Anubis, Μήνας D&D fan

Όπως πάντα ο Anubis μας προσφέρει μία πληθώρα επιλογών για μικρούς, μεγάλους και μεγάλους που λατρεύουν να είναι μικροί. Οι λίστα του όπως θα δούμε περιλαμβάνει από παιδική λογοτεχνία, κόμικς, λογοτεχνία φαντασίας και άλλα πολλά. Και το βασικότερο κομμάτι του μήνα είναι τα αναγνώμσατα του R.A. Salvatore, τα οποία είναι βουτηγμένα στον συναρπαστικό κόσμο του D&D. Όλοι οι πιστοί προσέλθετε και όσοι δεν είναι ακόμα πιστοί, σίγουρα θα γίνουν μετά την ανάγνωση των βιβλίων. Βέβαια, δεν στεκόμαστε μόνο εκεί καθώς έχουμε ένα καινούριο βιβλίο από τον κόσμο του Patrick Rothfuss (το έχω ήδη αγοράσει και θα έρθει σύντομα παρουσιάση), με την αξιαγάπητη Αουρέλια. Και φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην μιλήσουμε για το νέο βιβλίο από την σειρά Outlander “Ανάμεσα σε Δύο Κόσμους”, που τόσο έχει αγαπήσει το κοινό. Και τέλος, θέλω να αναφερθώ σε ένα διαμάντι που έρχεται με το εξώφυλλο της ταινίας που αναμένουμε όσο τίποτα άλλο, σπεύσετε να το πάρετε όσο είναι ακόμα διαθέσιμο, ναι μιλάμε για το Dune, μα για ποιο άλλο θα μπορούσαμε.

Ξεκινώντας με την Peppa Pig, έχουμε 3 καινούριους τίτλους:

Anubis
anubis.gr
Anubis
anubis.gr
Anubis
anubis.gr

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στη συνέχεια ακολουθούν τα καινούρια παιδικά βιβλία από Play-Doh, Είναι ένα Τέρας στο βιβλίο σου και Σε δέκα λεπτά για Ύπνο: Ο Μικρός Μονόκερος

Anubis
anubis.gr
Anubis
anubis.gr
Anubis
anubis.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προχωράμε με την Καινούρια προσθήκη της Marvel:

Anubis
anubis.gr

Η επόμενη μεγάλη εξέλιξη των X-Men!

“Όσο εσείς κοιμόσασταν ο κόσμος άλλαξε.” Με αυτά τα λόγια ο Καθηγητής Χ ανακοινώνει στην ανθρωπότητα το νέο μεταλλαγμένο έθνος του Κρακόα. Είναι ένα ασφαλές καταφύγιο για όλους τους Χόμο σουπέριορ, με τους δικούς του νόμους και γλώσσα. Ως αντάλλαγμα για την αναγνώριση από τη διεθνή κοινότητα θα προσφέρει στην ανθρωπότητα μεγάλα επιστημονικά επιτεύγματα, δημιουργήματα της μοναδικής χλωρίδας του Κρακόα. Όμως η εποχή της συνύπαρξης έχει τελειώσει. Το παλιό όνειρο πέθανε ― τώρα είναι η ώρα για ένα καινούργιο. Και οι πράξεις του Εξέιβιερ θα έχουν αντίκτυπο εκατό -ακόμα και χίλια- χρόνια στο μέλλον!

Ο καταξιωμένος σεναριογράφος Jonathan Hickman (Fantastic Four, Avengers, Secret Wars) μεταμορφώνει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον των μεταλλαγμένων!

 

 

 

 

 

Η σειρά του R.A. Salvatore, είναι ξανά διαθέσιμη από τις εκδόσεις Anubis:

Λογοτεχνία Φαντασίας
anubis.gr
Λογοτεχνία Φαντασίας
anubis.gr
Λογοτεχνία Φαντασίας
anubis.gr
Λογοτεχνία Φαντασίας
anubis.gr
Λογοτεχνία Φαντασίας
anubis.gr
Λογοτεχνία Φαντασίας
anubis.gr
Λογοτεχνία Φαντασίας
anubis.gr
Λογοτεχνία Φαντασίας
anubis.gr

 

Περιγραφή Πρώτου Βιβλίου, Λογοτεχνία Φαντασίας

Έχοντας κεντρίσει το ενδιαφέρον εκατομμυρίων αναγνωστών παγκοσμίως, τα βιβλία του συναρπαστικού κόσμου φαντασίας με πρωταγωνιστή τον Drizzt Do’Urden επανεκδίδονται στην πιο επίκαιρη μορφή τους!

Το σύστημα ιεράρχησης που ακολουθούμε είναι το παράδοξο της φυλής μου, ο εγκλωβισμός της δύναμής μας μέσα στη δίψα μας για δύναμη. Η ιεραρχία κερδίζεται με προδοσία και η προδοσία είναι η μοίρα εκείνων που την κατακτούν. Οι ισχυρότεροι ντρόου της Μεντζομπεράντζαν περνούν τις μέρες τους ρίχνοντας κλεφτές ματιές πάνω από τον ώμο τους, περιμένοντας το μαχαίρι που θα τους καρφώσει πισώπλατα. Αλλά ο θάνατος συνήθως τους βρίσκει από μπροστά.

– Ντριτζτ Ντο Έρντεν

Καθώς έχουμε και δύο έξτρα τίτλους:

anubis.gr

 

Μια επική ανθολογία διηγημάτων με πρωταγωνιστή το θρυλικό Ντριτζτ Ντο Έρντεν, που φέρουν την υπογραφή του κορυφαίου συγγραφέα R.A. Salvatore!

«Δε δεσμευόμαστε από τη ράτσα μας» του είπα, βρίσκοντας επιτέλους κάτι πειστικό, καθώς θυμήθηκα το δικό μου μακρύ μονοπάτι μακριά από τις σκοτεινές συνήθειες της Μεντζομπεράντζαν. «Είπες πως έχεις ακούσει ιστορίες για μένα. Είναι αυτές που θα περίμενες από έναν νταρκ ελφ;»

– Nτριτζτ Nτο Έρντεν

 

anubis.gr

Στη Νέδεριλ, μια μικρή Μπεντίν υφαίνει έναν ιστό απαγορευμένης μαγείας,εξαϋλώνοντας δύο δολοφόνους με έναν μόνο κεραυνό.

Στη Θάλασσα των Διαττόντων, ένας νεαρός χάλφλινγκ κλέφτης προκαλεί έναν αδυσώπητο φονιά, με ένα μειδίαμα στο πρόσωπό του.

Στο Οχυρό της Φέλμπαρ, ένα παιδί ντουάρφ πέφτει σε ενέδρα κι αντεπιτίθεται με τακτική ανώτερη της ηλικίας του. Αυτοί οι τρεις θνητοί κρατούν στα χέρια τους τη μοίρα του πιο ξακουστού ντρόου του Φερούν, του Ντριτζτ Ντο Έρντεν. Όμως, αυτή η μοίρα δεν είναι καθόλου βέβαιη.

Γιατί στις σκιές, μια καταχθόνια σέκτα μάγων παρακολουθεί, με σκοπό να κυνηγήσει τους Εκλεκτούς, θνητούς ευλογημένους από τους θεούς. Αυτοί οι μάγοι γνωρίζουν ότι οι λησμονημένοι θεοί έχουν αρχίσει να ξυπνούν. Ο κόσμος αλλάζει. Και οι μάγοι θα κάνουν τα πάντα για να γυρίσουν προς όφελός τους το επερχόμενο χάος.

 

 

Περνάμε στην Λογοτεχνία Φαντασίας:

Η Μουσική της Σιωπής, Λογοτεχνία Φαντασίας

Μήνας D&D Anubis
anubis.gr

Βαθιά κάτω απ’ το Πανεπιστήμιο απλώνεται ένα μέρος σκοτεινό: ένα ρημαγμένο κουβάρι αρχαίων περασμάτων κι έρημων αιθουσών. Λίγοι γνωρίζουν γι’ αυτό. Μια κοπέλα έχει βρει καταφύγιο εκεί και ζει τις μέρες της στην καρδιά αυτού του λησμονημένου τόπου. Το όνομά της είναι Άουρι και τα μυστικά ορίζουν την ύπαρξή της.

Ανάλαφρη και συνάμα υποβλητικά ατμοσφαιρική, Η Μουσική της Σιωπής είναι μια ξεχωριστή περιπέτεια, που ανήκει αποκλειστικά στην Άουρι. Ο Patrick Rothfuss μάς δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα έναν απ’ τους πιο γοητευτικούς και αινιγματικούς χαρακτήρες του Kingkiller Chronicle, της συναρπαστικής σειράς που συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων έργων φαντασίας των τελευταίων ετών.

«Αυτός ο Rothfuss είναι φοβερός.»
– George R.R. Martin, Συγγραφέας του Game of Thrones

«Διαβάστε οπωσδήποτε τα βιβλία του Rothfuss.»
– amazon.com

«Εξαίσια γραμμένο, η πρόζα αγγίζει τα όρια της ποίησης…δίνει την αίσθηση ότι ο Rothfuss έχει επιλέξει καθεμία από αυτές τις λέξεις με προσοχή και ακρίβεια, με σκοπό να αφηγηθεί μια ιστορία που είναι λυρική, γεμάτη συναίσθημα και μοναδική.»
– Starburst Magazine

 

TO DUNE EΠIΣTPEΦEI ΣTH MEΓAΛH OΘONH

Μήνας D&D Anubis
anubis.gr

O Αρράκις, ο πλανήτης των ερήμων, είναι το μοναδικό μέρος στο γνωστό σύμπαν όπου υπάρχουν αποθέματα του μπαχαρικού μελάνζ, μιας μυστηριώδους ουσίας που παρατείνει τη ζωή, διευρύνει την ανθρώπινη συνείδηση κι επιτρέπει στους Πλοηγούς της Διαστημικής Συντεχνίας να αναδιπλώνουν το διάστημα, προσφέροντας έτσι στην ανθρωπότητα τη δυνατότητα να ταξιδεύει στ’ αστέρια. Στον παράξενο αυτό κόσμο, που είναι γνωστός και ως Ντιουν, ξετυλίγεται αριστοτεχνικά η εξιστόρηση της ζωής του νεαρού Πωλ Ατρείδη, που ως Μουάντ’Ντιμπ θα δώσει σάρκα και οστά στο πιο μεγαλεπήβολο όνειρο της ανθρωπότητας.

Το κλασικό μυθιστόρημα του Frank Herbert γίνεται πηγή έμπνευσης για την κινηματογραφική υπερπαραγωγή του Denis Villeneuve, που μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη τον συναρπαστικό κόσμο του κορυφαίου έπους επιστημονικής φαντασίας…

Μήνας D&D Anubis
anubis.gr

Outlander: Ανάμεσα σε Δύο Κόσμους, Λογοτεχνία Φαντασίας

Δύο οικογένειες στο μεταίχμιο παρόντος και μέλλοντος…

Άνοιξη 1771. Μετά τα επεισοδιακά γεγονότα στο γάμο της Τζοκάστα, ο Τζέιμι Φρέιζερ καλείται να συγκροτήσει ξανά την πολιτοφυλακή του, φεύγοντας από το Ρίβερ Ραν με νέες εντολές. Στις περιπέτειες που θα ακολουθήσουν, η ζωή του θα κινδυνέψει – πράγμα που, ωστόσο, θα βελτιώσει τις σχέσεις του με τον Ρότζερ. Μια αναπάντεχη συνάντηση θα οδηγήσει τον πατέρα και τον σύζυγο της Μπριάννα να αναζητήσουν ενωμένοι τον άνθρωπο που της προκαλεί εφιάλτες και να γυρέψουν εκδίκηση. Παράλληλα, με την Κλαιρ να προειδοποιεί για τον επερχόμενο πόλεμο, το ζεύγος Μακένζι αναρωτιέται μήπως το καλύτερο σχέδιο δράσης είναι τελικά η επιστροφή στο μέλλον – μαζί με τον μικρό Τζέμι αυτή τη φορά…

Η συνέχεια μιας πολυδιάστατης σειράς, που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και ενθουσίασε εκατομμύρια αναγνώστες σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Μια μεγαλειώδης περιπέτεια γραμμένη σε καμβά που αγγίζει την καρδιά, ζυγίζει την ψυχή και μετρά το ανθρώπινο πνεύμα διασχίζοντας τους αιώνες.»
– CNN

 

 

 

Μήνας D&D Anubis
anubis.gr

Αλλόκοτο, Λογοτεχνία Φαντασίας

Μια τσαγιέρα που δεν αδειάζει ποτέ, ένας γάντζος που παγώνει ό,τι αγγίζει, μια θράκα που καίει ακατάπαυστα – τα αλλόκοτα είναι καθημερινά αντικείμενα με ξεχωριστές ιδιότητες. Η Κλόβερ Έλκιν, κόρη του γιατρού Κόνστανταϊν, ζει σε έναν τόπο όπου τα θαύματα είναι αληθινά. Διακατέχεται από έμφυτη περιέργεια και ονειρεύεται μια ζωή γεμάτη περιπέτεια και δράση, συλλέγοντας αλλόκοτα στα χνάρια της μητέρας της – αντίθετα, ο Κόνστανταϊν την προτιμά πρακτική και συγκρατημένη όπως ο ίδιος.
Καθώς οι εντάσεις στα σύνορα κλιμακώνονται, η Κλόβερ θα βρεθεί αντιμέτωπη με κάτι πολύ μεγαλύτερο από την ίδια: την αποστολή να προστατέψει το αλλόκοτο που της εμπιστεύτηκε ο πατέρας της, εκείνο που μπορεί να δώσει το έναυσμα για την έναρξη ενός πολέμου… ή και για την αποφυγή του.

Στο ταξίδι της, η Κλόβερ θα συναντήσει έναν πετεινό που διοικεί στρατό, μια θεατρίνα που είναι άσος στα ψέματα κι έναν άνθρωπο κυριευμένο από ένα καπέλο που κλέβει μυστικά… Και όλα αυτά ενόσω την κυνηγούν αδίστακτοι κακοποιοί και τα φρικτά δημιουργήματα μιας μάγισσας.

Καθώς ανακαλύπτει την αλήθεια για τους γονείς και το παρελθόν της, η γενναία Κλόβερ θα γίνει ηρωίδα σε μια εναλλακτική εκδοχή των ΗΠΑ του 19ου αιώνα, μπλεγμένη στο κουβάρι της ιστορίας…

«Ένα συναρπαστικά πρωτότυπο μείγμα περιπέτειας, μαγείας και επικής εναλλακτικής ιστορίας, το Αλλόκοτο βρίθει αφηγηματικής άνεσης. Γεμάτο με παράξενους και απολαυστικούς χαρακτήρες -ανθρώπινους και μη-, και με πρωταγωνίστρια μια εξαίσια ηρωίδα, είναι ανεξάντλητα εφευρετικό, ξετυλίγοντας συνεχώς νέα θαύματα με την απίθανη άνεση του μαγικού Κρασοπότηρου, που δεν ξεμένει ποτέ από κρασί.»

– JONATHAN STROUD, ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΩΝ ΣΕΙΡΩΝ LOCKWOOD & CO. και BARTIMAEUS

 

 

Το Κάλεσμα του Δράκου, Λογοτεχνία Φαντασίας

Μήνας D&D Anubis
anubis.gr

«Ένα βροντερό βιβλίο, ένα αμάλγαμα αίματος και μαγείας.»
– Roger Zelazny

Ψηλά στις χιονισμένες Άλπεις, σε ένα αποκλεισμένο πανδοχείο, η μοίρα φέρνει μαζί κάποιους εντελώς ετερόκλητους χαρακτήρες. Είναι αυτοί που πρόκειται να αλλάξουν τον ρου της Ιστορίας: Ένας ευγενής Βυζαντινός μισθοφόρος… Μια κυνηγημένη γιατρός από τη Φλωρεντία… Ένας αγέραστος Ουαλός μάγος… Και ο Σφόρτσα, ο μυστηριώδης δούκας.

Οι τέσσερίς τους θα ξεκινήσουν μια περιπέτεια γεμάτη δολοπλοκίες με σκοπό να εξασφαλίσουν τον αγγλικό θρόνο στον Ριχάρδο, Δούκα του Γκλόστερ. Σε μια άλλη μεσαιωνική Ευρώπη που κυριαρχείται από την απειλή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, πρέπει να ακολουθήσουν έναν δρόμο γεμάτο δολοπλοκίες και απρόσμενες περιπέτειες, για να εκπληρώσουν το πεπρωμένο τους.

Διαθέσιμο για πρώτη φορά μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες, με μια νέα εισαγωγή από τον συγγραφέα Scott Lynch (Ευγενείς Μπάσταρδοι, εκδ. Anubis), Το Κάλεσμα του Δράκου είναι ένα αριστούργημα αιματηρών συγκρούσεων και μαγείας, το οποίο βραβεύτηκε το 1984 ως καλύτερο μυθιστόρημα στα World Fantasy Awards.

 

Αν [ο John M. Ford] είχε γράψει πέντε ακόμα βιβλία στον γεμάτο ραδιουργίες κόσμο του Το Κάλεσμα του Δράκου, θα είχε γίνει George R.R. Martin.»
– Neil Gaiman

«Το καλύτερο αμάλγαμα Ιστορίας και ιστορικής μαγείας που έχω διαβάσει ποτέ.»
– Gene Wolfe

«Έχει μια ρεαλιστική καθημερινή γραφή που με κοφτερή πρόζα και πεντακάθαρες σκηνές δράσης καταφέρνει να κάνει το μυθιστόρημα του Ford μεγαλειώδες. Κατασκευάζει έναν κόσμο ισάξιο με τον δικό μας, στον οποίο θα θέλαμε να ζούμε για πολλές συνέχειες ακόμα. Αυτό το έργο που άφησε στα χέρια μας αναμφίβολα αφήνει το σημάδι της μοναδικότητας του John M. Ford ως καλλιτέχνη.»
– Paul Di Filippo (Locus)

«Ένα υπέροχο καλειδοσκόπιο της φαντασίας.»
– Poul Anderson

Μια Στάλα Μίσος

Μήνας D&D Anubis
anubis.gr

Οι καμινάδες της βιομηχανίας υψώνονται πάνω από την Άντουα και ο κόσμος κοχλάζει από νέες ευκαιρίες. Αλλά οι παλιές κακίες είναι ακόμη βαθιά ριζωμένες.

Στα αιματοβαμμένα σύνορα της Άνγκλαντ, ο Λίο νταν Μπροκ παλεύει να κερδίσει δόξα στο πεδίο της μάχης,ενάντια στους επιδρομείς του Στάουερ Σούρουπου. Ελπίζει σε βοήθεια από το Στέμμα. Αλλά ο γιος του βασιλιά Τζέζαλ, o άβουλος Πρίγκιπας Όρσο, είναι ένας άντρας που ειδικεύεται στις απογοητεύσεις.

Η Σαβίν νταν Γκλόκτα -κοσμική κυρία, επενδύτρια και κόρη του άντρα που όλη η Ένωση τρέμει- σχεδιάζει να
σκαρφαλώσει στην κορυφή των σκουπιδιών της κοινωνίας με κάθε κόστος. Αλλά οι φτωχογειτονιές βράζουν από μια
οργή που όλα τα χρήματα του κόσμου δεν μπορούν να ελέγξουν.

Η εποχή των μηχανών ανατέλλει, αλλά η εποχή της μαγείας αρνείται να πεθάνει. Με τη βοήθεια της τρελής χωριάτισσας Ίσερν-ι-Φάιλ, η Ρίκε παλεύει να ελέγξει την ευλογία, ή την κατάρα, του Μακρινού Βλέμματος. Προς το παρόν, ρίχνει φευγαλέες ματιές στο μέλλον. Όσο, όμως, το χέρι του Πρώτου των Μάγων κινεί τα νήματα, το μέλλον δε θα αλλάξει τόσο εύκολα…

Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗΣ: ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΩΤO

«Με άριστη τεχνική, ο Abercrombie θέτει τα θεμέλια μιας ακόμα καταιγιστικής τριλογίας.»
 Publishers Weekly

«Το Μια Στάλα Μίσος είναι το πιο ολοκληρωμένο βιβλίο από έναν συγγραφέα που θεωρούνταν ήδη δάσκαλος της τέχνης του.»
– SFFWorld

«Ο Abercrombie ίσως και να έγραψε το πιο σημαντικό βιβλίο που έχει γράψει ποτέ.»
– Locus


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αντωνιάδου Γεωργία

Ερωτευμένη με το φανταστικό και ό,τι έχει να κάνει με μύθους και περίεργα πλάσματα. Γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1994, κατοικεί πλέον στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια. Όταν δεν είναι κρυμμένη μέσα στα βιβλία της σίγουρα βρίσκεται πίσω απ’ την οθόνη του υπολογιστή γράφοντας μυθιστορήματα, διηγήματα ή άρθρα. Το μυθιστόρημά της με τίτλο "Απρόσμενο Ξύπνημα" μετράει 200.000 προβολές στο Wattpad, την παγκόσμια πλατφόρμα ανάγνωσης βιβλίων. Εξίσου με τη λογοτεχνία, αγαπάει τη ζωγραφική και την τέχνη της φωτογραφίας, διότι πιστεύει πως η καθεμιά απεικονίζει μοναδικές στιγμές, αναμνήσεις και συναισθήματα. Τελοιόφοιτη πλέον στον τομέα του Marketing με εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον στα Social Media.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;