Εσύ της Caroline Kepnes, νέα κυκλοφορία

Η συνεισφορά του διαδικτύου στην διευκόλυνση διαφόρων διαδικασιών, που προηγουμένως απαιτούσαν περισσότερο χρόνο για την διεκπεραίωση τους, θεωρείται αναντίρρητη. Ιδιαίτερα στον τομέα της επικοινωνίας, η συμβολή του υπήρξε καταλυτικής σημασίας, αφού με τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, οι χρήστες όχι μόνο συνομιλούν με άτομα που γνωρίζουν δια ζώσης, αλλά προσεγγίζουν και καινούργια, διευρύνοντας κατά τρόπο εντυπωσιακό τον κύκλο γνωριμιών τους. Βέβαια, δεν θα μπορούσε να αποσιωπηθεί το γεγονός πως στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μέσω των φωτογραφιών, των βίντεο, των σκέψεων μας που ανεβάζουμε, είμαστε πλήρως εκτεθειμένοι στα μάτια των υπολοίπων, προσφέροντας την δυνατότητα στον οποιοδήποτε να πληροφορηθεί για την προσωπική μας ζωή, ειδικότερα μάλιστα αν μας παρακολουθεί συστηματικά διαδικτυακώς.

Σε αυτό το πλαίσιο, το φαινόμενο του λεγόμενου “stalking” καθίσταται τόσο επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε, με αποτέλεσμα όταν αυτό μεταφέρθηκε στην μικρή οθόνη μέσω της σειράς “You” του Netflix μετατράπηκε σε κύριο θέμα συζήτησης, προκαλώντας προβληματισμό ως προς το κατά πόσο αποκτούμε την μορφή “ανοιχτού βιβλίου” προς ανάγνωση από κάθε επιτήδειο λόγω της χρήσης των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης.

Παρά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η σειρά, ολοκληρώνοντας ήδη τον πρώτο κύκλο επεισοδίων της, ελάχιστοι γνωρίζουν πως αυτή η φρέσκια και συνάμα επίκαιρη ιδέα ανήκει στην αμερικανίδα Caroline Kepnes, η οποία συνέγραψε ένα ομότιτλο βιβλίο, που αποτελεί και τον βασικό άξονα της σειράς. Οι εκδόσεις Λιβάνη, φροντίζοντας συστηματικά για τον εμπλουτισμό της μεταφρασμένης λογοτεχνίας, μας εφοδίασαν μόλις τις προηγούμενες ημέρες με μια προσεγμένη μετάφραση του συγκεκριμένου βιβλίου και παρακάτω παρουσιάζεται η περίληψη του, όπως αυτή δίνεται στο οπισθόφυλλο του.

Εσύ Caroline Kepnes

(Πηγή Εικόνας: livanis.gr)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την περιμένει
την παρακολουθεί
την ακολουθεί

Η κορυφαία σειρά του Netflix You είναι ένα σκοτεινό, ερωτικό, ευφυές θρίλερ που καθηλώνει.
Ο Τζο, ένας υπάλληλος βιβλιοπωλείου, έχει πάθος με τη λογοτεχνία, τις ρομαντικές κομεντί και τη μουσική. Ευφυής και καλλιεργημένος, κρύβει βιώματα που τον στοιχειώνουν αλλά και σκοτεινά μυστικά. Όταν μια μέρα μπαίνει στο βιβλιοπωλείο η εικοσιτετράχρονη Μπεκ, μια όμορφη επίδοξη συγγραφέας, ο Τζο αποκτά εμμονή μαζί της και, κλέβοντας το κινητό της, έχει πλέον πρόσβαση στον ηλεκτρονικό κόσμο της. Παρακολουθώντας τα μέιλ της, τους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το σπίτι, τους φίλους της, κινεί τα κατάλληλα νήματα για να εισβάλει και να εγκατασταθεί μόνιμα στη ζωή της.

Ανυποψίαστη, η Μπεκ, που κουβαλάει κι αυτή τους δικούς της δαίμονες, μπλέκεται στον ιστό της αράχνης που υφαίνει με εμμονική επιμέλεια ο Τζο, ο οποίος συγχρόνως στήνει αδίστακτα φονικές παγίδες σε όσους πιστεύει πως στέκονται εμπόδιο στην ένωσή του με τη γυναίκα των ονείρων του. Άλλωστε, έχει τη δική του θεωρία για το ποιος αξίζει να ζει και ποιος όχι…


Πηγή κεντρικής Εικόνας: www.serieously.com


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χριστίνα Λόνδου

Γεννημένη το '99 στην Χαλκιδική, αντικείμενο σπουδών μου η φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και μεγάλη μου λατρεία... τα βιβλία. Βιβλία κοινωνικού, φιλοσοφικού και ψυχολογικού περιεχόμενου πάντοτε κέρδιζαν το ενδιαφέρον μου, μα φυσικά σχέση ζωής μέχρι στιγμής αποδεικνύεται η λογοτεχνία, που με το μαγικό της τρόπο καταφέρνει κάθε στιγμή να με ταξιδεύει.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;