Γεωργία Πετούλη Γλάρου, Η αφαιρετική μέθοδος: ένα βιβλίο με γνώμονα τον άνθρωπο

Γεωργία Πετούλη Γλάρου

Βιβλίο: Η αφαιρετική μέθοδος, βαθύ σκούρο μπλε

Συγγραφέας: Γεωργία Πετούλη Γλάρου

Εκδόσεις: Πηγή

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλάτων: «Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνον που εσφαλμένα πιστεύει πως είναι ελεύθερος».

H «Αφαιρετική Μέθοδος – Βαθύ σκούρο μπλε» είναι ένα βιβλίο που γράφτηκε από την Γεωργία Πετούλη Γλάρου με γνώμονα τον άνθρωπο και την «περίεργη εποχή» που διανύει. Ένας έρωτας που έχει τιμή πώλησης συναντάει ένα νεαρό κορίτσι στη μικρή πόλη του Όρλεν της Μεγάλης Βρετανίας. Δεν είναι απλά μια ιστορία συνωμοσίας και εξαπάτησης, είναι μια πρωτότυπη ιστορία που όσο εξελίσσεται στον χώρο και χρόνο τόσο πιο πολύ απορροφά τον αναγνώστη με τους ήρωες και τους χαρακτήρες τους, γεννά έντονα συναισθήματα, απρόβλεπτα γεγονότα και ανατροπές.

Τι είναι ο έρωτας τελικά; Μήπως η αδυναμία μας να προσδιορίσουμε την ορμή και την ένταση του συναισθήματος αυτού μας αποδεικνύει ότι ο έρωτας είναι κάτι πραγματικά ανώτερό μας; Ο έρωτας της Λιζ στο βιβλίο καταλυτικός, καταστρεπτικός και δολοφονικός.

Είναι μια εμπειρία που την αιχμαλωτίζει, ένας ιστός που υφαίνεται αργά και βασανιστικά γύρω της.

Η Γεωργία Πετούλη, το γένος Γλάρου, σπούδασε στο ΑΠΘ, ζει στην Αθήνα και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως οικονομολόγος. Το 2015 κατέκτησε την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Bridge Γυναικών Ελλάδος και στη συνέχεια αφιερώθηκε με πάθος στη συγγραφή. «Η Αφαιρετική Μέθοδος» είναι το πρώτο βιβλίο που έγραψε και είναι ένα κοινωνικό ερωτικό μυθιστόρημα συνωμοσίας. Βρίσκει γοητευτικό να περιγράφει χαρακτήρες και καταστάσεις εντός και εκτός πραγματικότητας και πιστεύει ότι η συγγραφή πρέπει να είναι ανυπάκουη, τολμηρή και απρόβλεπτη. «Όταν η φαντασία συναντάει την πραγματικότητα, αποκτάς το δικαίωμα να ανατρέψεις τα πάντα, ακόμα και την ίδια τη φαντασία».

Πρόκειται για ένα βιβλίο το οποίο μιλάει κατευθείαν στην καρδιά των σημερινών νέων, αφού ασχολείται με θέματα όπως η μοναξιά και η αποξένωση από τους σκληρά εργαζόμενους που δεν αφιερώνουν ποιοτικό χρόνο στους δικούς τους.

Στο εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο της η Γεωργία Πετούλη Γλάρου αναφέρεται σε μια κάστα που θέλει να ελέγξει τη ζωή μας και εργάζεται στο παρασκήνιο.

Η αφαιρετική μέθοδος είναι η μέθοδος μέσω της οποίας οι ισχυροί του κόσμου επεμβαίνουν στο ανθρώπινο είδος στοχεύοντας την ελεγχόμενη εξόντωση του. Είναι ένα πείραμα που εφαρμόζεται στον ανθρώπινο νου, στόχος είναι οι αισθήσεις και τα συναισθήματα. Με νέες τεχνικές προσπαθούν να παρέμβουν σε βασικές λειτουργίες του μυαλού αποκόπτοντας σημαντικές ιδιότητες, προκαλώντας έτσι τη μετάλλαξη της ανθρώπινης ύπαρξης. Η αφαιρετική πράξη εμφανίζεται και στο τέλος του βιβλίου με τη μορφή μιας μαθηματικής-φιλοσοφικής πράξης.

Είναι πολύ δύσκολο να εντοπίσεις μια αόρατη «εντολή άνωθεν», πόσο μάλλον να την αποτρέψεις. Οτιδήποτε κινείται από πάνω προς τα κάτω ακολουθεί τους νόμους της βαρύτητας, νομοτελειακά όσο μεγαλύτερη απόσταση διανύσει τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ισχύς πρόσκρουσης.

Ακόμα και τις φορές που θέλει να καταλαγιάσει το πνεύμα, έρχεται καλπάζοντας το αμείλικτο ερώτημα: «Είναι δυνατόν ο άνθρωπος να εργάζεται για το μακρινό του μέλλον, όταν ζει ένα τόσο οδυνηρό παρόν;»

Είναι ένα βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί τόσο από νέους και μεγάλα παιδιά, όσο και από ενήλικες, αφού θα καταστήσει σαφές με οδυνηρό τρόπο στους πρώτους πόσο άσχημο είναι να ασκούν εκφοβισμό στους άλλους , αλλά και θα υπενθυμίσει στους ενήλικες πόσο μεγάλο λάθος κάνουν με το να επικεντρώνονται μονάχα στις επαγγελματικές τους ασχολίες και να μεγαλώνουν χωρίς να αφουγκράζονται τις δικές του ανάγκες.

Ο Λεόν με ποιους θα πάει και ποιους θ΄ αφήσει. Τι θα επιλέξει; Τι θα προδώσει; Ο Λεόν αυτή τη φορά θα κρατήσει μόνος του τον πρωταγωνιστικό ρόλο και ότι οι ελληνικές του ρίζες θα τον φέρουν πιο κοντά στην πατρίδα μας. Το θέμα που καταπιάνεται η Γεωργία Πετούλη Γλάρου είναι παγκόσμιο, έχει δυναμική και έκταση. Η Μεγάλη Βρετανία είχε όλα τα χαρακτηριστικά που έπρεπε , ας πούμε ότι διέθετε το κατάλληλο υπέδαφος για την ιστορία Ανήκει στους ισχυρούς «παίχτες», είναι μπροστά στην τεχνολογία και την έρευνα και στην ιστορία της έχει καταγράψει «πρόθυμες συνεργασίες». Σημαντικό ρόλο έπαιξε το κλίμα και το φυσικό περιβάλλον της χώρας καθώς πρόσφεραν απλόχερα τις εικόνες που ήταν απαραίτητες για την πλοκή και την εξέλιξη της υπόθεσης.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Βασιλική Ευαγγέλου Παπαθανασίου

Βασιλική Ευαγγέλου- Παπαθανασίου Γεννήθηκα ένα φθινόπωρο στην πιο καυτή πόλη της Κεντρικής Ελλάδας. Πρώτος μου έρωτας ήταν τα 24 γράμματα της αλφαβήτας. Από τότε, δε σταμάτησα να σχηματίζω μ' αυτά λέξεις, προτάσεις, δίνοντας δύναμη και ψυχή στο άδειο χαρτί. Τη γλώσσα μου δώσανε ελληνική κι αυτή θα κρατήσω. Φιλόλογος και αρθρογράφος σε ηλεκτρονικά περιοδικά στην πραγματική ζωή, αλλά στα όνειρα μου ζωγράφος στη Μονμάρτη. Σε ένα καλό βιβλίο και στη θέα της θάλασσας βρίσκω την απόλυτη γαλήνη.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;