Γιατί αγαπάμε τους ανθρώπους που διαβάζουν;

Το μεγαλύτερο χάρισμα είναι το πάθος για διάβασμα.

-Έντμουντ Μπέρκ

Γιατί αγαπάμε τους ανθρώπους που διαβάζουν;

  1. Εξώφυλλα

Μιλάμε για ανθρώπους που δεν κρίνουν από τα εξώφυλλα -ούτε βιβλίων, ούτε ανθρώπων. Ξέρουν καλύτερα από τον καθένα ότι πρέπει να γνωρίσεις το βιβλίο, για να το αγαπήσεις. Χρειάζεται αυτό το κάτι παραπάνω για να δεθείς με ένα βιβλίο. κι αυτό το κάτι, κάθε βιβλίο το έχει διαφορετικό. Και το ίδιο συμβαίνει και με τους ανθρώπους. Και ο άνθρωπος που διαβάζει το ξέρει καλά.

  1. Δεύτερες ευκαιρίες

Ένας βιβλιόφιλος ξέρει να δίνει δεύτερες ευκαιρίες. Έχει απογοητευτεί πολλές φορές από τα βιβλία, ναι, αλλά ποτέ δεν αφήνει βιβλίο από τα πρώτα κεφάλαια –με ελάχιστες και ξεκάθαρες εξαιρέσεις. Ξέρει ότι μπορεί ένα βιβλίο να τον εκπλήξει ευχάριστα, γι΄ αυτό δεν θέλει να τα αφήνει. Μπορεί να έχει κάποιες απογοητεύσεις, αλλά μέχρι να γνωρίσει καλά το βιβλίο δεν το αφήνει.  Όπως και με τους ανθρώπους, ξέρει ότι θέλει προσπάθεια και οι απογοητεύσεις είναι κι εκείνες «μέσα στο παιχνίδι», αλλά αν αποδειχθεί το βιβλίο με το πιο όμορφο τέλος;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

  1. Καινούρια πράγματα

Ξέρεις ότι ο άνθρωπος που αγαπάει τα βιβλία έχει κάνει πολλά ταξίδια, έχει γνωρίσει πολλούς ανθρώπους και έχει ζήσει εμπειρίες που δεν φαντάζεσαι. Και ξέρεις ότι σίγουρα θα σου μάθει κάποιες από αυτές, σίγουρα θα σου μεταδώσει κάποια από τα μαθήματα που κατέκτησε. Δεν θα σταματάς ποτέ να μαθαίνεις καινούρια πράγματα από εκείνον.

  1. Ξέρεις πώς να τον κάνεις ευτυχισμένο

Η λίστα με τα δώρα έγινε πολύ πιο εύκολη. Ένας βιβλιοφάγος δεν σημαίνει ότι δεν χαίρεται με ρούχα ή λουλούδια, αλλά σίγουρα χαίρεται με ένα βιβλίο. Ακόμα και κάθε φορά να του παίρνεις αυτό το δώρο, δεν θα απογοητευτεί, δεν θα θέλει να το αλλάξει –εκτός αν το έχει ήδη- δεν θα στεναχωρηθεί.

  1. Δεν θα εξαρτάται από εσένα

Ένας άνθρωπος που διαβάζει βιβλία, ξέρεις ότι του αρέσει να περνάει ποιοτικό χρόνο με ένα καλό βιβλίο. Δεν θα θέλει να είναι συνέχεια έξω, με κόσμο, χωρίς να σημαίνει ότι δεν του αρέσουν κι αυτά. Απλά, θα ξέρεις ότι θα θέλει να είναι και μόνος του, θα θέλει τον χώρο του και δεν θα εξαρτάται από εσένα. Τι καλύτερο από το να έχει και να σέβεται ο καθένας τον χώρο του συντρόφου του;

Το να διαβάζει κάποιος δεν τον κάνει απαραίτητα καλύτερο άνθρωπο για σχέση. Κανείς δεν έχει πει ποτέ «Μου αρέσεις πολύ αλλά δεν έχεις διαβάσει τον Αλχημιστή, γι’ αυτό δεν νομίζω ότι ταιριάζουμε». Είναι, όμως, και μερικά χαρακτηριστικά στα οποία δεν μπορείς να αντισταθείς.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Νίκη Δούκα

Δημοσιογράφος στα σκαριά. Χωρισμένη στα 3: Ελευσίνα // Θεσσαλονίκη // Λυών. Είμαι απλός άνθρωπος, δώστε μου ένα βιβλίο, μια ταινία, εισιτήρια για πολλά ταξίδια και σοκολάτα και θα είμαι ευτυχισμένη.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;