Δωρεάν e books και audio books για ξέφρενο διάβασμα

Διαλέγουμε εύκολα, γρήγορα και εντελώς δωρεάν τα e books που θέλουμε να διαβάσουμε μ’ ένα κλικ! Βρείτε τους συνδέσμους παρακάτω.

Ας στρωθούμε στο διάβασμα (δωρεάν e books και audio books)

Είναι γεγονός πως βρεθήκαμε ξαφνικά με άπλετο ελεύθερο χρόνο και κάποιοι από εμάς δυσκολευόμαστε να μείνουμε άπραγοι. Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι πάντα υπάρχουν πράγματα να κάνει κανείς, ακόμα και όταν μένει στο σπίτι. Υπάρχουν, ωστόσο, μέσα στη μέρα μας και κάποιες ώρες που θα ήταν πολύ όμορφο να τις ξοδέψουμε επικοδομητικά, διαβάζοντας. Είμαι σίγουρη πως ακόμα και οι πιο φανατικοί βιβλιόφιλοι έχουν βιβλία στη βιβλιοθήκη τους, που ακόμα περιμένουν να διαβαστούν. Θα πρότεινα, λοιπόν, να ξεκινήσουμε από αυτά. Αν κάτι τέτοιο δεν ισχύει ή αν απλώς υπερισχύει η ανάγκη για περεταίρω λογοτεχνική εξερεύνηση, τη λύση έρχονται να δώσουν τα δωρεάν e books και audio books. Ας στρωθούμε στο διάβασμα λοιπόν!

 

Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης

https://ereading.nlg.gr/el/

Διαθέτει πάνω από 2.500 τίτλους ελληνικών εκδόσεων, περιλαμβάνοντας βιβλία ευείας αναγνωσιμότητας. Διαθέτει 10 κατηγορίες βιβλίων ψηφιακής ανάγνωσης (e books), οι οποίες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών. Εκτείνονται από τη λογοτεχνία και τη φιλοσοφία μέχρι τις φυσικές επιστήμες και τα μαθηματικά. Οι οδηγίες χρήσης του ηλεκτρονικού αναγνωστηρίου είναι απλές και μπορείτε να τις δείτε εδώ: https://ereading.nlg.gr/el/%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%B9%CE%B5%CF%83-%CF%87%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%83

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοιχτή Βιβλιοθήκη

https://www.openbook.gr/

Πρόκειται για ένα ψηφιακό αποθετήριο βιβλίων που ξεπερνούν τους 4.600 τίτλους. Τα βιβλία είτε είναι κοινού κτήματος, δηλαδή αποδεσμευμένα από τα πνευματικά δικαώματα των δημιουργών (λόγω παρέλευσης 70 ετών από το θάνατό τους), είτε σύγχρονα, που οι δημιουργοί τους τα έχουν διαθέσει ελεύθερα στο διαδίκτυο. Υπάρχουν 40 θεματικές κατηγορίες, ενώ τα λογοτεχνικά e books κατανέμονται σε 8 από αυτές.

 

Ελεύθερη Ψηφιακή Βιβλιοθήκη

https://www.ebooks4greeks.gr/

Η «Ελεύθερη Ψηφιακή Βιβλιοθήκη» αποτελείται τόσο από e books, όσο και από audio books, τα οποία χωρίζονται σε 16 κατηγορίες. Υπάρχει ανάμεσά τους μεγάλη ποικιλία και πολλοί αρκετά ενδιαφέροντες τίτλοι. Πέρα όμως από τη δωρεάν διάθεση των ψηφιακών βιβλίων μπορεί κανείς να βρεί συνεντεύξεις, κριτικές, βιβλιοπροτάσεις και ντοκιμαντέρ. Παρέχει, επίσης, ελεύθερο βήμα σε όσους επιθυμούν να εκφράσουν σκέψεις και απόψεις περί του βιβλίου και του πολιτισμού ευρύτερα.

 

Project Gutenberg

https://www.gutenberg.org/browse/languages/el

To «Project Gutenberg» αποτελεί την αρχαιότερη ψηφιακή βιβλιοθήκη, καθώς ξεκίνησε το 1971. Ο κατάλογος των ελληνικών e books δεν είναι και ο μακρύτερος, αξίζει, ωστόσο, να κάνετε την ηλεκτρονική σας περιήγηση στους τίτλους του. Μπορεί να βρείτε λογοτεχνικά κείμενα που ούτε καν φανταζόσασταν!

 

Free E books

https://free-ebooks.gr/

Σίγουρα θα βρείτε κάτι μέσα στις 17 κατηγορίες τις οποίες διαθέτει. Σεβαστός αριθμός τίτλων και όρεξη να έχετε να ψάξετε.

 

Εκδόσεις Το Βιβλίο

https://tovivlio.net/%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%b9%ce%bf%ce%b8%ce%ae%ce%ba%ce%b7/

Κι εδώ θα βρείτε e books σε τρεις κατηγορίες (ατομικές εκδόσεις, συλλογικές εκδόσεις και καλλιτεχνικά ημερολόγια). Αξίζει τον κόπο να το επισκεφθείτε.

Πηγή εικόνας : bookriot.com

Εκδόσεις Καστανιώτη

https://www.kastaniotis.com/ebooks/free/

Εδώ θα βρείτε δωρεάν e books από τη νεανική βιβλιοθήκη των εκδόσεων και τις κατηγορίες: λογοτεχνία για νέους, ελληνική λογοτεχνία/πεζογραφία.

 

Εκδόσεις Δήγμα

http://ekdoseis-digma.gr/?tab=3

Αν μη τι άλλο, πρόκειται για μία πραγματικά καλαίσθητη ιστοσελίδα με λίγα, αλλά, ενδιαφέροντα e books. Μπείτε στον κόπο να ρίξετε μια ματιά.

 

Μικρός Απόπλους

http://www.mikrosapoplous.gr/texts1.htm

Πρόκειται για μια αξιοσημείωτη συλλογή αρχαίων κειμένων, τα οποία απαιτούν, ωστόσο, μία μικρή προεργασία για να διαβαστούν. Οι οδηγίες αναγράφονται στον ίδιο σύνδεσμο.

 

Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Πηνελόπη Δέλτα

https://www.taexeiola.gr/pinelopidelta/

Προς το παρόν υπάρχουν αναρτημένα τέσσερα έργα της Πηνελόπης Δέλτα.

 

Εκδόσεις Πατάκη

www2.patakis.gr/25istories

Οι εκδόσεις Πατάκη προσφέρουν 23 παραμύθια σε μορφή audio books για τους μικρούς μας φίλους. Είναι όλα διαλεγμένα από την ξακουστή βιβλιοθήκη της μάγισσας Σουμουτού! Διαβάζουν η Ηλέκτρα Γεννατά και ο Θανάσης Χαλκιάς.

 

Ομιλούντα Βιβλία isobitis.com

https://www.isobitis.com/

Τα audio books μπορούν να μας κρατήσουν πολύ καλή συντροφιά ακόμα και όσο ασχολούμαστε με μια άλλη δραστηριότητα. Στο συγκεκριμένο ιστότοπο διατίθενται επίσης και θεατρικά έργα, ενώ λειτουργούν και δύο ραδιοφωνικοί σταθμοί.

 

Διαβάζοντας e books

 

Είμαι σίγουρη πως μπαίνοντας στη διαδικασία να ψάξετε τα e books και τα audio books θα βρείτε κι άλλους συνδέσμους. Συγκέντωσα κάποιους (ίσως τους περισσότερο δημοφιλείς)  που πιστεύω αρκούν για να περάσουμε ευχάριστα και δημιουργικά τις ελεύθερες ώρες μας. Καλή ανάγνωση σε όλους!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αγγελική

Zω, καταδιώκοντας εμπειρίες. Γράφω, γιατί δε μπορώ να μην γράφω. Aγαπώ κάθε είδος τέχνης, γιατί αποκαλύπτει την ουσία της ζωής. Αναζητώ το διακόπτη που σταματάει τις σκέψεις, παρακαλείται όποιος τον βρει να επικοινωνήσει μαζί μου.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;