Έξυπνες ιδέες για να οργανώσεις την βιβλιοθήκη σου

Ανέκαθεν ο Σεπτέμβριος ήταν ο αγαπημένος μου μήνας. Για μένα την αρχή του χρόνου την σηματοδοτούσε ο Σεπτέμβρης. Ο  μήνας που ακολουθεί  τις διακοπές, οπού γυρνάμε όλοι με γεμάτες τις μπαταριές μας  και ξεκούραστοι, που ξεκινάνε τα σχολεία. Από τότε που θυμάμαι ξεκίναγα τον   μήνα  αυτό  με μεγάλες προσδοκίες. Τον μήνα αυτό θέτεις, στόχους, κάνεις ξεκαθαρίσματα και βάζεις τις βάσεις για τον χειμώνα που έρχεται.

Σε αυτό το πλαίσιο  τα τελευταία χρόνια έχω καθιερώσει τον Σεπτέμβρη σαν τον μήνα οργάνωσης της βιβλιοθήκης μου. Άλλωστε τα νέα βιβλία του καλοκαιριού περιμένουν την θέση τους στα ράφια.

Αν και σεις θέλετε να οργανώσετε την βιβλιοθήκη σας, είτε να την ανανεώσετε, συγκέντρωσα μερικές πολύ έξυπνες ιδέες  και τις μοιράζομαι μαζί σας. Κάποιες  αν όχι όλες θα τις  εφαρμόσω και εγώ για να ένα καλύτερο αισθητικά αποτέλεσμα. Ξεκινήστε και εσείς και μετά καλές αναγνώσεις

  • Αν η βιβλιοθήκη στο σπίτι σου αποτελείται κατά κύριο λόγο από ράφια και θες να βάλεις σε αυτήν πολλά βιβλία πρόσθεσε όσα θες και δώσε όσο ύψος θες. Έτσι θα μπορέσεις να βάλεις τόσο τα βιβλία που ήδη έχεις όσο και τα βιβλία που θα πάρεις στο μέλλον.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

  • Μην παραγεμίζεις τα ράφια σου ασφυκτικά με βιβλία. Μπορεί να προορίζονται για αυτόν τον λόγο αλλά μπορείς να δημιουργήσεις ένα πολύ καλό αισθητικά αποτέλεσμα αν ανάμεσα στα βιβλία σου βάλεις και διάφορα μικροαντικείμενα που αγαπάς. Έτσι θα δώσεις και χώρο στα βιβλία σου να αναπνεύσουν αλλά θα έχεις και κοντά σου κάποια αντικείμενα που σου θα σου θυμίζουν αγαπημένες στιγμές.

 

  • έξυπνες ιδέεςΌποιο σύστημα οργάνωσης και να έχεις μπορείς πάντα να το αλλάξεις ή να το μετατρέψεις. Μπορείς για παράδειγμα να οργανώσεις μικρά γκρουπ ανάλογα με το θέμα των βιβλίων σου, ή ανάλογα με τον συγγραφέα είτε ακόμα με την τάση που κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος. Να φτιάξεις τα ράφια σου ανάλογα με το χρώμα. Όλα τα μπλε σε ένα ράφι, ή από το πιο σκούρο χρώμα στο πιο ανοιχτό, η ακόμα και να κρατήσεις  τα θερμά  χρώματα όπως κόκκινο και κίτρινο, μακριά από τα γκρι και τα μπλε και ανάμεσά τους βάλε τα λευκά. Με αυτόν τον τρόπο θα πετύχεις την τέλεια αρμονία έντασης και ηρεμίας.

 

  • έξυπνες ιδέεςΌσο και να προσπαθήσεις να τοποθετήσεις όλα σου τα βιβλία σε ένα ράφι θα έχεις διαπιστώσει πως όλα δεν χωράνε. Ότι και να κάνεις. Μια άλλη ιδέα είναι να βάλεις σε ένα ράφι βιβλία τοποθετημένα τόσο οριζόντια όσο και κάθετα. Έτσι  Και θα χωρέσουν περισσότερα και θα αλλάξει λίγο η αισθητική, ειδικά αν δίπλα προσθέσεις κάποιο διακοσμητικό στοιχείο.

 

  • έξυπνες ιδέεςΑν η βιβλιοθήκη σου δεν έχει πλάτη μπορείς να το εκμεταλλευτείς αλλάζοντας το φόντο από το υπόλοιπο τοίχο είτε αλλάζοντας χρώμα είτε βάζοντας μια ταπετσαρία. Για κάτι πιο ροκ ή εντυπωσιακό, μπορείς να επενδύσεις τον τοίχο πίσω από τη βιβλιοθήκη σου με καθρέφτη!

 

  • Τέλος, αν παρόλα αυτά τα βιβλία που έχεις δεν χωράνε όποιο τρικ και να ακολουθήσεις μπορείς πάντα να φτιάξεις μέσα στο σπίτι σου μικρές ή και μεγάλες στοίβες και να τις τοποθετήσεις σε όποιο πιθανό σημείο μπορείς να σκεφτείς, από το πάτωμα, μέχρι το κομοδίνο ανάλογα με τον χαρακτήρα που έχει το σπίτι σου.

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αλεξάνδρα Βαλτά

Απόφοιτη τμήματος Κοινωνικής εργασίας, εργαζόμενη μαμά ενός κοριτσιού, με μεγάλη αγάπη στο διάβασμα, στο γράψιμο και στα βιβλία. Χαρισέ μου ένα βιβλίο και θα σου χαρίσω τον κόσμο όλο...

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;