Η πιο παράξενη βιβλιοκατασκευή που μπορείτε να φτιάξετε

βιβλιοκατασκευή
Πηγή: pinterest.gr

Για τους περισσότερους από εμάς δεν είναι εύκολο να φανταστούμε τα βιβλία μας κομμένα, σκισμένα και τρυπημένα. Το να διαθέσεις μερικά από τα βιβλία σου για να φτιάξεις μια όμορφη και αρκετά παράξενη βιβλιοκατασκευή μάλλον είναι περισσότερο πόνος παρά χαρά. Όμως ας προσπαθήσουμε να δούμε και την θετική πλευρά.

Μπορεί να έχουμε τόσα πολλά βιβλία που να μην ξέρουμε τι να τα κάνουμε – να έχουμε χαρίσει, να έχουμε δώσει σε βιβλιοθήκες, να έχουμε αποθηκεύσει κάποια – όμως οι στοίβες παραμένουν ακόμα τεράστιες. Οι βιβλιοκατασκευές μπορεί να δημιουργηθούν από παλιά φθαρμένα βιβλία που είναι αδύνατο να διαβαστούν πλέον ή από βιβλία που αγοράσαμε ειδικά για αυτό τον σκοπό. Εάν θέλετε να φτιάξετε μια μοντέρνα βιβλιοκατασκευή αλλά δεν θέλετε να “θυσιάσετε” τα δικά σας βιβλία, κάντε μια βόλτα σε κάποιο παλαιοβιβλιοπωλείο. Με μόλις λίγα χρήματα θα έχετε συλλέξει μερικά βιβλία για να τους δώσετε νέα μορφή, χρήση και εμφάνιση. Δεν χρειάζεται να είστε βιβλιοφάγος για να φτιάξετε μια βιβλιοκατασκευή, χρειάζεται να έχετε γούστο και μεράκι.

Για να δούμε μερικές πολύ πρωτότυπες κατασκευές με πρώτη ύλη τα βιβλία:

Φωτιστικό:

Διαλέξτε χρωματικά ίδια βιβλία και ένα ωραίο καπέλο για αυτή την βιβλιοκατασκευή. Ξεκινήστε μετρώντας το ύψος. Συνεχίστε τρυπώντας τα βιβλία, ενσωματώστε το καλώδιο, την λάμπα και το καπέλο. Με μερικά απλά, γρήγορα βήματα θα έχετε έτοιμο το πιο μοντέρνο φωτιστικό. Μια τέτοια κατασκευή θα ταίριαζε απίστευτα στο τραπεζάκι δίπλα στην βιβλιοθήκη ή στο υπνοδωμάτιό σας.

φωτιστικό βιβλίο
Πηγή:pinterest.gr

Ρολόι:

Για αυτή την βιβλιοκατασκευή δεν χρειάζεται να έχετε πολλά υλικά. Όμως, η ιδιαιτερότητα της κατασκευής είναι να βρείτε βιβλία που στο εξώφυλλό τους να έχουν αριθμούς. Μπορείτε να αναζητήσετε κάθε λογής βιβλία ξενόγλωσσα, μεταφρασμένα ή ελληνικά. Το ρολόι βιβλίων είναι μια πρωτότυπη ιδέα που θα κοσμήσει τον μεγάλο άδειο τοίχο στο σαλόνι σας ή το δωμάτιό σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ρολόι βιβλία
Πηγή: pinterest.gr

Τραπεζάκι:

Με παλιά αλλά ογκώδη βιβλία μπορείτε να φτιάξετε ένα ιδιαίτερο και πολύ μοντέρνο coffee table! Προτείνω να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή κατά την αναζήτηση των βιβλίων για αυτή την βιβλιοκατασκευή. Ανάλογα με τον χώρο επιλέξετε συγκεκριμένα χρώμα που θα ταιριάζουν με την διακόσμηση ή το χρώμα του τοίχου. Επίσης θα θέλετε τα βιβλία να έχουν ένα συγκεκριμένο όγκο και μέγεθος, πιθανότατα και σκληρό εξώφυλλο ώστε να μην λυγίσει η βάση βιβλίων με το γυαλί που θα τοποθετήσετε στο τέλος.

παράξενη βιβλιοκατασκευή
Πηγή: pinterest.gr

Σκαμπό:

Ακόμα μια υπέροχη προσθήκη για το καθιστικό σας. Για αυτή την κατασκευή θα χρειαστείτε σαφώς περισσότερα βιβλία και σε συγκεκριμένο μέγεθος ώστε να μπορέσετε να φτιάξετε εύκολα ένα καλούπι. Εκτός από τα βιβλία χρειάζεστε ένα μαξιλαράκι και μερικά ροδάκια. Σίγουρα μια τέτοια βιβλιοκατασκευή δεν μπορεί να αντέξει πολύ βάρος. Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το σκαμπό ως υποπόδιο ή δημιουργήστε αυτή την κατασκευή για τα παιδιά σας.

βιβλιοκατασκευή
Πηγή: pinterest.gr

Κάλυψη τοίχου:

Αντί να ψάχνετε τι χρώμα να βάψετε τον τοίχο σας, τοποθετήστε βιβλία σε πολλά χρώματα. Είναι επίσης μια κατασκευή που χρειάζεται πολλά βιβλία, υπομονή και μετέπειτα προσοχή και καλό καθάρισμα. Τα ανοιχτά βιβλία θα γεμίζουν σκόνη και ίσως φθαρθούν πιο εύκολα. Από τεχνικής άποψης είναι μια εύκολη κατασκευή. Τα προβλήματα θα αρχίσουν να φαίνονται μετά από ένα μηνά – σκόνη, υγρασία και πολλά άλλα.

βιβλία τοίχος
Πηγή: pinterest.gr

Παιδικό κουστούμι:

Εάν πραγματικά είστε εξπέρ στις κατασκευές και μεταποιήσεις, αυτή είναι μια κατασκευή για εσάς. Με τις σελίδες ενός βιβλίου μπορείτε να φτιάξετε καπέλα, φούστες φτερά και άλλα διακοσμητικά για το αποκριάτικο πάρτι του παιδιού σας. Είναι επίσης μια καλή ευκαιρία να έρθετε κοντά με το παιδί σας και να περάσετε μερικές δημιουργικές ώρες μαζί. Άλλωστε δεν υπάρχει κίνδυνος για ατυχήματα καθώς θα χρειαστείτε κυρίως τα χέρια σας και μια ισχυρή κόλλα.

κουστούμι από βιβλία
Πηγή: pinterest.gr

Κρεμάστρα:

Ακόμα μια κατασκευή όπου τα βιβλία βρίσκουν μοντέρνα θέση στον τοίχο σας. Μπορείτε να κολλήσετε ένα βιβλίο πάνω σε έναν καμβά ή μια κορνίζα. Έπειτα στο μπροστινό μέρος θα τοποθετήσετε κρεμάστρες και το έργο σας ολοκληρώθηκε. Θα ήταν καλό να κολλήσετε τις σελίδες μεταξύ τους ώστε το βιβλίο – κρεμάστρα να μην ανοίγει. Επιλέξτε να κρεμάσετε ελαφριά αντικείμενα, όπως τα κλειδιά σας ή άδειες πάνινες τσάντες.

παράξενη βιβλιοκατασκευή
Πηγή: pinterest.gr

Ράφια:

Το πιο συνηθισμένο είναι πάνω στα ράφια μας να τοποθετούμε βιβλία και άλλα αντικείμενα. Τα ράφια από βιβλία είναι λοιπόν το τέλειο παράδειγμα για την πιο παράξενη βιβλιοκατασκευή. Καθώς θα χρειαστείτε πιο περίπλοκα εργαλεία , καλό θα ήταν να απευθυνθείτε σε ειδικούς ώστε να σας συμβουλεύσουν για το τι και πως θα δημιουργήσετε αυτή την κατασκευή. Μιλήστε με έναν ξυλουργό ή και με κάποιον υπάλληλο σε κατάστημα επίπλων.

βιβλιοκατασκευή
Πηγή: pinterest.gr

Αυτές είναι μόνο μερικές ιδέες για τις πιο παράξενες βιβλιοκατασκευές. Όσο περισσότερη φαντασία έχετε τόσο περισσότερες βιβλιοκατασκευές μπορείτε να δημιουργήσετε. Πολλές από αυτές είναι εκκεντρικές και ιδιαίτερες, αλλά το κόστος τους είναι πολύ χαμηλό. Να θυμάστε όμως ότι οι κατασκευές αυτές έχουν ημερομηνία λήξης και δεν πρόκειται να κρατήσουν για πάντα. Το χαρτί φθείρετε εύκολα και μπορεί να καταστραφεί εύκολα και γρήγορα.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Δήμητρα Τουρλίδα

Έχω πολλά όνειρα για το μέλλον και προσπαθώ πάντα να κοιτάω-ή να βρίσκω-την θετική πλευρά των γεγονότων. Πολυλογού και κοινωνική αλλά ταυτόχρονα μοναχική. Υπερ-αναλύω σχεδόν τα πάντα και μέσα από την γραφή βρίσκω λίγη γαλήνη. ‘’Success doesn’t come to you; you go to it’’ Marva Collins

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;