Αναζητώντας την Αγάπη χωρίς Τέλος

Aναζητώντας την Αγάπη
Πηγή εικόνας: public-cyprus.com.cy

Αναζητώντας την Αγάπη κάποιος, σίγουρα βρίσκει. Ανακαλύπτει πρωτίστως πτυχές του εαυτού του και δευτερευόντως εξερευνά τον κόσμο υπό άλλο πρίσμα. Είναι μια αέναη αναζήτηση, ένας αυτοσκοπός μάλλον, παρά στόχος. Είμαστε ενήλικες όμως και θέλοντας ή μη βλέπομε τα πράγματα κάπως…διαφορετικά.

Δημιουργούμε ορισμούς, ονοματίζουμε τις έννοιες, κατασκευάζουμε στερεότυπα κι εξοβελίζουμε οτιδήποτε αόριστο. Ό,τι δε βλέπουμε δεν υπάρχει. Και κάπως έτσι χάνουμε την παιδικότητά μας και βυθιζόμαστε στην τριβή της ρουτίνας. Χαζεύουμε το δέντρο ξεχνώντας το δάσος.

Αναζητώντας την Αγάπη
Πηγή εικόνας: facebook.com

Οι γιορτές των Χριστουγέννων όμως, όσο σύντομες κι αν είναι δημιουργούν ένα μικρόκοσμο όπου η παιδική αθωότητα, η ξεγνοιασιά, η πίστη στο ανέφικτο και η πραγματικότητα της φαντασίας απλά υπάρχουν!

Οι καλικάντζαροι σουλατσάρουν, τα ξωτικά εργάζονται πυρετωδώς, οι ευχές πιάνουν και τ’ αστέρια λάμπουν όσο ποτέ. Χριστός γεννάται και ο κόσμος ξανακαινουργιώνει. Αναζητώντας την Αγάπη ανακαλύπτουμε ξανά το αλφάβητο της ζωής.

Τα Χριστούγεννα είναι η περίοδος όπου τα παραμύθια έχουν την τιμητική τους και μικρά ή μεγάλα παιδιά προσφεύγουν στην ανάγνωση, την ακρόαση ή την (τηλε)θέασή τους. Και τί καλύτερο από το συνδυασμό τους;

Ένα διαδραστικό, πολυμορφικό, χριστουγεννιάτικο βιβλίο που έχει αγαπηθεί είναι εκείνο της Μαρίας Μαργιολάκη, ”Αναζητώντας την Αγάπη” από τις εκδόσεις Tales Quest, σε κείμενο της Μαρίας Μαργιολάκη, εικονογράφηση από τη Γεωργία Μαγκούφη. Μουσική επιμέλεια, αφήγηση, ενορχήστρωση: Πάνος Τσίκος.

Αναζητώντας την Αγάπη
Πηγή εικόνας: historical-quest.com

Όλοι ετοιμάζονται για τη μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων! Οι χιονάνθρωποι με το κάτασπρο χιόνι, οι καλικάντζαροι με τις πονηρές σκανταλιές τους, τα ξωτικά στο εργαστήρι του Άγιου Βασίλη και τα λαμπερά αστέρια ψηλά στον ουρανό! Μερικές μέρες πριν την Παραμονή των Χριστουγέννων κάτι τρομερό συνέβη… Η Αγάπη χάθηκε και όλα άλλαξαν! Το μικρό Αστεράκι δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνο του…
Χρειάζεται τη δική σου βοήθεια για να βρείτε μαζί το τέλος της ιστορίας.
Άραγε, θα βρεθεί η Αγάπη;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητώντας την Αγάπη
Πηγή εικόνας: facebook.com

Η όμορφη ιστορία ξετυλίγεται καθώς οι μικροί αναγνώστες αναλαμβάνουν ρόλους, Αναζητώντας την Αγάπη συνεργαζόμενοι με τους ενήλικες και μαζί δημιουργούν το τέλος της ιστορίας. Μέσω της αφήγησης, της κίνησης, και της από κοινού δράσης, παιδιά κι ενήλικες διδάσκονται μεταξύ τους σ’ ένα ζωντανό παραμύθι με  χριστουγεννιάτικες εικόνες και τραγούδια από το CD που συνοδεύει το βιβλίο.

Με κάθε ανάγνωση γράφεται ένα καινούριο τέλος κι η Αγάπη ορίζεται κάθε φορά διαφορετικά ανάλογα με το ποιος την αναζητά.

Κι αν οι γιορτές των Χριστουγέννων σχεδόν πέρασαν και τα χριστουγεννιάτικα παραμύθια επιστρέφουν στα ράφια των βιβλιοθηκών καρτερώντας υπομονετικά την επόμενη χρονιά, εμείς ας μην εφησυχάζουμε. Αναζητώντας την Αγάπη, ας κρατούμε μέσα μας την παιδικότητά μας κι ας θυμόμαστε πού και πού πως τα παιδιά μας διδάσκουν καθημερινώς τα απλά, αόριστα κι όμορφα που Υπάρχουν κι εμείς επιλέξαμε να παραβλέπουμε επειδή μεγαλώσαμε.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Νικολέτα Ζερβάκη

Ώρα καλή! Μελιτάκους έχει ο νους μου κι όλο και σοδειάζει ιδέες κι ενδιαφέροντα. Η ανάγνωση γεννά ιδέες κι αν αυτές μετουσιωθούν σε γραφή, τότε αυτή γεννά την ελπίδα. "Και κάθε εις που εδιάβασεν,εδά κι ας το κατέχει μη χάνεται στα κίντυνα, μα πάντα ολπίδα ας έχει. Κι εκείνον, όπου εκόπιασε, ας τον καληνωρίζουν κι ας συμπαθούν τα σφάλματα εκείνα οπου γνωρίζουν" (Βιτσέντζος Κορνάρος,Ερωτόκριτος)

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;