Η Νεράιδα Ευγενία και το Τζίνι Βοηθεία: ένα υπέροχο παραμύθι

«Η Νεράιδα Ευγενία και το Τζίνι Βοηθεία» είναι ένα υπέροχο παραμύθι που η εικονογράφηση παραχωρεί χώρο στο κείμενο. Οι όμορφες εικόνες εξάπτουν τη φαντασία των παιδιών, προσφέρουν δυνατότητες για συζητήσεις προωθώντας παράλληλα την εμβάθυνση στο κείμενο. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον κόσμο της ζωγραφικής, ασκούνται στην παρατήρηση λεπτομερειών, βελτιώνουν το αισθητικό τους κριτήριο, ενθαρρύνονται στην έκφραση των συναισθημάτων τους και εισπράττουν παράλληλα τα μηνύματα της κάθε ιστορίας με ευχάριστο τρόπο.

«Η νεράιδα Ευγενία και το Τζίνι Βοηθεία». Ένα παραμύθι δροσερό και πολύχρωμο, πασπαλισμένο με ουρανιοτοξόσκονη. Μια ιστορία που μιλάει για την αγάπη, για την καλοσύνη που σκορπά τα κακά, την ευγένεια της ψυχής, τη δύναμη της θέλησης και των θετικών συνεπειών της, τη φιλία, αλλά και την προσοχή. Μια ιστορία φιλίας, που ίσως μας βοηθήσει να δούμε τους γύρω μας με αγάπη, με σεβασμό, με ευγένεια και διάθεση για αλληλοβοήθεια.

Το βιβλίο εκδόθηκε από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, σε εικονογράφηση Λιάνας Δενεζάκη. Το παραμύθι έχει αποδοθεί και θεατρικά και απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.

Άραγε, πόσο ξεχασμένη αρετή είναι η ευγένεια και πόσο αδικημένη αξία η αλληλοβοήθεια;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Η Νεράιδα Ευγενία και το Τζίνι Βοηθεία
Πηγή εικόνας: eleftheriaonline.gr / Αγγελική Μάνου

Πόσο δύσκολη είναι η γενναία επιλογή, που αψηφά τον φόβο και τις πεποιθήσεις των άλλων;

Η συγγραφέας και εκπαιδευτικός Αγγελική Μάνου, έρχεται στις εκδόσεις Υδροπλάνο, με ένα ιδιαίτερο προσεγμένο στην λεπτομέρεια παραμύθι, να μας θυμίσει, όλα όσα στο πέρασμα του χρόνου, ξεχάσαμε ή μας ξέχασαν!

Μια ιστορία γραμμένη με ευθύνη και αγάπη, για το παιδί. «Η Νεράιδα Ευγενία και το Tζίνι Βοηθεία!», σε εικονογράφηση Λιάνας Δενεζάκη, σας υπόσχονται ένα μαγικό αναγνωστικό ταξίδι!

Στο βιβλίο «Η Νεράιδα Ευγενία και το Τζίνι Βοηθεία», η συγγραφέας περιγράφει πως μέσα από το βιβλίο οι μικροί αναγνώστες αγάπησαν φιγούρες που είναι συνυφασμένες με την έννοια του καλού, της προσφοράς, της πραγματοποίησης ευχών και επιθυμιών. Αλλά και η διασκευή της ιστορίας σε θεατρικό είναι καταπληκτική και αγαπήθηκε τόσο από τους μικρούς, όσο και από τους μεγάλους αναγνώστες.

Οι μικροί αναγνώστες αγάπησαν περισσότερο τη νεράιδα και τους βοηθούς της, τη γοργόνα και το τζίνι, τις μαγισσούλες, φιγούρες γνώριμες στα παιδιά καθώς χρησιμοποιούνται στα παραμύθια και είναι συνυφασμένες με την έννοια του καλού, της προσφοράς, της πραγματοποίησης ευχών και επιθυμιών. Επιπλέον, η χρήση του έμμετρου λόγου , η τεχνική της ομοιοκαταληξίας, η προσωποποίηση στα ζώα και τα πουλιά έδωσε το δικό της ρυθμό στο παραμύθι.

Η Αγγελική Μάνου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Άρτα αλλά ζει κι εργάζεται στην Αθήνα. Είναι Νηπιαγωγός, Διδάκτωρ & Διπλωματούχος Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού. Μέσα από την αλληλεπίδραση με παιδιά προσχολικής ηλικίας έμαθε να δημιουργεί παραμυθοϊστορίες, να τις ζωντανεύει με εικόνες και να τις δραματοποιεί με τους μαθητές στην τάξη, ξεδιπλώνοντας συναισθήματα και καλλιεργώντας θετικές συμπεριφορές. Πιστεύει πως «η ζωή, όχι μόνο των παιδιών αλλά και η δικιά μας, είναι γεμάτη ιστορίες και εικόνες σαν αυτές των παραμυθιών, που ζωντανεύουν, κι άλλοτε είναι πιο ξέθωρες ενώ άλλοτε ζωηρεύουν, ανάλογα με τα βιώματα και τα συναισθήματά μας».


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Βασιλική Ευαγγέλου Παπαθανασίου

Βασιλική Ευαγγέλου- Παπαθανασίου Γεννήθηκα ένα φθινόπωρο στην πιο καυτή πόλη της Κεντρικής Ελλάδας. Πρώτος μου έρωτας ήταν τα 24 γράμματα της αλφαβήτας. Από τότε, δε σταμάτησα να σχηματίζω μ' αυτά λέξεις, προτάσεις, δίνοντας δύναμη και ψυχή στο άδειο χαρτί. Τη γλώσσα μου δώσανε ελληνική κι αυτή θα κρατήσω. Φιλόλογος και αρθρογράφος σε ηλεκτρονικά περιοδικά στην πραγματική ζωή, αλλά στα όνειρα μου ζωγράφος στη Μονμάρτη. Σε ένα καλό βιβλίο και στη θέα της θάλασσας βρίσκω την απόλυτη γαλήνη.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;