Εκδόσεις Πηγή, ένας Μήνας Φαντασίας Μέρος 1ο

Καθώς ο Νοέμβριος έφτασε στο τέλος του και υποδεχόμαστε τον γιορτινό Δεκέμβρη με τις χειμωνιάτικες νότες του μπορούμε να τον απολαύσουμε παρέα με ένα καλό βιβλίο. Μήνας Φαντασίας λοιπόν από τις Εκδόσεις Πηγή. Φυσικά δεν περιέχουν μόνο βιβλία φαντασίας στην συλογή τους. Γι’ αυτό και θα δημιουργηθούν δύο διαφορετικά άρθρα. Αυτό που θα είναι αφιερωμένο στα βιβλίο Φαντασίας και ένα ακόμα που θα μας μιλάει για όλες τις άλλες Νέες Κυκλοφορίες που έχουν πραγματοποιηθεί. Μπορώ να πω ότι διαβάζοντας αρκετούς έλληνες συγγραφείς πλέον είμαι ενθουσιασμένη με την ποικιλία και την πρόοδο που γίνεται συνεχώς στον τομέα του φανταστικού. Προτείνω όσοι δεν το έχουν τολμήσει ακόμα να βυθιστούν άφοβα στον κόσμο αυτό και να απολαύσουν και εκείνοι εξίσου τα αναγνώσματα που μπορούν να βρουν στον ελληνικό χώρο των εκδόσεων. Ξεκινώντας με την λίστα μας, Μήνας Φαντασίας, θα δείτε και μόνο από τις περιλήψεις πόσο αξίζουν οι ιστορίες. Έχω φυσικά να πω ένα μεγάλο μπράβο στις Εκδόσεις Πηγή για τα πανέμορφα εξώφυλλα που συναντάει κανείς στις λίστες τους.

Μήνας Φαντασίας από τις Εκδόσεις Πηγή

Τα Πέντε Κάστρα – Το ξεχασμένο μενταγιόν

https://www.pigi.gr/

Σε έναν παράλληλο κόσµο µε τον δικό µας, η χώρα του Ρόθερν βρίσκεται για άλλη µια φορά σε πολιτική αστάθεια. Η κυβέρνηση της χώρας, η Συµµαχία, και οι οικογένειές τους εγκαταλείπουν τα σπίτια τους σε µια προσπάθεια να προστατευτούν από το τροµοκρατικό «επαναστατικό» κίνηµα της Αντίστασης. Τα κρυφά αρχηγεία της Συµµαχίας, τα πέντε κάστρα, θα φιλοξενήσουν τις οικογένειες, µεταξύ άλλων και την κόρη του προέδρου, τη Σκάιλερ. Σε ένα αφιλόξενο µέρος, ένα µενταγιόν θα πέσει στα χέρια της, φιλίες θα δηµιουργηθούν, ενώ η Σκάιλερ, στα έντεκα χρόνια της, θα µπλέξει µε τα µυστικά της Συµµαχίας, τα οποία ίσως την απασχολούν περισσότερο απ’ όσο πιστεύει.

Ένας φανταστικός κόσµος γεµάτος µαγεία, µύθους και ιστορία, παράλληλος µε τη δική µας πραγµατικότητα. Ένα µενταγιόν που θα έπρεπε να έχει καταστραφεί. Ένα τεράστιο άλµα από την παιδική της ηλικία σε έναν σκληρό κόσµο. Η ζωή της Σκάιλερ θα αλλάξει για πάντα.

Η Κάθοδος των Μισανθρώπων

https://www.pigi.gr/

Οι Θεοί είναι Νεκροί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα µαύρο σύννεφο εµφανίστηκε στον ουρανό και τους αποτελείωσε µε τους ατσάλινους κεραυνούς του. Μαζί τους πέθανε και η ειρήνη των εκατό γενεών. Τώρα πια, άνθρωποι, γίγαντες και µισάνθρωποι (πλάσµατα µισά κτήνη, µισά άνθρωποι) δεν οφείλουν να τιµούν και να σέβονται ο ένας τον άλλο. Ο πόλεµος ξεσπά όταν δέκα χιλιάδες µισάνθρωποι ορµούν στις χώρες των ανθρώπων διψασµένοι για εκδίκηση. Οι άνθρωποι θα παλέψουν να υπερασπιστούν τη γη τους και οι γίγαντες θα θελήσουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, τις Φλέγρες, και να γίνουν κυρίαρχοι του κόσµου.

Όµως ο αγώνας για τη βασιλεία των ουρανών έχει µόλις ξεκινήσει. Οι θεοί είναι νεκροί και οι θρόνοι τους παραµένουν αδειανοί, περιµένοντας άξια και δίκαια πλάσµατα να καθίσουν πάνω τους.

Η «Κάθοδος των Μισανθρώπων» είναι ένα µυθιστόρηµα της λογοτεχνίας του φανταστικού µε χαρακτήρες και πλάσµατα της ελληνικής µυθολογίας. Μια απόπειρα να διαβάσουµε ξανά την ελληνική µυθολογία, µε τη µορφή σύγχρονου µυθιστορήµατος, γεµάτου ίντριγκες, ανατροπές και δράση.

Ο Μήνας Φαντασίας είναι πραγματικά αυτό ακριβώς!

Αρχαίες Ψυχές από Εκδόσεις Πηγή

Εκδόσεις Πηγή
https://www.pigi.gr/

Τα Τέκνα του Χοδδούν, µια µυστικιστική σέχτα νοµάδων που αυτοαποκαλούνται Ταξιδευτές, πρόκειται να κορυφώσουν τις προσπάθειές τους για να εξουδετερώσουν τον προαιώνιο εχθρό τους. Ο Ουνουκαλχάι, ένα δαιµονικό ον µε σαδιστική φύση, όχι µόνο έχει εργαλειοποιήσει προς όφελός του την τεχνογνωσία και την αποφασιστικότητα µιας διεθνούς Μυστικής Υπηρεσίας, αλλά ταυτόχρονα διανύει µια εποχή όπου οι υπερφυσικές του δυνάµεις αρχίζουν και πάλι ν’ αφυπνίζονται. Οι Ταξιδευτές αγωνίζονται να εντάξουν στις τάξεις τους δύο αρχαίες ψυχές που θα τους βοηθήσουν να πετύχουν τον σκοπό τους. Το έτος 2027, ένα έτος-παράθυρο όπως το χαρακτηρίζει η Υπηρεσία, πλησιάζει. Ο δαίµονας αρχίζει να ξεδιπλώνει τα φριχτά σχέδιά του. Κυνηγηµένοι, στριµωγµένοι, στα πρόθυρα της εξόντωσης, οι Ταξιδευτές θα πρέπει να βρουν τη δύναµη ν’ ανατρέψουν µία εξαιρετικά δυσοίωνη κατάσταση. Είναι στη µοίρα των θνητών όµως να σφάλλουν, και παρόλο που τα λάθη διδάσκουν, υπάρχουν πάντα κι αυτά που σκοτώνουν…

ΚΩΔΙΚΑΣ 987

Εκδόσεις Πηγή
https://www.pigi.gr/

Στις 8 Σεπτεµβρίου 2007, η µικρή πόλη Ρίτζβιλλ στην πολιτεία Ουάσινγκτον των ΗΠΑ τυλίγεται στις φλόγες. Ο πληθυσµός της αποδεκατίζεται. Την ευθύνη της επίθεσης αναλαµβάνει το Τάγµα των Θεριστών, η µεγαλύτερη και πιο επικίνδυνη τροµοκρατική οργάνωση που πλήττει τη χώρα µε σκληρές βιαιοπραγίες δίχως τέλος. Η µοναδική επιζήσασα, η Αυγή, διασώζεται από τους Κυνηγούς, ένα τάγµα διαµορφωµένο για να αντιµετωπίσει την απειλή των Θεριστών χωρίς τους ηθικούς ή νοµικούς περιορισµούς της αστυνοµίας.

Δέκα χρόνια µετά, και αφού η δράση των Θεριστών δεν έχει κοπάσει και οι Κυνηγοί φτάνουν σε αδιέξοδο, τίθεται σε λειτουργία ο Κώδικας 987: µια επικίνδυνη αποστολή, µια έσχατη επιλογή στην οποία η Αυγή, πλέον ικανή και διαβόητη δολοφόνος, είναι παράγοντας-κλειδί. Ορκισµένη να πάρει εκδίκηση από τους Θεριστές, και µε το µέλλον ολόκληρης της χώρας να βρίσκεται στους ώµους της, ο Κώδικας 987 θα τη φέρει αντιµέτωπη µε τις πιο απρόβλεπτες απειλές καθώς ανακαλύπτει περισσότερα για τον εχθρό, αλλά πολλά παραπάνω για τον ίδιο της τον εαυτό.

Ένας κόσµος όπου η γραµµή ανάµεσα στο σωστό και το λάθος όλο και θολώνει, η δικαιοσύνη αµφισβητείται και η εµπιστοσύνη αποτελεί ακριβή πολυτέλεια. Τι θα χρειαστεί για να αποφευχθεί η καταστροφή;

Για το βιβλίο αυτό από τις Εκδόσεις Πηγή μίλησαν

«Μια ενδιαφέρουσα ιστορία που δεν κουράζει τον αναγνώστη, µε περιγραφή των χαρακτήρων και γεγονότων που µεταδίδει την ένταση και τη δράση που βιώνουν οι πρωταγωνιστές. Σίγουρα µια εξαιρετική επιλογή για τους λάτρεις της δράσης και του µυστηρίου.» —Β.Σ.

«Γρήγορο και αγωνιώδες. Καθώς διάβαζα, σκεφτόµουν συνεχώς πόσο θα λάτρευα να το δω σε σειρά στο Netflix!» —Μ.

«Τα ερωτηµατικά που γεννιούνται κατά την ανάγνωση απαντώνται µέσα από µια εξαιρετική πλοκή της ιστορίας καθώς οι έντονοι, παράξενοι και µυστηριώδεις ήρωες φανερώνουν τα αληθινά τους πρόσωπα.» —Π.Τ.

«Μια έντεχνα ανατρεπτική ιστορία εκφρασµένη µε τον πιο εύγλωττο τρόπο.» —Α.Θ.

«Καθώς ζούµε τη δράση και τις ανατροπές του σχεδίου του Κώδικα 987, γνωρίζουµε ήρωες που καλούνται να αντιµετωπίσουν σηµαντικά διλήµµατα και να κοιτάξουν στα µάτια τους εσωτερικούς τους δαίµονες.» —Χ.Μ.

ΜΟΤΕΛ 430-71 | Βιβλίο 2ο – Νεκρόπολη

Οι µέρες στην εξορία του κόσµου περνάνε. Όχι όµως και οι νύχτες. Το παρανοϊκό πεπρωµένο του νεαρού πρωταγωνιστή δείχνει προς το παρόν να έχει ξεθυµάνει, όσο ο ίδιος προσπαθεί να µαζέψει τα συντρίµµια του.

Κάποτε ο µικρός νόµιζε πως είχε ζωή. Εκεί, στο παλαιοπωλείο του τρόµου. Δεν ήξερε ακόµα. Μέχρι που µπήκε στο µοτέλ και ο αδίστακτος άνεµος της µοίρας άρχισε να τον παρασέρνει ολοένα και πιο κοντά στην Κόλαση.

Μόνο που, τελικά, το µεγάλο λάθος δεν ήταν δικό του. Όλα συνέβησαν πολύ προτού γεννηθεί. Σε ένα ορυχείο. Στα νότια παράλια της Περσίας, τον 6ο π.Χ. αιώνα. Εκεί, που η φρίκη και η αηδία ξεπερνούν σε νοσηρότητα ακόµα και τα πιο δυσοίωνα παραστρατήµατα της κοσµογονίας. Εκεί, που τα µυστικά έπρεπε να παραµείνουν για πάντα θαµµένα.

Το κακό δεν αποκόπηκε από την αρχή του…

Έγραψαν για το πρώτο βιβλίο από τις Εκδόσεις Πηγή:

«Ένα ιδιαίτερα ατµοσφαιρικό βιβλίο, ένα θρίλερ που κόβει την ανάσα. Ένα ταξίδι τρόµου σε ένα περιβάλλον επιβλητικά σκοτεινό, γοτθικό».

– Bookhousecollector.blogspot.com

 «Ο συγγραφέας δηµιουργεί ένα γκόθικ µυθιστόρηµα, που αποπνέει µε περηφάνια σε κάθε σελίδα όλα τα χαρακτηριστικά που το κατατάσσουν στη λογοτεχνία τρόµου».

– tovivlio.net

«Η τεχνική του συγγραφέα, αν και βασισµένη πάνω στο λογοτεχνικό σύµπαν του H.P. Lovecraft, περιέχει πολλά στοιχεία από τη φιλοσοφία του Franz Kafka, ακόµη και του Dostoyevsky. Και αυτό είναι το µέγιστο επίτευγµά του».

– Nyctophilia.gr

Ολύμπου Ψίθυροι

Μήνας Φαντασίας
https://www.pigi.gr/

Όλυµπος.

…Μία νεαρή γυναίκα κοιτάει ανήσυχη, καθώς δύο απόκοσµα µάτια ανοίγουν στον ουρανό πάνω από έναν λόφο. Ένας ερευνητής προσπαθεί να ανακαλύψει τι πραγµατικά συνέβη στα Σκοτεινά, το ερειπωµένο χωριό του βουνού. Τέσσερα παιδιά λύνουν το µυστήριο του σκουριασµένου αµαξιού που είναι χαµένο µέσα στο δάσος. Μια παρέα έχει την πρώτη της επαφή µε τον εξωπραγµατικό και ανοίκειο κόσµο του τρόµου, και ένας νεαρός Ξενοναύτης ετοιµάζεται να κάνει το ονειρικό ταξίδι του, πέρα από τον χώρο και τον χρόνο. ∆εν υπάρχει τίποτα το κοινό σε αυτά τα διηγήµατα, πέρα από τον φόβο, την περιέργεια και το µεγαλύτερό τους όπλο, τη φαντασία του ανθρώπου.

Το Μυστικό του Πλανήτη 175-B

Μήνας Φαντασίας
https://www.pigi.gr/

Έτος 2100.

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις ισχυρότερες χώρες του κόσμου και απολαμβάνει συνθήκες πρωτοφανούς ευημερίας, με κυρίαρχα τα χαρακτηριστικά της τάξης, της ευνομίας και της προόδου. Όταν κατακτούνται όλοι οι εντός συνόρων στόχοι, επόμενο βήμα δεν μπορεί να είναι άλλο από την επικράτηση έξω από αυτά. Έτσι, λοιπόν, με τη συνεργασία άλλων προηγμένων χωρών και διαστημικών οργανισμών, η Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία σχεδιάζει μια μοναδική αποστολή…

Μια ομάδα, αποτελούμενη από εννέα απλούς, άγνωστους μεταξύ τους πολίτες, θα ταξιδέψει στον μικροπλανήτη 175-Β, ο οποίος φαίνεται ιδανικός για τη δημιουργία της πρώτης διαστημικής αποικίας. Εννέα ξεχωριστές προσωπικότητες, καλούνται πρώτα να γίνουν ομάδα και, στη συνέχεια, να αποτελέσουν την πρώτη αποστολή εξερεύνησης και εγκατάστασης σε έναν πλανήτη έξω από το ηλιακό μας σύστημα. Το μέλλον της αποστολής και της επικίνδυνα αυξανόμενης πληθυσμιακά ανθρωπότητας κρίνεται από αυτούς τους εννέα διαφορετικούς χαρακτήρες, ο καθένας με το δικό του παρελθόν, αλλά και τη δική του ατζέντα.

Δυστυχώς για τους κοσμοναύτες, οι συνθήκες στον 175-Β αποδεικνύονται πολύ διαφορετικές από αυτές που περίμεναν, και πολύ σύντομα όλα τα σχέδιά τους θα ανατραπούν με δραματικό τρόπο. Πρώτο τους μέλημα πλέον είναι να παραμείνουν ζωντανοί σε ένα αφιλόξενο περιβάλλον που κρύβει θανάσιμες απειλές, κινδύνους και προδοσία. Με μοναδικό στόχο πια την επιβίωση, θα πρέπει να συνεργαστούν, και για πρώτη φορά στη ζωή τους, να αποφασίσουν οι ίδιοι τις τύχες τους.

Σάιμον – Οι 7 Συμφωνίες, από Εκδόσεις Πηγή

Μήνας Φαντασίας
https://www.pigi.gr/

7 πρόσωπα, 7 συμφωνίες και ένας άγνωστος που ελέγχει το πεπρωμένο τους, από τις Εκδόσεις Πηγή

Στο (Λος) Έθεραλ, µία χώρα µαγείας και παράξενων πλασµάτων, µία εξαφάνιση θέτει σε κίνηση ένα ντόµινο γεγονότων. Με την εµφάνιση της κόκκινης σελήνης, ένα επικίνδυνο παιχνίδι στήνεται από έναν µυστηριώδη άντρα µε ηµίψηλο καπέλο. Τα πιόνια του έχουν επιλεγεί: ένας πρόθυµος πρίγκιπας που διψά για εξουσία, ένας φιλόδοξος θαλασσοπόρος µε µια κρυφή αγάπη στην καρδιά του, µία µικρή, πονηρή αλεπού που ονειρεύεται την ελευθερία της, µία άρρωστη δολοφόνος που ψάχνει εκδίκηση, ένας γενναίος πολεµιστής που αναζητά τη χαµένη δόξα και µία γοητευτική κοπέλα που θα κινήσει γη και ουρανό για να βρει τη µητέρα της…

Ένας προς έναν και µία προς µία, οι κληρονόµοι των ισχυρών Συντεχνιών που εξουσιάζουν τη χώρα θα χορέψουν στον ρυθµό που ορίζουν οι κλωστές του µαριονετίστα τους, του απρόσιτου και αινιγµατικού Σάιµον, ενόσω µοιραία, οι πόλεις και οι επαρχίες του (Λος) Έθεραλ βυθίζονται σε ένα πρωτοφανές χάος.

Ένας χάος χωρίς επιστροφή…

Όµως η ελπίδα γεννιέται από εκεί που δεν το περιµένει κανείς: από ένα άσηµο παιδί που όλοι έχουν ξεχάσει. Ένα παιδί που, µαζί µε έναν γίγαντα, κρατούν πλέον την εύθραυστη µοίρα του (Λος) Έθεραλ στα χέρια τους…

Και τέλος ένα συλλογικό έργο από Εκδόσεις Πηγή

Αναζητώντας μιαν άλλη Γη στον Μήνα Φαντασίας

Μήνας Φαντασίας
https://www.pigi.gr/

Ο 20ός αιώνας έθεσε τις βάσεις για την εκτόξευση του ανθρώπου στα άστρα. Οι πρώτοι διαστηµικοί περίπατοι, η προσσελήνωση, αλλά και τα πρώτα τηλεκατευθυνόµενα ροµπότ σε άλλα πλανητικά σώµατα, έδωσαν νέα ώθηση στο όραµα του ανθρώπου για την εξερεύνηση του διαστήµατος. Ως συνέχεια των προηγούµενων, ο 21ος αιώνας αναµένεται να αποτελέσει -και αποτελεί ήδη- µια λαµπρή συνέχεια αυτών των σχεδίων, µιας και ζούµε ήδη την εποχή των ιδιωτικών πρωτοβουλιών για τη µετάβαση του ανθρώπου στον Άρη, τις διακρατικές συµµαχίες για το χτίσιµο του Διεθνούς Διαστηµικού Σταθµού, ενώ τα εξελιγµένα όργανα των αστρονόµων έχουν, πλέον, τη δυνατότητα να κοιτάξουν πιο βαθιά µέσα στο Σύµπαν, αποκαλύπτοντας ακόµα περισσότερα κρυµµένα µυστικά των απαρχών του.

Υπάρχει, όµως, και κάτι ακόµα πίσω από όλες αυτές τις αναζητήσεις. Κι αυτό δεν είναι άλλο από τον κρυφό πόθο του ανθρώπου για την ανακάλυψη άλλων κόσµων, κατάλληλων για ζωή, κάποιος εκ των οποίων ενδεχοµένως να αποτελέσει στο απώτερο µέλλον την επόµενη αστρική κατοικία του είδους µας. Για αυτόν τον σκοπό έχουν επιστρατευτεί µια σειρά από εξελιγµένα τηλεσκόπια, που σαρώνουν τον έναστρο ουρανό προς αναζήτηση εξωπλανητών που πληρούν τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της ζωής στην επιφάνειά τους, λαµβάνοντας υπ’ όψιν το µέγεθός τους, την τροχιά τους και την απόστασή τους από το κεντρικό άστρο του πλανητικού τους συστήµατος.

Ο συλλογικός τόµος που κρατάτε στα χέρια σας προέκυψε ύστερα από την προκήρυξη του σχετικού διαγωνισµού από τις Εκδόσεις Πηγή.

Δεκάδες Έλληνες συγγραφείς της Επιστηµονικής Φαντασίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσµά µας για την αποστολή ενός πρωτότυπου διηγήµατος µε φόντο τη µελλοντική εκπλήρωση του ανθρώπινου οράµατος για την ανακάλυψη ενός άλλου κόσµου, που θα δώσει διεξόδους τόσο ως προς την επιβίωση του είδους µας, αλλά και ως προς τη γενικότερη εξέλιξη της ανθρωπότητας µέσα στον χώρο και τον χρόνο. Στο βιβλίο συµπεριλαµβάνονται τα καλύτερα διηγήµατα που λάβαµε.

Μείνετε συντονισμένοι για το επόμενο άρθρο με τις Νέες Κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Πηγή!

Και φυσικά μην ξεχνάτε να ακολουθείτε την σελίδα τους στο Facebook πατώντας, εδώ.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αντωνιάδου Γεωργία

Ερωτευμένη με το φανταστικό και ό,τι έχει να κάνει με μύθους και περίεργα πλάσματα. Γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1994, κατοικεί πλέον στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια. Όταν δεν είναι κρυμμένη μέσα στα βιβλία της σίγουρα βρίσκεται πίσω απ’ την οθόνη του υπολογιστή γράφοντας μυθιστορήματα, διηγήματα ή άρθρα. Το μυθιστόρημά της με τίτλο "Απρόσμενο Ξύπνημα" μετράει 200.000 προβολές στο Wattpad, την παγκόσμια πλατφόρμα ανάγνωσης βιβλίων. Εξίσου με τη λογοτεχνία, αγαπάει τη ζωγραφική και την τέχνη της φωτογραφίας, διότι πιστεύει πως η καθεμιά απεικονίζει μοναδικές στιγμές, αναμνήσεις και συναισθήματα. Τελοιόφοιτη πλέον στον τομέα του Marketing με εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον στα Social Media.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;