Camilla Läckberg: Η συγγραφέας – φαινόμενο της Σουηδίας

Camilla Läckberg
Η πιο δημοφιλής συγγραφέας της αστυνομικής Σκανδιναβικής λογοτεχνίας. Πηγή εικόνας: kapatou.gr

Η Camilla Läckberg είναι η συγγραφέας φαινόμενο της Σουηδικής λογοτεχνίας. Πολλοί την χαρακτήρισαν ως την βασίλισσα του αστυνομικού μυθιστορήματος. Η Camilla Läckberg έχει αγαπηθεί πολύ από το αναγνωστικό κοινό αφού οι πωλήσεις των βιβλίων της είναι υψηλές τόσο εντός όσο και εκτός Σουηδίας. Ήρθε η ώρα λοιπόν να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα αυτή την υπέροχη συγγραφέα.

Ποια είναι η Camilla Läckberg;

Η Σουηδή συγγραφέας γεννήθηκε το 1974 και μεγάλωσε στην Φιελμπάκα, ένα μικρό χωριό στην Ανατολική ακτή της Σουηδίας. Η γενέτειρα της αποτελεί το μόνιμο σκηνικό στα βιβλία καθώς εκεί εκτυλίσσονται όλες οι ιστορίες της.

Η συγγραφή ήταν μία από τις αγαπημένες ασχολίες της Camilla Läckberg. Έγραψε την πρώτη ιστορία της στην ηλικία των 5 ετών. Όμως παρά το ταλέντο της και το πάθος της για την λογοτεχνία αυτό μπήκε σε δεύτερη μοίρα. Η Σουηδή συγγραφέας σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ και στην συνέχεια εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα στην Στοκχόλμη. Το μικρόβιο της συγγραφής ξαναμπήκε στην ζωή της μετά τα μαθήματα δημιουργικής γραφής που της πρόσφερε ως δώρο η οικογένειά της.

«Η παγωμένη πριγκίπισσα». Το πρώτο μυθιστόρημα της Läckberg. Πηγή εικόνας: skroutz.gr

Από εκείνα τα μαθήματα και έπειτα ξεκίνησε η συγγραφική πορεία της Camilla Läckberg με τα βιβλία της να γίνονται ανάρπαστα. Το πρώτο μυθιστόρημα της, «Η παγωμένη πριγκίπισσα», κυκλοφόρησε το 2003. Από το 2004 μέχρι το 2009 κυκλοφόρησαν «Ο ιεροκήρυκας», «Οικογενειακά μυστικά», «Σε ζωντανή μετάδοση», «Χιονοθύελλα με άρωμα πικραμύγδαλου», «Το παιδί από την Γερμανία», «Η γοργόνα» και «Ο φαροφύλακας». Τα επόμενα χρόνια κυκλοφόρησαν τα βιβλία της «Άγγελος θανάτου» (2011), «Ο θηριοδαμαστής» (2014), «Η μάγισσα» (2017), «Το χρυσό κλουβί» (2019), «Γυναίκες χωρίς έλεος» (2019), «Ασημένια φτερά» (2020) και το «Θάρρος ή αλήθεια» (2021).

Όλα τα βιβλία της Camilla Läckberg έχουν πουλήσει πάνω από 15.000.000 αντίτυπα σε περισσότερες από 50 χώρες. Οι παράγοντες που την κάνουν τόσο αγαπητή στο αναγνωστικό κοινό είναι ο απλός τρόπος γραφής, το λογοτεχνικό ύφος και το γεγονός ότι σε κάθε βιβλίο μεταφέρεται ένα καινούργιο έγκλημα με διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Ωστόσο οι βασικοί ήρωες σε κάθε βιβλίο της Camilla Läckberg είναι ο αστυνομικός Πάτρικ Χέντστρεμ και η συγγραφέας Ερίκα Φαλκ. Όλοι οι χαρακτήρες στα βιβλία της είναι ανθρώπινοι χωρίς υπερδυνάμεις για αυτό και οι αναγνώστες ταυτίζονται μαζί τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή εικόνας: ethnos.gr

Η άλλη πλευρά της συγγραφέως

Εκτός από συγγραφέας του αστυνομικού μυθιστορήματος, η Camilla Läckberg είναι μία πολυδιάστατη προσωπικότητα. Ασχολείται με τις φιλανθρωπίες και για πολλά χρόνια είναι δίπλα στα παιδιά. Αυτό την οδήγησε να γίνει πρέσβειρα του Σουηδικού Ινστιτούτου για τον παιδικό καρκίνο ενώ σε συμμετέχει σε πολλές καμπάνιες του οργανισμού. Επιπλέον, έχει κυκλοφορήσει παιδικά βιβλία ενώ σε συνεργασία με τον στενό της φίλο και σεφ Christian Hellberg εξέδωσαν δύο βιβλία μαγειρικής. Ακόμη, ασχολείται με τον χορό και την μουσική.

 

Πληροφορίες για το άρθρο

Μποζίκη, Α. (2013). Camilla Lackberg: Η βασίλισσα της σκανδιναβικής λογοτεχνίας. Ανακτήθηκε από eimaimama.gr (Τελευταία πρόσβαση στις 16/6/2021).

Βασιλείου, Χ. (2015). Camilla Läckberg – Η Σκανδιναβή βασίλισσα της αστυνομικής λογοτεχνίας. Ανακτήθηκε από thedailyowl.gr (Τελευταία πρόσβαση στις 16/6/2021).

Επιπλέον πληροφορίες χρησιμοποιήθηκαν από το camillalackberg.com.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;