Dag Niklas Natt Och, πλέον στα ελληνικά και το δεύτερο βιβλίο του

Το όνομα του Dag Niklas Natt Och, παρά το γεγονός πως κατάγεται από την παλαιότερη οικογένεια της Σουηδίας, ήταν άγνωστο στους περισσότερους από εμάς, μέχρι την στιγμή που έκανε την πρώτη συγγραφική του απόπειρα, επιλέγοντας να εφοδιάσει την παγκόσμια αστυνομική λογοτεχνία με ένα μυθιστόρημα που κατορθώνει να συνδυάσει την ανατρεπτική δομή και το σασπένς ενός θρίλερ με την μαγεία και την ατμόσφαιρα ενός ιστορικού μυθιστορήματος στην Σουηδία του 1793. Ο πλέον βραβευμένος με βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα από την σουηδική Ακαδημία αστυνομικής λογοτεχνίας, επιτυγχάνει να διεισδύσει με την πένα του στον 8ο αιώνα, έναν αιώνα όχι μόνο αντιθέσεων αλλά και τεράστιων πολιτικοοικονομικών και κοινωνικών εξελίξεων, οι οποίες επηρέασαν ολόκληρη την ευρωπαϊκή ιστορία.

Στα μυθιστορήματα του, «1793: Τότε που βασίλευε η βία» και «1794: Οι σκοτεινές μέρες της Στοκχόλμης», το δεύτερο εκ των οποίων μόλις αυτές τις μέρες κυκλοφόρησε σε μετάφραση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, ο Dag Niklas Natt Och ξεδιπλώνει το συγγραφικό του ταλέντο, χωρίς να διστάζει να χρησιμοποιήσει γλαφυρές περιγραφές ωμής βίας για τις σκηνές δολοφονιών, προσαρμόζοντας ταυτόχρονα με μαεστρία την γραφή του στον εκάστοτε λογοτεχνικό ήρωα, επιδιώκοντας μέσω των χαρακτήρων του να εγείρει στον αναγνώστη ερωτήματα περί ανθρώπινης φύσης και ηθικής.

Παρακάτω δίνονται οι περιλήψεις- όπως αυτές αναγράφονται στο οπισθόφυλλο- αυτών των δύο πολυδιάστατων μυθιστορημάτων, τα οποία υπόσχονται να σας αφήσουν με την αίσθηση ενός κλασικού έργου.

«1793: Τότε που βασίλευε η βία»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Dag Niklas Natt Och

(Πηγή Εικόνας: www.metaixmio.gr)

Βραβείο Σουηδικής Ακαδημίας Αστυνομικής Λογοτεχνίας, καλύτερο βιβλίο της χρονιάς στη Σουηδία για το 2018.

Σουηδία, 1793. Έχει περάσει παραπάνω από ένας χρόνος από τον θάνατο του βασιλιά Γουσταύου Γ΄. Στον απόηχο του θανάτου του, με τους επιγόνους να αλληλοσπαράσσονται για τη διαδοχή, και έντονο τον φόβο πως η Γαλλική Επανάσταση θα εξαπλωθεί στη Σουηδία, η εμπιστοσύνη πλέον σπανίζει, ενώ η παράνοια και οι συνωμοσίες ευδοκιμούν σε κάθε σκοτεινή γωνιά.

Ένα ακρωτηριασμένο πτώμα που ανακαλύπτεται στα βρομερά νερά μιας λίμνης στο νησί Σέντερμαλμ είναι τόσο φρικτά παραμορφωμένο που είναι αδύνατο να αναγνωριστεί. Τη ζοφερή αυτή υπόθεση αναλαμβάνει ο φθισικός αστυνόμος Σέσιλ Βίνγκε που δεν θα αργήσει να βυθιστεί σ’ έναν λαβύρινθο σκοτεινών μυστικών και ανείπωτου φόβου στον οποίο όσο προχωρά τόσο κυκλώνει την υψηλή κοινωνία της Στοκχόλμης.

«1794: Οι σκοτεινές μέρες της Στοκχόλμης»

Dag Niklas Natt Och

(Πηγή Εικόνας: www.metaixmio.gr)

Το δεύτερο μέρος της ιστορικής Νουάρ τριλογίας, νούμερο ένα Μπεστ Σέλερ στη Σουηδία.

Το 1794 είναι το δεύτερο μέρος της ιστορικής νουάρ τριλογίας του βραβευμένου Σουηδού Niklas Natt och Dag, όπου ο αναγνώστης ξανασυναντά τον Ζαν Μίκαελ Καρντέλ, τον Σέσιλ Βίνγκε και την Άννα Στίνα Κναπ, καθώς και τον διεφθαρμένο κόσμο του ύστερου 18ου αιώνα, που μας παρουσιάστηκαν στο πρώτο βιβλίο της σειράς, στο διεθνές best seller 1793. Η Στοκχόλμη θα γνωρίσει τις σκοτεινότερες μέρες της καθώς τα προσωπεία πέφτουν και η λάμψη του παλιού καθεστώτος υποχωρεί μπροστά στον ζόφο που κρύβεται στις γωνιές της πόλης.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χριστίνα Λόνδου

Γεννημένη το '99 στην Χαλκιδική, αντικείμενο σπουδών μου η φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και μεγάλη μου λατρεία... τα βιβλία. Βιβλία κοινωνικού, φιλοσοφικού και ψυχολογικού περιεχόμενου πάντοτε κέρδιζαν το ενδιαφέρον μου, μα φυσικά σχέση ζωής μέχρι στιγμής αποδεικνύεται η λογοτεχνία, που με το μαγικό της τρόπο καταφέρνει κάθε στιγμή να με ταξιδεύει.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;