Εκδοτικοί οίκοι: η ιστορία των αγαπημένων μας εκδόσεων

εκδοτικοί οίκοι
Πηγή: www.goodfon.com

Τα βιβλία είναι πράγματι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μας. Ξεκινούν από μια ιδέα που γίνεται λέξεις, έπειτα γίνεται σελίδες, βιβλίο και μετά η καθημερινή μας συντροφιά μας. Οι εκδοτικοί οίκοι αναλαμβάνουν να να μας φέρουν κοντά με τις σκέψεις του κάθε συγγραφέα. Αγαπάμε και γνωρίζουμε πολλούς εκδοτικούς οίκους, ίσως κάποιους να τους έχουμε σαν δεύτερο σπίτι μας. Πολλές φορές επιλέγουμε βιβλία από έναν συγκεκριμένο εκδοτικό οίκο, ξέρουμε όμως την ιστορία του;

Θα δούμε αναλυτικά την πορεία ορισμένων εκδοτικών οίκων που αγαπάμε και στηρίζουμε.

Εκδοτικός οίκος ΔΙΟΠΤΡΑ:

Ο εκδοτικός οίκος Διόπτρα έχει μότο – που πολύ μου αρέσει – «Βιβλία με θέα την ζωή». Είναι όντως μια εκδοτική που βασίστηκε στο ευ ζην του ανθρώπου και εκδίδει βιβλία με βάση αυτό. Πριν από 30 χρόνια λοιπόν, ο ιδρυτής των Εκδόσεων Διόπτρα Γεώργιος Παπαδόπουλος, παρατήρησε ότι στα βιβλιοπωλεία δεν υπήρχαν βιβλία Υγιεινής Διατροφής, Εναλλακτικής Ιατρικής, Αυτοβοήθειας, Προσωπικής Ανάπτυξης και Ψυχολογίας για τον απλό, μη ειδικό αναγνώστη. Έτσι, αποφάσισε να αρχίσει την έκδοση τέτοιων βιβλίων, πιστεύοντας στην χρησιμότητα τους, παρ’ όλο που γνώριζε ότι θα αντιμετωπίσει την αντίθεση όσων δεν παραδέχονταν τη χρησιμότητα των εναλλακτικών μεθόδων θεραπείας.

Ο απλός αναγνώστης εκτίμησε αυτή την προσπάθεια και την χρησιμότητα και αποτελεσματικότητα αυτών των μεθόδων και αγκάλιασε με θέρμη αυτά τα βιβλία. Το Τέλεια Όραση χωρίς γυαλιά ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες με περισσότερα από 40.000 αντίτυπα. Μια σειρά παρόμοιων βιβλίων καθιερώθηκαν σαν προάγγελοι μιας νέας εποχής, στο χώρο της υγείας. Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε κατηγορίες όπως η Διατροφή και Υγεία, Προσωπική ανάπτυξη, Ψυχολογία, Πνευματική Αναζήτηση, Οικογενειακή Φροντίδα οι Εκδόσεις Διόπτρα κατέχουν μία από τις πρώτες θέσεις ανάμεσα στους εκδοτικούς οίκους σ’ αυτές τις κατηγορίες.

Φυσικά οι εκδόσεις Διόπτρα δεν εκδίδουν μόνο τέτοιες κατηγορίες βιβλίων. Έχουν μεγάλη ποικιλία και κατηγορίες που δεν θα μπορείς να διαλέξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

εκδοτικοί οίκοι
Πηγή: cine-anagnosi.blogspot.com

 

Εκδοτικός οίκος ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ:

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο είναι ένας πολυσυλλεκτικός εκδοτικός οίκος που εκδίδει ένα ευρύ φάσμα βιβλίων, ικανοποιώντας τις διαφορετικές και ποικίλες προτιμήσεις των αναγνωστών κάθε ηλικίας. Άξια βρίσκεται στις πρώτες θέσεις μεταξύ των καλύτερων εκδοτικών οίκων στην Ελλάδα.

Ιδρύθηκε το 1993 από τον Νώντα και τη Βάσω Παπαγεωργίου και ξεκίνησε τη δραστηριότητά της εστιάζοντας στο εκπαιδευτικό και το επιστημονικό βιβλίο. Ο επιστημονικός κατάλογος των εκδόσεων καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων το οποίο φιλοδοξεί να ικανοποιήσει ποικίλα ενδιαφέροντα, γεγονός που συνδέεται άμεσα με τη δυναμική παρουσία των εκδόσεων στον χώρο του πανεπιστημιακού εγχειριδίου.

Ο οίκος επεκτάθηκε γρήγορα (από το 2000) και στη λογοτεχνία –ελληνική και ξένη– και στο παιδικό βιβλίο.

Για εμένα οι εκδόσεις Μεταίχμιο ισούνται με τα καλύτερα αστυνομικά μυθιστορήματα.  Μπορείς να επισκεφτείς το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων στον Πολυχώρο τους στην Αθήνα (Iπποκράτους 118, Τ.Κ.11472 Αθήνα) και να χαθείς ανάμεσα στα αμέτρητα βιβλία τους.

εκδοτικοί οίκοι
Πηγή: http://www.kulturosupa.gr

Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ:

Οι Εκδόσεις Ψυχογιός είναι ένας πολυσυλλεκτικός εκδοτικός οίκος με περισσότερους από 4.500 εκδομένους τίτλους και 2.000 e-books για κάθε προτίμηση και ηλικία. Το 2020, ο εκδοτικός οίκος συμπλήρωσε τα 41 χρόνια λειτουργίας και παραμένει ο Νο 1 αγαπημένος εκδοτικός οίκος στην προτίμηση των αναγνωστών βάσει των ερευνών της Metron Analysis από το 2011 μέχρι το 2020.

Οι Εκδόσεις Ψυχογιός άρχισαν την εκδοτική τους δραστηριότητα το 1979, όταν ο ιδρυτής της εταιρείας Θάνος Ψυχογιός έκανε το ξεκίνημά του στον χώρο του βιβλίου, εκδίδοντας τέσσερα παιδικά βιβλία. Η θερμή υποδοχή αυτών των μυθιστορημάτων για παιδιά, τόσο από τους βιβλιοκριτικούς όσο και από τους αναγνώστες, αποτέλεσε το έναυσμα για τη συνέχιση των προσπαθειών εμπλουτισμού της λογοτεχνίας για παιδιά.

Το ομώνυμο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων βρίσκεται στην Αθήνα (Εμμανουήλ Μπενάκη 13, Αθήνα 106 78).

 

εκδοτικοί οίκοι
Πηγή: https://isic.com.gr

Εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ:

Η εταιρεία Εκδοτικός οργανισμός Λιβάνη Α.Β.Ε. ιδρύθηκε στην αρχική της μορφή το 1972 με την επωνυμία «ΝΕΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΠΕ». Το 1993 ιδρύθηκε ο «Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη Α.Β.Ε» (ΕΟΛ) με διακριτικό τίτλο «ΝΕΑ ΣΥΝΟΡΑ ΑΒΕ». Από τις αρχές του 1994 ο Εκδοτικός οργανισμός Λιβάνη αποφάσισε να επεκτείνει τις δραστηριότητές του και να προχωρήσει στην πραγματοποίηση των εργασιών της προεκτύπωσης εντός της εταιρείας, προκειμένου να καθετοποιήσει το σύνολο των εργασιών που απαιτούνται για την έκδοση ενός βιβλίου.

Το 1995 ο Εκδοτικός οργανισμός Λιβάνη δημιούργησε το τμήμα των ηλεκτρονικών εκδόσεων.

 

εκδοτικός οίκος
Πηγή: https://www.bankingnews.gr

Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ:

Οι εκδόσεις Μίνωας ιδρύθηκαν το 1952 και στόχος τους είναι να προσφέρουν τα καλύτερα βιβλία σε όλους τους αναγνώστες. Το εκδοτικό ταξίδι ξεκίνησε με τα βιβλία του Μενέλαου Λουντέμη, Έκσταση, Συννεφιάζει και Ένα παιδί μετράει τα άστρα, που αποτελούν κοσμήματα της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Ακολούθησε η σειρά βιβλίων του Ιουλίου Βερν, ενώ το 1966 εκδόθηκε η Γαλάζια Βιβλιοθήκη, στόχος της οποίας ήταν να μυήσει τους νεαρούς αναγνώστες στα αριστουργήματα της ελληνικής και της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Το 1980, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Μίνωας βιβλία βασισμένα σε τηλεοπτικές σειρές, ενώ τη δεκαετία του 1990, και συγκεκριμένα το 1994, εκδίδεται ένα παιδικό βιβλίο-σταθμός: Τα τρία μικρά λυκάκια του Ευγένιου Τριβιζά. Το 1995 ο εκδοτικός οίκος ξεκίνησε τη συνεργασία του με τη Walt Disney για την έκδοση βιβλίων με τους γνωστούς ήρωες της εταιρείας.

Τα τελευταία είκοσι χρόνια ο κατάλογός μας έχει εμπλουτιστεί με βιβλία που απευθύνονται σε ενήλικες, καλύπτοντας όλες της βασικές κατηγορίες: βιβλία πρακτικής ζωής και αυτοβελτίωσης, συμβουλευτικά βιβλία για την οικογένεια, πολιτικό δοκίμιο, βιβλία για την οικονομία, ιστορικά βιβλία, ημερολόγια, βιβλία μαγειρικής κ.ά.

μίνωας
Πηγή: https://www.sinwebradio.com

 

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Δήμητρα Τουρλίδα

Έχω πολλά όνειρα για το μέλλον και προσπαθώ πάντα να κοιτάω-ή να βρίσκω-την θετική πλευρά των γεγονότων. Πολυλογού και κοινωνική αλλά ταυτόχρονα μοναχική. Υπερ-αναλύω σχεδόν τα πάντα και μέσα από την γραφή βρίσκω λίγη γαλήνη. ‘’Success doesn’t come to you; you go to it’’ Marva Collins

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;