Αττική καταιγίδα: Το καταιγιστικό θρίλερ του Μανώλη Παλαβούζη

Αττική καταιγίδα
«Αττική καταιγίδα» του Μανώλη Παλαβούζη. Πηγή εικόνας: oidikesmoustigmes.gr

Η «Αττική καταιγίδα» αποτελεί το τέταρτο βιβλίο του Μανώλη Παλαβούζη ενώ κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Υδροπλάνο. Πρόκειται για ένα καταιγιστικό θρίλερ με πολλή δράση, αρκετή δόση αγωνίας και ενδιαφέροντες χαρακτήρες. Παίρνοντας στα χέρια μου την «Αττική καταιγίδα» ένιωσα από την πρώτη στιγμή να με συνεπαίρνει η πλοκή από τη μία σελίδα στην άλλη. Διαβάζοντας το είχα την εντύπωση ότι στον οθόνη του μυαλού μου διαδραματιζόταν μία κινηματογραφική ταινία.

Ο Μανώλης Παλαβούζης δημιουργεί στον αναγνώστη το αίσθημα ότι ζει την κάθε στιγμή μαζί με τους πρωταγωνιστές του βιβλίου. Ωστόσο ο ίδιος ο συγγραφέας αποστασιοποιείται από τα γεγονότα του βιβλίου, χωρίς να εκφράζει την προσωπική του γνώμη, παραμένοντας ένας απλός αφηγητής. Είναι αντικειμενικός, παραστατικός ενώ χρησιμοποιεί μια ώριμη εκφορά του λόγου χωρίς να πλατειάζει. Επιπλέον, οι ιστορικές αναφορές στο βιβλίο του, «Αττική καταιγίδα», είναι πολύ χρήσιμες για την ροή της αφήγησης.

Η πλοκή

Τι θα γινόταν αν το ελληνικό κοινοβούλιο καταλαμβανόταν από ένοπλους τρομοκράτες; Μια κανονική μέρα όπου το κέντρο της Αθήνας βουίζει από κόσμο, στη Βουλή είναι μέρα όπου ψηφίζεται το νομοσχέδιο. Η Αίθουσα της Ολομέλειας είναι κατάμεστη από βουλευτές ενώ το κανάλι της Βουλής καλύπτει απευθείας την συνεδρίαση.

Την ίδια ώρα, λίγα μέτρα πιο πέρα και υπό άκρα μυστικότητα, 12 τρομοκράτες μαζί με τον αρχηγό τους αποφασίζουν να εισβάλλουν βίαια. Στόχος τους είναι να καταλάβουν την Βουλή, την κυβέρνηση, τους βουλευτές καθώς βρίσκονται μέσα στο κτήριο εκείνη την στιγμή.

Το εξώφυλλο της «Αττικής καταιγίδας». Πηγή εικόνας: ydroplanobooks.gr

Από εκείνα τα λεπτά και έπειτα ο χρόνος αρχίζει να τρέχει. Οι τρομοκράτες έχουν στα χέρια τους ένα καλά οργανωμένο σχέδιο και είναι αδίστακτοι. Από την άλλη μεριά η Ελληνική αστυνομία έρχεται αντιμέτωπη με έναν εφιάλτη που φαίνεται να κερδίζει την μάχη ολοένα και περισσότερο. Ο αστυνομικός διαπραγματευτής Μαυρίδης προσπαθεί, σε συνεχή επικοινωνία με τους τρομοκράτες, να καταλάβει τι είναι αυτό που τους διαφεύγει και χρειάζεται να επικεντρωθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άραγε θα είναι ο χρόνος με το μέρος τους; Θα μπορέσουν να σώσουν τα πιο υψηλά πρόσωπα της ελληνικής κοινωνίας;

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Όταν ο ναός της Δημοκρατίας καταρρέει, κανείς δεν είναι ασφαλής.

Στην Αίθουσα της Ολομέλειας του Ελληνικού Κοινοβουλίου πέφτουν, σε ζωντανή σύνδεση, πυροβολισμοί. Ένοπλοι τρομοκράτες έχουν εισβάλει στον ναό της δημοκρατίας και απειλούν τις ζωές εκατοντάδων ανθρώπων. Ένας αγώνας ξεκινάει για την απελευθέρωση των ομήρων. Οι αστυνομικές δυνάμεις, με τη βοήθεια του αστυνομικού διαπραγματευτή Μαυρίδη, θα προσπαθήσουν να ξεπεράσουν τα τεράστια εμπόδια για να σωθούν οι ζωές των εγκλωβισμένων πολιτικών, εργαζομένων και ανήλικων επισκεπτών της Βουλής, ενώ, στην πλατεία Συντάγματος, βρίσκεται σε εξέλιξη η μαζικότερη διαδήλωση της δεκαετίας.

Αυτό όμως που αρχικά μοιάζει με κοινή ομηρία αποδεικνύεται κάτι πολύ πιο επικίνδυνο και σκοτεινό με παγκόσμιο αντίκτυπο κι αυτό γιατί οι τρομοκράτες δεν σκοπεύουν να βγουν ζωντανοί από το κτίριο.

Στο καταιγιστικό αυτό τρομοκρατικό θρίλερ, ακολουθώντας τα σημεία των καιρών, αναβιώνει η μακραίωνη σύγκρουση δύο άσπονδων εχθρών, της Ανατολής και της Δύσης. Ανάμεσα στις αντικρουόμενες κοσμοθεωρίες, μια γκρίζα ζώνη απλώνεται, εκεί όπου το δίκαιο, το άδικο και το ηθικό πολλές φορές είναι δύσκολο να διακριθούν. Η προσφυγική κρίση έρχεται στο προσκήνιο με έναν εντελώς αναπάντεχο τρόπο. Μέσα στον χαώδη συρφετό των κατατρεγμένων, οι σπίθες της εκδίκησης περιμένουν υπομονετικά αθέατες, έτοιμες να θεριέψουν και να κατακάψουν τα πάντα στο διάβα τους σαν πύρινη καταιγίδα.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα, Μανώλη Παλαβούζη

Ο Μανώλης Παλαβούζης γεννήθηκε το 1994 στον ακριτικό Έβρο. Σπούδασε την Επιστήμη του Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Διαχείριση και Αποκατάσταση Χερσαίων Οικοσυστημάτων, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Διαβάζει βιβλία σε καθημερινή βάση από τα μαθητικά του χρόνια, γράφει με την πρώτη ευκαιρία, φτιάχνει παζλ, παρακολουθεί φανατικά ξένες σειρές και ταινίες και ζωγραφίζει φανταστικούς χάρτες. Όνειρό του να χτίσει έναν εξολοκλήρου δικό του κόσμο σε κάποιον από αυτούς.

Ο Μανώλης Παλαβούζης. Πηγή εικόνας: ydroplanobooks.gr

Έργα του, η επίκαιρη διλογία βιολογικού τρόμου «Ο Τέταρτος Καβαλάρης» και το κλιματικό θρίλερ «Έτος Χωρίς Καλοκαίρι». Διηγήματά του έχουν βραβευθεί και συμπεριληφθεί σε συλλογικές ανθολογίες, ενώ ανήκει στη συγγραφική ομάδα του ηλεκτρονικού περιοδικού Will o’ Wisps. Η «Αττική Καταιγίδα» είναι το τέταρτο προσωπικό του μυθιστόρημα. Ζει με την οικογένειά του στο Σουφλί, σχεδιάζοντας το επόμενο βιβλίο του.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;