Από που μπορούμε να προμηθευτούμε βιβλία;

βιβλία μεταχειρισμένα
Πηγή: pinterest.gr

Βιβλία καινούργια, βιβλία παλαιότερης έκδοσης, βιβλία μεταχειρισμένα… βιβλία, βιβλία, βιβλία. Από που μπορεί ο αναγνώστης να προμηθευτεί βιβλία; Η πιο γρήγορη απάντηση είναι ότι μπορούμε να προμηθευτούμε βιβλία από παντού, αλλά είναι πολλή γενική. Ειδικότερα λοιπόν υπάρχουν πολλοί τρόποι να προμηθευτείς βιβλία, είτε να αγοράσεις, είτε να ανταλλάξεις είτε ακόμα και να δανειστείς.

Είτε είστε παραδοσιακοί και θέλετε να πιάσετε, να μυρίσετε και να ανοίξετε τα βιβλία πριν τα αγοράσετε, είτε συμβιβάζεστε με μερικές ηλεκτρονικές φωτογραφίες, οι επιλογές είναι και πάλι πολλές.

Αγορά Βιβλίων

Βιβλιοπωλεία

Ο πιο εύκολος τρόπος να βρείτε βιβλία είναι τα βιβλιοπωλεία. Αρχικά θα πάμε στο βιβλιοπωλείο της γειτονίας μας. Είναι σημαντικό όταν μπορούμε να ενισχύουμε την τοπική αγορά της περιοχής μας. Συνήθως στα μικρά βιβλιοπωλεία της γειτονιάς θα συναντήσεις ανθρώπους με αγάπη για την δουλειά τους, οι οποίοι είναι έτοιμοι να σου προτείνουν χιλιάδες βιβλία ή ακόμα και να σου κάνουν μια μικρή περίληψη για όλα τα βιβλία που βρίσκονται μέσα στον χώρο. Μετέπειτα υπάρχουν και τα βιβλιοπωλεία των εκδοτικών οίκων. Εκεί θα βρείτε όλα τα βιβλία των εκδόσεων που αγαπάτε και φυσικά το προσωπικό θα είναι πλήρως ενημερωμένο για το περιεχόμενο τους.

Προχωράμε σε βιβλιοπωλεία μέσα σε πολυκαταστήματα. Θα κάνετε λοιπόν την αναζήτησή σας για ένα κινητό και μετέπειτα θα μπορείτε να περιηγηθείτε ανάμεσα σε ράφια με βιβλία ή μουσική. Εκεί θα βρείτε συνήθως καινούργιες κυκλοφορίες ή τα best sellers. Φυσικά δεν θα παραλείψω τα super market. Aντίστοιχα, σε διαφορετικό όροφο ή ακόμα και ανάμεσα στα ψυγεία θα βρείτε σταντ με βιβλία.

βιβλιοπωλείο
Πηγή: pinterest.gr

Περίπτερα

Μπορείτε να βρείτε βιβλία και σε περίπτερα. Πολλές γνωστές εφημερίδες προσφέρουν ως δώρο βιβλία ποικίλων ειδών. Συνδυάζουν την ενημέρωση με την ψυχαγωγία. Συνήθως ένθετα στις εφημερίδες υπάρχουν βιβλία παλαιότερων εκδόσεων. Στα περίπτερα, εκτός από την εφημερίδα, μπορείτε να βρείτε και μερικά μεταχειρισμένα βιβλία προς πώληση. Κυρίως στα μεγάλα κεντρικά περίπτερα στο κέντρο της Αθήνας, οι πωλητές έχουν και μερικά διαμαντάκια σε πολύ οικονομικές τιμές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

E-shop 

Θα ξαναγυρίσουμε στους εκδοτικούς οίκους, αλλά αυτή την φορά θα αναφερθούμε στις ιστοσελίδες και το ηλεκτρονικό εμπόριο. Εύκολα, γρήγορα και από την άνεση του σπιτιού μας μπορούμε να περιηγηθούμε στους ηλεκτρονικούς διαδρόμους και να διαλέξουμε τα βιβλία της αρεσκείας μας. Μπορείς μάλιστα να κάνεις εγγραφή και στο newsletter τους ώστε να σου αποστέλλουν στο email σου τις νέες κυκλοφορίες αλλά και τις προσφορές τους. Μπορείς να διαβάσεις το οπισθόφυλλο ή τις πρώτες σελίδες ηλεκτρονικά όπως ακριβώς θα έκανες και στο κατάστημα πριν την επιλογή σου. Μάλιστα μπορεί να διαβάσεις και μερικά σχόλια αναγνωστών.

Παλαιοπωλεία

Εάν θες να αγοράσεις βιβλία, υπάρχει ακόμα μια εναλλακτική. Μεταχειρισμένα βιβλία από παλαιοπωλεία. Τα περισσότερα παλαιοπωλεία βιβλίων βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, με μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο μπορείς να βρεις διευθύνσεις και τηλέφωνα. Επίσης στα παλαιοπωλεία μπορεί να βρεις σπάνιες εκδόσεις, ιστορικά βιβλία και εξαντλημένες εκδόσεις. Φυσικά υπάρχουν και ιστοσελίδες που πουλάνε μεταχειρισμένα βιβλία, όπως το Metabook. Μεταχειρισμένα βιβλία μπορείς να βρεις και σε βιβλιοπωλεία που πουλάνε και νέες κυκλοφορίες, όπως στο βιβλιοπωλείο Πρωτοπορία. Εκεί μάλιστα μπορείς να αγοράσεις νέα ή μεταχειρισμένα βιβλία, ή να αφήσεις τα δικά σου παλιά βιβλία και να αγοράσεις νέα με μεγάλες εκπτώσεις. Μεταχειρισμένα βιβλία προς ανταλλαγή, πώληση ή αγορά μπορεί να βρεις σε σελίδες στο facebook. Ουκ ολίγες σελίδες σας δίνουν την δυνατότητα να αγοράσετε βιβλία σε απίστευτα χαμηλές τιμές από κάποιο φυσικό πρόσωπο. Αντίστοιχα με τις αγορές βιβλίων στο facebook,  μπορείτε να γίνετε μέλος ομάδων όπου χαρίζονται βιβλία.

Μερικές σελίδες στο facebook είναι: Πωλήσεις Βιβλίων Μεταχειρισμένων, Παζάρι βιβλίων, Χαρίζονται βιβλία.

παλαιοβιβλιοπωλεία μεταχειρισμένα
Πηγή: pinterest.gr

Εκθέσεις Βιβλίων

Φυσικά δεν μπορούμε να παραλείψουμε τις εκθέσεις βιβλίων που γίνονται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα σε κάποιο υπαίθριο χώρο της πόλης. Το θετικό στις εκθέσεις βιβλίων είναι ότι μπορείς να δεις ταυτόχρονα πολλούς εκδοτικούς οίκους, να πιάσεις και να ξεφυλλίσεις τις νέες κυκλοφορίες, αλλά και να συναναστραφείς με το εξειδικευμένο προσωπικό κάθε οίκου, και όλα αυτά απλά με μια βόλτα στην έκθεση.

Tέλος, όσο αφορά την αγορά βιβλίων, δοκιμάστε να αναζητήσετε στο διαδίκτυο λέξεις κλειδιά που θα σας οδηγήσουν σε ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία με τρομερές προσφορές. Σε μια αντίστοιχη αναζήτηση ανακάλυψα το booktown.

Δωρεάν Βιβλία

Εάν είσαι τυχερός ή τυχερή, μπορείς να αποκτήσεις δωρεάν βιβλία μέσω διαγωνισμών που διεξάγονται στο facebook ή το instagram.Mην παραλείπετε λοιπόν να ακολουθείτε τους αγαπημένους σας εκδοτικούς οίκους στα μέσα κοινωνική δικτύωσης. Το αναγνωστικό ρεύμα έφερε και πολλούς λογαριασμούς φιλόδοξων αναγνωστών οι οποίοι μοιράζονται με το κοινό τους το τελευταίο βιβλίο που διάβασαν. Πολλές φορές σε τέτοιους λογαριασμούς μπορεί να βρεις διαγωνισμούς με βιβλία. Δύο αγαπημένοι λογαριασμοί στο instagram που έχουν εξαιρετικό περιχεόμενο και reviews για χιλιάδες βιβλία είναι: book_Reviews_Gr και Κelly Kritikou.

Η ανταλλαγή βιβλίων με βιβλία υπάγετε επίσης στη κατηγορία των δωρεάν βιβλίων. Εκτός από σελίδες ανταλλαγής βιβλίων που αναφέρθηκαν πιο πάνω, μπορείτε να ανταλλάξετε βιβλία με φίλους και γνωστούς, ή να αφήσετε μερικά βιβλία σε δωρεάν βιβλιοθήκες που βρίσκονται σε διάφορα σημεία της πόλης και να πάρετε κάποια άλλα βιβλία από τα ράφια. Οι βιβλιοθήκες αυτές είναι χωρίς επιτήρηση προς την διάθεση του κοινού.

Δανεισμός Βιβλίων

Φυσικά δεν θα ξεχνούσα να μιλήσω για τις δανειστικές βιβλιοθήκες – είτε πρόκειται για την βιβλιοθήκη των φίλων μας είτε την βιβλιοθήκη του δήμου μας. Ας ξεκινήσουμε από την βιβλιοθήκη των φίλων μας. Πάντα όταν δανειζόμαστε ένα βιβλίο, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί καθώς πρέπει να το επιστρέψουμε όπως ακριβώς το πήραμε. Δεν σημειώνουμε πάνω στα βιβλία, δεν τσαλακώνουμε τις σελίδες, δεν τρώμε μαζί με το βιβλίο, δεν το πετάμε από εδώ και από εκεί. Μικρή ή μεγάλη, η βιβλιοθήκη φίλων ή συγγενών είναι πάντα μια καλή λύση εάν δεν έχουμε βιβλίο να διαβάσουμε και χρήματα να αγοράσουμε. Επίσης μπορείς να δανειστείς βιβλία που δεν είσαι σίγουρος/σίγουρη ότι θα ήθελες να αγοράσεις. Για παράδειγμα εξαιτίας του περιεχομένου τους ή της τιμής τους.

Συνήθως όταν ακούμε δανειστική βιβλιοθήκη σκεφτόμαστε την βιβλιοθήκη της σχολής και τις εργασίες που έπρεπε να κάνουμε. Εκτός από δοκίμια, ιστορική πεζογραφία, κλασσικά διηγήματα και βιβλία συγκεκριμένου εκπαιδευτικού κλάδου, οι βιβλιοθήκες διαθέτουν σύγχρονη πεζογραφία και νεότερη λογοτεχνία. Η διαδικασία του δανεισμού είναι απλή, κάνεις απλά μια εγγραφή στο σύστημα, εκδίδεις μια κάρτα δωρεάν κι επιλέγεις βιβλία. Υπάρχει όριο δανεισμού στη ποσότητα αλλά και τον χρόνο που μπορείς να κρατήσεις τα βιβλία στο σπίτι σου. Τα όριο αυτά μπορεί να διαφέρουν από βιβλιοθήκη σε βιβλιοθήκη. Δεν μένει παρά να ενημερωθείς τηλεφωνικά ή και ηλεκτρονικά.

βιβλιοθήκη
Πηγή: pinterest.gr

 

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Δήμητρα Τουρλίδα

Έχω πολλά όνειρα για το μέλλον και προσπαθώ πάντα να κοιτάω-ή να βρίσκω-την θετική πλευρά των γεγονότων. Πολυλογού και κοινωνική αλλά ταυτόχρονα μοναχική. Υπερ-αναλύω σχεδόν τα πάντα και μέσα από την γραφή βρίσκω λίγη γαλήνη. ‘’Success doesn’t come to you; you go to it’’ Marva Collins

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;