Είσαι βιβλιοφάγος, 10 σημάδια που το αποδεικνύουν

Βιβλιοθήκες και Βιβλιοπωλεία για Βιβλιοφάγους
Πηγή εικόνας: pinterest.com

Τα βιβλία μας χαλαρώνουν, μας ψυχαγωγούν και μας διδάσκουν. Σε αυτό το άρθρο θα εστιάσουμε στην συντροφιά που προσφέρουν. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που προτιμούν μια ήσυχη βραδιά παρέα με ένα βιβλίο αντί ενός ξέφρενου ξενυχτιού. Ακόμα περισσότερο θα εστιάσουμε σε όλους εκείνους που με βάση τα 10 σημάδια που ακολουθούν ανήκουν στην κατηγορία των βιβλιοφάγων. Εάν λοιπόν κάποιος φίλος ή φίλη σου είναι βιβλιοφάγος, τότε ίσως καταλάβεις, γιατί άργησε να έρθει στο ραντεβού/σου ακύρωσε νυχτερινή έξοδο/ βγαίνει από το σπίτι μόνο για να πάει στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς κ.ο.κ.

 • Τι είναι ύπνος;

  Οι βιβλιοφάγοι χάνουν την αίσθηση της ώρας. Πολύ συχνά ανοίγουν ένα βιβλίο το μεσημέρι και το κλείνουν τα μεσάνυχτα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν καμία άλλη υποχρέωση μέσα στην μέρα τους, αλλά χάνονται ανάμεσα στις σελίδες και ταξιδεύουν μαζί με τους ήρωες.

 • Προτιμούν την παρέα βιβλίων αντί των ανθρώπων

  Εάν ο/η φίλος/η σου δεν βγήκε Σάββατο βράδυ μαζί σου για ποτό αλλά έκατσε σπίτι για διάβασμα, μην θυμώσεις. Οι βιβλιοφάγοι είναι συνήθως άνθρωποι εσωστρεφής, αποζητούν την ησυχία και διασκεδάζουν πλάι στα βιβλία τους.

 • Βιβλιοθήκες και Βιβλιοπωλεία = Παράδεισος

  Τάξη, ησυχία, τεράστιες βιβλιοθήκες, αμέτρητοι τίτλοι βιβλίων.. Το συναίσθημα αυτής της πληρότητας μόνο ένας βιβλιοφάγος θα το καταλάβει. tip: εγώ χαζεύω βιβλιοθήκες στο pinterest

  Βιβλιοφάγοι: Διάβασμα και ηλιοθεραπεία στις διακοπές
  Πηγή εικόνας: pinterest.com
 • Διακοπές: πρώτα βάζουν τα βιβλία στην βαλίτσα και μετά τα μαγιό

   Τι καλύτερο από το να διαβάζεις καθώς κάνεις ηλιοθεραπεία; Άλλωστε κινητό και υψηλή θερμοκρασία, δεν κάνουν χωριό.

 • Βιάζονται να γυρίσουν σπίτι

  Εδώ θέλει πολύ κατανόηση! Ξέρεις πόσο αγωνιώδες είναι να έχεις αφήσει το βιβλίο στο κομβικότερό του σημείο;

 • Δεν υπάρχει ο ορισμός «αγαπημένο βιβλίο»

  Οι βιβλιοφάγοι μπορούν να μιλάνε ώρες για τα βιβλία που λάτρεψαν. Πίστεψέ με είναι πολλά.

 • Θέτουν ετήσιο στόχο βιβλίων

  Δίκοπο μαχαίρι, εάν με ρωτάς, αλλά δεν είναι κακό να θέτουμε στόχους, ακόμα και για τα χόμπι μας.

 • Έχουν τουλάχιστον 3 βιβλία έτοιμα προς ανάγνωση

  Αυτοί οι άνθρωποι έχουν πρόγραμμα!

  Έτοιμα βιβλία για ανάγνωση
  Πηγή εικόνας: pinterest.com
 • «Καταναλωτική μανία»

  Παρόλο που δεν έχουν τελειώσει το βιβλίο που διαβάζουν, έχουν αγοράσει ήδη τα επόμενα.

 • Τα ηλεκτρονικά βιβλία δεν μπορούν να αντικαταστήσουν το πραγματικό

  Σαφέστατα, η μυρωδιά, η αφή και ο ενθουσιασμός όταν πιάνουν στα χέρια τους ένα βιβλίο δεν μπορεί να αντικατασταθεί με τίποτα άλλο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ευθυμία Ανδρονίκου

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Είμαι φοιτήτρια στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών, ενώ έχω κάνει το πέρασμά μου και σε τμήμα Δημοσιογραφίας. Στον ελεύθερό μου χρόνο διαβάζω βιβλία, βλέπω ταινίες, συνεχίζω με σειρές … και γενικά καταπιάνομαι με οτιδήποτε δεν με αναγκάζει να βγω από το σπίτι.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;