Χαμένες πλατείες: Επτά διηγήματα για την ανθρώπινη ζωή από τη Χριστίνα Χρυσανθοπούλου

Χαμένες πλατείες
Πηγή εικόνας: paron.gr

Οι «Χαμένες πλατείες» είναι ένα βιβλίο με 7 διηγήματα. 7 διαφορετικές ιστορίες οι οποίες φαινομενικά δεν έχουν τίποτα κοινό μεταξύ τους ωστόσο κατά κάποιο τρόπο συνδέονται μεταξύ τους. Στις «Χαμένες πλατείες» οι ήρωες τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους που έρχονται να συμπληρώσουν την καθημερινότητά μας.

Η Χριστίνα Χρυσανθοπούλου συνδέει αυτά τα άτομα με την εξαιρετική γραφή της. Οι ιστορίες με το λεξιλόγιο που χρησιμοποιεί δείχνει την σημαντικότητα της ζωής. Ο κάθε ήρωας ακολουθεί το δικό του μονοπάτι μέσα από καταστάσεις που διαρκώς μεταβάλλονται. Οι εσωτερικές συγκρούσεις των ηρώων και η καθημερινή ρουτίνα δημιουργούν ένα κρεσέντο συναισθημάτων. Οι ιστορίες αν και είναι σύντομες παρατηρούμε το πόσο περίπλοκος είναι, ορισμένες φορές, ο ψυχισμός των πρωταγωνιστών. Παρατηρούμε ότι οι ανθρώπινες σχέσεις είναι περίπλοκες και δύσκολες όσο και αν φαίνεται ότι από τη φύση του ο άνθρωπος είναι κοινωνικό όν.

Το βιβλίο της Χριστίνας Χρυσανθοπούλου «Χαμένες πλατείες» είναι μια εξύμνηση της καθημερινότητας μας, των βιωμάτων μας και των ανθρώπινων σχέσεων. Η συγγραφέας γράφει με μια άκρως διεισδυτική ματιά σε αυτό το κομμάτι. Άλλωστε το θέμα των ανθρωπίνων σχέσεων πάντα απασχολούσαν την κοινωνία μας. Είτε πρόκειται για οικογενειακές, είτε για ερωτικές ή φιλικές σχέσεις. Συνήθως οι σχέσεις των κατοίκων μιας μεγαλούπολης είναι πιο πολύπλοκες και αυτό είναι που θίγει η συγγραφέας μέσα από τις σελίδες του βιβλίου

Οι «Χαμένες πλατείες» είναι ένα μικρό βιβλίο – διαμάντι που πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε μέσα στο καλοκαίρι. Ένα βιβλίο τόσο πολύτιμο που θα καθηλώσει τον αναγνώστη από την πρώτη σελίδα.

Υπόθεση βιβλίου

Μια γυναίκα που σκαλίζει το παρελθόν για να γλιτώσει από το παρόν και ένα κορίτσι που δραπετεύει βίαια από την αθωότητα. Ένα πρώην επιτυχημένο στέλεχος που περιπλανιέται άστεγο και ένας ασφαλιστής από τον Πόντο που εξακολουθεί να πιστεύει στα θαύματα. Ένας παππούς που τα απογεύματα παίρνει τον δρόμο για την πλατεία και ο κατάκοιτος φίλος του που βλέπει τη ζωή προς τα πίσω. Ένας σεισμός, η αλήθεια μέσα από τα συντρίμμια, και ένας σκύλος σε διαρκή περιπλάνηση, που αλλάζει σπίτια και πραγματικότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επτά διηγήματα με ήρωες καθημερινούς ανθρώπους που οι ζωές τους τέμνονται μες στους δρόμους, στις γειτονιές, στα σπίτια και στις πλατείες της πόλης.

Η τυχαιότητα της ανθρώπινης ζωής σε μια πόλη που η ματαίωση διαγράφει τη σταθερή, αμείλικτη τροχιά της πάνω από τις στέγες της.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η συγγραφέας του βιβλίου, Χριστίνα Χρυσανθοπούλου. Πηγή εικόνας: athensvoice.gr/

Η Χριστίνα Χρυσανθοπούλου ζει στην Αθήνα και είναι δημοσιογράφος. Το πρώτο μυθιστόρημά της με τίτλο «Ζοή με όμικρον» κυκλοφόρησε το 2011 από τις Εκδόσεις Πάπυρος και το 2021 κυκλοφόρησε η συλλογή διηγημάτων της «Χαμένες πλατείες» από τις Εκδόσεις Κέδρος.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;