Η Έλενα Φεράντε εμφανίζεται ξανά μετά από 4 χρόνια με νέα κυκλοφορία

Ύστερα από τέσσερα χρόνια απουσίας από την εκδοτική δράση, η Έλενα Φεράντε επιστρέφει με νέο βιβλίο στην Ιταλία στις 7 Νοεμβρίου. Η μυστηριώδης συγγραφέας που κέρδισε κοινό και κριτικούς που κρύβεται πίσω από το όνομα της Έλενας Φεράντε εμφανίζεται ξανά στο προσκήνιο μετά από 4 χρόνια απουσίας.

Ο εκδοτικός οίκος Edizioni E/O της συγγραφέως – φάντασμα που έγινε γνωστή χάρη στην «Τετραλογία της Νάπολης», έκανε την ανακοίνωση το πρωί της Δευτέρας μ’ ένα μήνυμα στο Twitter. Στη συνέχεια, ακολούθησε η επιβεβαίωση από τις εκδόσεις Europa που είναι υπεύθυνες για την κυκλοφορία των έργων της στα αγγλικά.

Μάλιστα, οι άνθρωποι του οίκου συνόδεψαν το tweet και μ’ ένα σύντομο απόσπασμα από την αρχή του βιβλίου που ξεκινάει με τη φράση «Δύο χρόνια πριν φύγω από το σπίτι, ο πατέρας μου είπε στη μητέρα μου ότι ήμουν πολύ άσχημη». Αν και δεν διέρρευσε ο τίτλος του νέου έργου, από τις λίγες αυτές γραμμές φαίνεται πως κι αυτό θα μεταφέρει το κοινό στη Νάπολη, έναν τόπο που ύμνησε η συγγραφέας από το πρώτο της κιόλας βιβλίο στην «Τετραλογία της Νάπολης». Άγνωστο παραμένει αν πρωταγωνίστριες θα είναι ξανά τα δύο κορίτσια από τις φτωχογειτονιές της Νάπολης.

Η Έλενα Φερράντε, το ψευδώνυµο της διάσηµης Ιταλίδας συγγραφέως της οποίας η πραγµατική ταυτότητα παραµένει άγνωστη από το 1992 που κυκλοφόρησε το πρώτο της µυθιστόρηµα µε τίτλο Βάναυση αγάπη, στο οποίο βασίστηκε η οµώνυµη ταινία του Μάριο Μαρτόνε. Έχει γράψει µεταξύ άλλων το βιβλίο La frantumaglia, στο οποίο αφηγείται τη συγγραφική της εµπειρία, καθώς και την ιστορία για παιδιά Η παραλία τη νύχτα (Εκδ. Πατάκη, 2017). Το 2011 εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο της Tετραλογίας της Νάπολης µε τίτλο Η υπέροχη φίλη µου (L’amica geniale) που κατέκτησε παγκοσµίως κοινό και κριτικούς. Ακολούθησαν τα υπόλοιπα βιβλία της τετραλογίας, Το νέο όνοµα (Storia del nuovo cognome) τo 2012, Αυτοί που φεύγουν κι αυτοί που µένουν (Storia di chi fugge e di chi resta) το 2013 και Η ιστορία της χαµένης κόρης (Storia della bambina perduta) το 2014.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γιώτα Συνιρίδου

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, μία κοινωνική λειτουργός με ακόρεστη αγάπη για τα βιβλία και το γράψιμο.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;