Διαγωνισμός Διηγήματος Magic Pen

Πηγή εικόνας: fantasyfestival.gr (διαγωνισμός)

Στα πλαίσια του νέου Φεστιβάλ του φανταστικού διοργανώνεται διαγωνισμός διηγήματος με χρηματικό έπαθλο.

Η Διοργάνωση

Η κοινότητα και λάτρεις του φανταστικού στην Αθήνα υπέστησαν βαρύ πλήγμα με την ανακοίνωση της διακοπής εργασιών του συλλόγου ΦantastiCon. Κάθε χρόνο συρρέαμε στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση για να δούμε, ακούσουμε, διαβάσουμε, γράψουμε και να παίξουμε. Ήταν δύο μέρες γεμάτες με κάθε τι που αφορούσε το φανταστικό, την επιστημονική φαντασία, το τρόμο και όλα τα ενδιάμεσα είδη. Ήταν μια πλατφόρμα για να μοιραστούν Έλληνες συγγραφείς το έργο τους και να έχουν τη δυνατότητα οι αναγνώστες να γνωρίσουν από κοντά τις αγαπημένες πένες τους.

Δυστυχώς, όμως, αυτό το ταξίδι τελείωσε και μείναμε με ένα ερώτημα. Και τώρα τι; Την απάντηση δεν άργησε να φέρει μια καινούρια ομάδα από νέα παιδιά και γεννήθηκε το Fantasy Festival. Η μεγάλη έκπληξη όμως ήταν η ανακοίνωση για τη διεξαγωγή διαγωνισμού διηγήματος με χρηματικό έπαθλο. Κάτι που είναι σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα και ιδιαίτερα στο είδος του φανταστικού.

 

"<yoastmark
Πηγή εικόνας: fantasyfestival.gr

Διαγωνισμός Magic Pen

Πάμε στις λεπτομέρειες τώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

  • Καταληκτική ημερομηνία υποβολής συμμετοχής είναι στις 12 Ιουλίου στις 23:59.
  • Το θέμα είναι «Η Επόμενη Μέρα -The Day After». Δηλαδή το έργο πρέπει να επικεντρώνεται στους φόβους και τις ελπίδες που θα προκαλούσε ένα καταστροφικό για την ανθρώπινη ύπαρξη γεγονός. Με πολλές δόσεις φαντασίας ή/και τρόμου.
  • Προσοχή στις προδιαγραφές. Ο τίτλος του θέματος δε πρέπει να περιέχεται στο τίτλο του διηγήματος. Ενώ το μέγεθος του διηγήματος πρέπει να είναι μεταξύ 2500 έως 3000 λέξεων. Ζητούν να γίνει χρήση της γραμματοσειράς Times New Roman, μέγεθος 12.
  • Το έργο πρέπει να είναι πρωτότυπο και ανέκδοτο. Ενώ δικαίωμα στη συμμετοχή έχουν όλα τα άτομα 18 ετών και άνω από Ελλάδα και Κύπρο. Και προσοχή, μπορεί να σταλεί μόνο ένα διήγημα ανά συγγραφέα.
"
Πηγή εικόνας: serrespost.gr

Το Έπαθλο

Και εδώ έρχεται αυτή η πληροφορία που διαφοροποιεί το Magic Pen από άλλους όσον αφορά το είδος του φανταστικού. Συνήθως οι λογοτεχνικοί διαγωνισμοί που διεξάγονται στην Ελλάδα προσφέρουν τη δυνατότητα έκδοσης και τίποτε άλλο. Μη με παρεξηγείτε. Η έκδοση έργου δημιουργικής γραφής είναι από μόνη της μεγάλη τιμή και επιτυχία. Στο εξωτερικό όμως οι πρώτες θέσεις συνοδεύονται συχνά και από ένα χρηματικό έπαθλο. Και θα μου πείτε γιατί είναι αυτό σημαντικό. Μα πώς να μην είναι; Με αυτό τον τρόπο αναγνωρίζεται το λογοτεχνικό έργο ως ένα προϊόν με μετρήσιμη αξία. Μπαρούφες θα μου πουν οι φίλοι του βιβλίου. Συμφωνώ μαζί σας. Το βιβλίο, το διήγημα και η ποίηση είναι τόσο σημαντικά όσο η τροφή και το νερό. Δυστυχώς, όμως, δε ζούμε σε μια κοινωνία που δίνει τη δέουσα προσοχή στις τέχνες. Δυστυχώς το χρήμα είναι μια απόδειξη αξίας για το κοινωνικό σύνολο. Εξάλλου και το Νόμπελ λογοτεχνίας συνοδεύεται από ένα σημαντικό χρηματικό έπαθλο.

Τώρα όσον αφορά το διαγωνισμό Magic Pen, ο νικητής θα λάβει το χρηματικό έπαθλο των 200 ευρώ και βεβαίωση διάκρισης. Ενώ τα διηγήματα των δέκα καλύτερων θα συμπεριληφθούν σε βιβλίο συλλογής διηγημάτων που θα εκδοθεί από τους διοργανωτές. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Τι περιμένετε λοιπόν; Στα πληκτρολόγια και στα τετράδιά σας γρήγορα.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αθανασία Αγγελοπούλου

Γεννήθηκα στο Καναδά αλλά μεγάλωσα στο Αντίρριο. Μικρό χωριό, μεγάλα όνειρα. Από το 2000 ζω στην Αθήνα όπου και σπούδασα Αγγλική Φιλολογία. Μετά από πολλά χρόνια αποφάσισα να κυνηγήσω το πάθος μου, τη γραφή. Με ένα MFA στη δημιουργική γραφή στη τσέπη ξεκίνησα το ταξίδι και έκτοτε δεν έχω κοιτάξει ξανά πίσω.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;