Argosy, ένα βιβλιοπωλείο στην καρδιά του Manhattan

Βιβλιοπωλείο Argosy
Πηγή εικόνας: pinterest.com

Λίγα λόγια για το βιβλιοπωλείο

Το βιβλιοπωλείο Argosy αποτελεί αναμφισβήτητα «στολίδι» για το Manhattan. Ιδρύθηκε το 1925 από τον Louis Cohen. Ο ιδρυτής του επέλεξε να το ονομάσει Argosy γιατί το γράμμα Α είναι το πρώτο του Αγγλικού αλφαβήτου και θα εμφανιζόταν πρώτο στους τηλεφωνικούς καταλόγους λόγω της αλφαβητικής σειράς. Σήμερα, τη λειτουργία του έχει αναλάβει η τρίτη γενιά της οικογένειας των ιδιοκτητών. Βρίσκεται στο κέντρο του Manhattan της Νέας Υόρκης και επιπλέον υπάρχει μία τεράστια αποθήκη στο Brooklyn. Το Argosy αποτελείται από έξι ορόφους οι οποίοι είναι γεμάτοι με αντίκες και σπάνιες εκδόσεις βιβλίων. Ακόμη, είναι ιδρυτικό μέλος στο Antiquarian Booksellers Association of America, δηλαδή στην Ένωση Παλαιοβιβλιοπωλών της Αμερικής και ανήκει στο International League of Booksellers (Διεθνής Ένωση Βιβλιοπωλών). Η διακόσμηση του βιβλιοπωλείου είναι πολύ ιδιαίτερη και ξεχωριστή. Οι σκουρόχρωμες βιβλιοθήκες, οι μοκέτες και τα πράσινα φώτα που υπάρχουν σε κάθε γωνιά, του προσδίδουν έναν παραδοσιακό χαρακτήρα, κάνοντάς το ακόμα πιο εντυπωσιακό και ελκυστικό.

Βιβλιοπωλείο Argosy
Πηγή εικόνας: sideways.nyc

Τι μπορεί να βρει κανείς στο Argosy;

Το βιβλιοπωλείο Argosy θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί και μουσείο. Αξίζει να αναφερθεί ότι υπάρχει πλούσιο υλικό βιβλίων που αφορά την ιστορία διαφόρων επιστημών, ιδιαίτερα της φαρμακευτικής. Όμως, πέρα από τα σπάνια βιβλία και τις εξαντλημένες εκδόσεις, έχει και άλλες αντίκες. Είναι γεμάτο με δυσεύρετους ιστορικούς χάρτες, ασυνήθιστο φωτοτυπικό υλικό, εντυπωσιακά χειρόγραφα και αυτόγραφα από σπουδαίες προσωπικότητες. Το βιβλιοπωλείο, «ειδικεύεται» στα αυτόγραφα, στην τέχνη, στις φωτογραφίες και στους χάρτες-αντίκες.  Συνεπώς, κάθε λάτρης των αντικών, πρέπει αναμφίβολα να το επισκεφθεί, αφού εκεί μπορεί να ανακαλύψει πολλούς «θησαυρούς».

Πηγή εικόνας: argosybooks.com

Όπως προαναφέρθηκε, το Argosy αποτελείται από έξι ορόφους. Στον πρώτο και κυριότερο όροφο του βιβλιοπωλείου, υπάρχουν πάνω από 60.000 βιβλία όλων των ειδών (φιλοσοφία, ποίηση, λογοτεχνία, αρχιτεκτονική, βιογραφίες κτλ.), τα οποία πλέον έχουν εξαντληθεί από την αγορά. Στον πέμπτο όροφο, υπάρχουν οι πρώτες εκδόσεις κάποιων βιβλίων, από τον 19ο μέχρι τον 21ο αιώνα. Ακόμη, πάνω από 80.000 ασυνήθιστα βιβλία είναι διαθέσιμα για αγορά μόνο με παραγγελία, τα οποία χρονολογούνται από τον 17ο μέχρι τον 20 αιώνα.

Βιβλιοπωλείο Argosy
Πηγή εικόνας: argosybooks.com

Τέλος, πρέπει να αναφέρουμε ότι το Argosy αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα από τα ομορφότερα βιβλιοπωλεία της Νέας Υόρκης. Είναι φανερό ότι ακόμα και με την πάροδο του χρόνου, συνεχίζει να διατηρήσει τον γνήσιο και αυθεντικό χαρακτήρα του.

Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν για την δημιουργία του άρθρου:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

About us. Ανακτήθηκε από: https://www.argosybooks.com/about.php. (Τελευταία πρόσβαση: 4-07-2020).

Christopher, Cameron. (2020). Antique book show unearths hidden library treasures. Ανακτήθηκε από: https://nypost.com/2020/03/06/antique-book-show-unearths-hidden-library-treasures/. (Τελευταία πρόσβαση: 4-07-2020).

Argosy Book Store. Ανακτήθηκε από: http://sideways.nyc/2014/12/argosy-book-store/. (Τελευταία πρόσβαση: 4-07-2020).


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Φαίη Ταραντζοπούλου

Κατάγομαι από τη Φλώρινα, είμαι λάτρης της μουσικής και τα τελευταία χρόνια παίζω κλασική κιθάρα. Fav quote: Έν οἶδα ὅτι οὐδὲν οἶδα.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;