Χριστούγεννα με Χριστό και παρέα ένα καλό βιβλίο.

Χριστούγεννα με Χριστό …

Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών. Έχουν ξεκινήσει, ήδη, τα ψώνια και η προετοιμασία κάθε είδους για να υποδεχθούμε τα Χριστού-γέννα; Που βρίσκεται, όμως, αυτός που τη δική του γέννηση γιορτάζουμε; Χαιρόμαστε τη γέννηση του Χριστού, αλλά μήπως τη χαιρόμαστε με το δικό μας τρόπο και όχι όπως αυτός θα ήθελε; Αυτές τις ημέρες, λοιπόν, θα ήταν καλό εκτός από τα ψώνια, τα γλυκά και τις γιορτές να μπούμε λίγο ενδότερα στο τι ακριβώς γιορτάζουμε. Γιορτάζουμε τον «Θεό στη γη μας».

Δόξα ἐν ὑψίστοις Θεῳ καὶ ἐπί γῆς εἰρήνη, ἐν άνθρώποις εὐδοκία”, ψάλλουν με σύντομο, αλλά συγχρόνως δυναμικό λόγο οι άγγελοι κατά την γέννηση του Χριστού, φανερώνοντας στον κόσμο οτι είναι ο Ύψιστος Θεός. Ο παντοδύναμος Θεός, γίνεται άνθρωπος, ο Άφθαρτος λαμβάνει φθαρτό σώμα. Η γέννηση του Χριστού είναι το σημείο τομής, το γεγονός που χώρισε το χρόνο σε π.Χ. και μ.Χ. Για αυτή την ιδιαίτερα σημαντική και κατανυκτική περίοδο το MAXMAG προτείνει “Χριστούγεννα με Χριστό και ένα καλό βιβλίο”.


Στέργιος Σάκκος, Ο Θεός στη γη μας.

Ο πρώην καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, μας πρόσφερε ένα ευλαβικό σύγγραμμα με εξαιρετικό επίπεδο. Σε αυτό περιέχονται κείμενα γραμμένα με πίστη αλλά και ακαδημαϊκότητα. Είναι άρθρα τα οποία αναφέρονται στη Γέννηση του Θεανθρώπου. Ο συγγραφέας χρησιμοποιεί υμνογραφικά κείμενα αλλά και σύγχρονων ποιητών. Θα δανειστώ ένα κομμάτι του προλόγου του βιβλίου, το οποίο θεωρώ ότι εμπερικλείει τα κεντρικότερα νοήματά του:

«Εμπερίσκεπτος αντικρύζω, κάθε φορά που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, την τραγωδία που δραματουργείται πάνω στο φλοιό της γης και γεμίζω αγωνία. Τυλιγμένη η ανθρωπότητα μέσα σε καπνούς αδικίας και μίσους βουτηγμένη στο δάκρυ και στον πόνο, μένει να φωτίζεται μόνο από την πυρηνική λάμψη του θανάτου και να παρηγορείται από τους εφήμερους σωτήρες της ψευτιάς.
Κι όμως, μέσα σ’ αυτή την καταχνιά και την αντάρα βλέπω ένα κομμάτι παραδείσου, όπου οι άνθρωποι αναπνέουν τον καθαρό αέρα της αλήθειας και χαίρονται τη γλυκιά ζωή της αγάπης του Θεού. Είναι η Εκκλησία του Χριστού, ο παράδεισος που έφερε ο Θεός στη γη από τότε που έγινε άνθρωπος, και χάρισε τον εαυτό του στους ανθρώπους…»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Ελένη Βασιλείου, Χριστούγεννα χαρά μου παιδική

Η Ελένη Βασιλείου, καθηγήτρια με καταγωγή από την Κύπρο, έγραψε το συγκεκριμένο βιβλίο με διηγήματα για τα Χριστούγεννα. Είναι ένα απλό ανάγνωσμα με το οποίο μπορείς να περάσεις ευχαριστα κάποιες ώρες. Οι φαινομενικά απλές διηγήσεις του, όμως, προφέρουν μια ελαφρά συγκίνηση και μελαγχολία. Κάθε πρωταγωνιστής ζει με το δικό του τρόπο την μεγάλη αυτή γιορτή. Για κάποιους δε σημαίνει τίποτα, για κάποιους άλλους είναι απλώς ευχάριστες αναμνήσεις παιδικών χρόνων. Τα Χριστούγεννα μια παιδική γιορτή. Ισχύει όμως αυτό; Ο Θεάνθρωπος Χριστός είναι τώρα παιδί κι έτσι αγκαλιάζει όλα τα παιδιά μα και όσους «γίνονται σαν τα παιδιά, τις ταπεινές ψυχές, που με παιδική απλότητα προσεγγίζουν το μέγα μυστήριο της ενανθρωπήσεως του Θεού».

Ευλογημένα Χριστούγεννα με Χριστό.

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Στέλλα Γιαννοπούλου

Βέρα Θεσσαλονικιά με λατρεία στα αμάξια, το διάβασμα και τη μαγειρική. Με εκφράζει: «Κάθε άνθρωπος δίνει την δική του μάχη ενάντια σε κάποιο αυταρχικό κατεστημένο του καιρού του, για να ζήσει με τους δικούς του όρους»

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;