H νέα εικαστική δράση του ArtCloudGreece στο «Μετεωρίτη»

Artcloudgreece, Μετεωρίτης
Photo by Iris Bournazou, Μετεωρίτης

Την περασμένη εβδομάδα βρεθήκαμε στο βιβλιοπωλείο «Μετεωρίτης» (Φωκίωνος Νέγρη 68), το πιο cozy βιβλιοπωλείο της Κυψέλης, και συναντήσαμε δυο νέους καλλιτέχνες. Παρακολουθήσαμε από κοντά τη δράση και την παρουσίαση του εικαστικού τους project και μπορούμε με βεβαιότητα να τους ξεχωρίσουμε για τη ματιά και το έργο τους.

Η Ίριδα Μπουρνάζου και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ανήκουν στην νέα ομάδα καλλιτεχνών του ArtCloudGreece, – ενός προγράμματος που ξεκίνησε το 2021 από το SienaArtInstitute με συγχρηματοδότηση του Stavros Niarchos Foundation (SNF). Το διεθνές δίκτυο των καθηγητών, των αποφοίτων και των επισκεπτών καλλιτεχνών  του SienaArtInstitute προσφέρει μια συνεχώς διευρυμένη πηγή για παγκόσμιες συνεργασίες.

Artcloudgreece
Photo by Iris Bournazou

Μιλώντας με την Ίριδα και τον Κυριάκο, τους ρωτήσαμε για την καλλιτεχνική πορεία της δράσης τους και το GuidetoHive. «Μας αφορά η δημιουργία ενός ετεροτοπικού χώρου στο σύγχρονο καλλιτεχνικό πεδίο, όπου διαφορετικές προσεγγίσεις επαναπροσδιορίζονται σε νέα πλαίσια. Μέσα από το GuidetoHive βλέπουμε το περπάτημα ως κάτι περισσότερο από μια απλή μέθοδο μετάβασης. Ως τη διαδικασία που προτείνει νέους τρόπους ενεργοποίησης του αστικού περιβάλλοντος. Όπου οι αστικοί περιπατητές συνθέτουν το χώρο γύρω τους.»

Artcloudgreece, Μετεωρίτης
Photo by Iris Bournazou

Και πράγματι υπήρχε μεγάλη ανταπόκριση στη νέα αυτή προσέγγιση. Κάτοικοι, όχι μονάχα της Κυψέλης, βρέθηκαν στον ιστορικό πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη και έκαναν μια στάση στο βιβλιοπωλείο του Μπενουά Ντουραντέν –του αγαπημένου βιβλιοπώλη της γειτονιάς, ιδιότητα την οποία ο ίδιος λατρεύει– και συζήτησαν με τους δυο καλλιτέχνες. Μέρος της παρουσίασης ήταν και οι καλαίσθητοι χάρτες διαδρομών της πολυπολιτισμικής Αθηναϊκής συνοικίας.Το ενδιαφέρον των κατοίκων για το εικαστικό project και η ζεστή φιλοξενίααπό τον αξιαγάπητο βιβλιοπώλη, σίγουρα δημιούργησαν μια νέα καλλιτεχνική ανάσα, την οποία όλοι απόλαυσαν.  Η Ίριδα και ο Κυριάκος ήταν πρόθυμοι να δώσουν στην παρουσίασή τους, το χαρακτήρα μιας περισσότερο διαλεκτικής συζήτησης, στοχασμού εμπειριών και αισθήσεων και σίγουρα απομακρύνθηκαν από οποιοδήποτε παρωχημένο στερεότυπο κάποιου «καλλιτέχνη- διανοητική αυθεντία».

Θα χαρούμε να τους συναντήσουμε στα εγκαίνια της έκθεσης, στις 11 Δεκεμβρίου στο χώρο τέχνης «ΤΟ ΟΧΤΩ» (Πολυτεχνείου 8, Αθήνα), και να γνωρίσουμε το ArtCloudGreece. Το βιογραφικό των δυο καλλιτεχνών υπάρχει στα παρακάτω λινκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Iris Bournazou

Kyriakos Papadopoulos

 

Artcloudgreece


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Κωνσταντίνος Πέττας

Λέγομαι Κωνσταντίνος Πέττας. Σπουδάζω Φιλολογία στο ΕΚΠΑ, στο τμήμα Μεσαιωνικών και Νεοελληνικών σπουδών. Ζω στον κόσμο της λογοτεχνίας, μου αρέσει να τη μελετώ, να στοχάζομαι μαζί της, να μοιράζομαι τη μαγεία της. Έχω γράψει και ένα βιβλίο- προς το παρόν...

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;