόσημα και στιγμές με νόημα, για το φαινόμενο αποκορύφωμα. Τέλος, για το τεστ των 10 ετών, για ημερολόγια, φωτογραφίες και ενθύμια, για την τέχνη του να θυμάσαι αλλά και την τέχνη του να ξεχνάς.

Εικόνες, γεύσεις, μυρωδιές, πρωτόγνωρες εμπειρίες. Ανατολές και ηλιοβασιλέματα, βουτιές σε λίμνες κι ακρογιάλια, ταξίδια, σκαρφαλώματα και πεζοπορίες, κρυστάλλινα νερά κι απόκρημνες πλαγιές. Γάμοι, βαφτίσια και Κυριακάτικα τραπεζώματα, αναμνήσεις συγκινητικές, αναμνήσεις κωμικές, όμορφες αναμνήσεις από κάθε γωνιά της γης. Αναμνήσεις που μας συνδέουν με το παρελθόν, και μας βοηθούν να διατηρήσουμε την ψυχική μας ισορροπία και να χτίσουμε το μέλλον.

Ο συγγραφέας καταφέρνει να γεμίσει με ελπίδα την καρδιά μας. Η μέθοδος να δημιουργείς ευτυχισμένες αναμνήσεις γίνεται κτήμα σου βήμα-βήμα και μαθαίνεις με πόσους πολλούς τρόπους μπορείς να το κάνεις επιτυχημένα. Πραγματικά, το να δημιουργήσεις όμορφες, ευτυχισμένες και αξέχαστες αναμνήσεις δεν είναι τελικά τόσο δύσκολο. Είναι μάλλον τρόπος ζωής και αντίληψης του κόσμου.

Πρόκειται για ένα βιβλίο γραμμένο με αίσθημα και ζεστασιά, για μια όαση θετικής ενέργειας. Για ένα βιβλίο άμεσο και πλημμυρισμένο από χαρούμενες κι ευτυχισμένες αναμνήσεις ανθρώπων απ’ όλο τον κόσμο που συγκέντρωσε ο συγγραφέας στο πλαίσιο της Μελέτης Ευτυχισμένης Ανάμνησης. Αποτελεί ένα υπέροχο ανάγνωσμα για τις όμορφες αναμνήσεις που φωτίζουν το παρόν και χτίζουν ένα ευτυχισμένο μέλλον.

Μπορείτε να διαβάσετε ένα δείγμα του βιβλίου εδώ.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αγγελική Γκέσκου

Κατάγομαι από τη Νάουσα και είμαι βιβλιοθηκονόμος στο επάγγελμα, εξού και η αγάπη μου για τα βιβλία. Τελειομανής και λάτρης της φωτογραφίας και των σειρών. Στόχος μου να ταξιδέψω όσο πιο πολύ μπορώ. Αγαπημένη φράση "Ολα γίνονται για κάποιο λόγο".

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;