Του Αγίου Βαλεντίνου φέτος παίρνουμε βιβλία

Αν σκοπεύεις να χαρίσεις ένα βιβλίο φέτος στις 14 Φεβρουαρίου, πάτησες στη σωστή σελίδα. Αποφάσισα να συγκεντρώσω σε μια λίστα όσο πιο υποκειμενικά γίνεται βιβλία που θα χάριζα σε κάποιον που αγαπώ πολύ -όχι ειδικά, αλλά γιατί όχι, και- του Αγίου Βαλεντίνου.

Μπουκωθείτε με σοκολάτες και ξεχυθείτε στα βιβλιοπωλεία για:

 

100 ερωτικά σονέτα

Πηγή: Goodreads

Πάμπλο Νερούδα και ξερό ψωμί, λοιπόν. Ένα απόσπασμα θα σε πείσει:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Σ’ αγαπώ καθώς κάποιο φυτό που δεν ανθίζει,
μα που μέσα του κρύβει το λουλουδόφως όλο,
και ζει απ’ τον έρωτα σου σκοτεινό στο κορμί μου
τ’ άρωμα που σφιγμένο μ’ ανέβηκε απ’ το χώμα.

Σ’ αγαπώ μη γνωρίζοντας πως, από που και πότε,
σ’ αγαπώ στα ίσια δίχως πρόβλημα ή περηφάνια :
σ’ αγαπώ έτσι γιατί δεν ξέρω μ’ άλλον τρόπο,

παρά μ’ ετούτον όπου δεν είμαι μήτε είσαι,
που το χέρι σου πάνω μου το νιώθω σα δικό μου,
που όταν κοιμάμαι κλείνουν και τα δικά σου μάτια.


Να με Φωνάζεις Με το Όνομα Σου

Πηγή: Diastixo.gr

Το Να με Φωνάζεις Με το Όνομα Σου του Andre Aciman είναι ένα βιβλίο που πρώτα ερωτεύεσαι με τις περιγραφές του και μετά με τις λέξεις του. Ο αγνός έρωτας ενός εφήβου προς έναν μεγαλύτερο του σε ένα καυτό Ιταλικό καλοκαίρι. Αν υπάρχει πόνος, φύλαξέ τον, κι αν υπάρχει φλόγα, μην την πνίξεις. Ξεριζώνουμε τόσα πολλά από τους εαυτούς μας για να γιατρευτούμε γρηγορότερα απ’ όσο πρέπει, που μέχρι τα τριάντα έχουμε ξοφλήσει. Αλλά πόσο κρίμα να μην αφήνεσαι να νιώσεις, μόνο και μόνο για να μη νιώσεις τίποτα!

Για άγριες ορέξεις.


Τα Ρω του Έρωτα

Δε θα μπορούσε να λείπει ελληνική ποίηση απ’ αυτήν την λίστα και ο Οδυσσέας Ελύτης. Τα Ρω του Έρωτα να προσέχετε που τα δίνετε, θα έλεγα εγώ. Από την παρουσίαση του βιβλίου διαβάζεις «Έτσι ή αλλιώς, μιλά κανείς για τα ίδια πράγματα που αγαπά, και από κει και πέρα το λόγο έχουν αυτοί που θα τ’ ακούσουν. Λένε πως το είδος έχει ορισμένους κανόνες. Δεν τους ξέρω και, πάντως, δεν ενδιαφέρθηκα ή δεν μπορούσα ίσως αν τους ακολουθήσω. Δουλεύει ο καθένας όπως νιώθει. Και η θάλασσα είναι απέραντη, τα πουλιά μυριάδες, οι ψυχές όσες και οι συνδυασμοί που μπορούν να γεννήσουν οι ήχοι και τα λόγια, όταν ο έρωτας και το όνειρο συμβασιλεύουν».


 Ο Υπέροχος Γκάτσμπυ

εκδ. Παπαδόπουλος

Ένα πολύ κλασικό βιβλίο του F. Scott Fitzgerald, αν θα ήθελες να διαβάσεις για έναν έρωτα που αξίζει να θυσιάσεις και τη ζωή σου γι’ αυτόν. Και κάτι για να καυχηθείς στους φίλους σου ότι έχεις διαβάσει Fitzgerald.


Πάτι και Ρόμπερτ

εκδ. Κέδρος

Πάτι και Ρόμπερτ από την Patti Smith, αν δεν θέλεις να διαβάσεις κάτι που δεν θεωρείται παραδοσιακό και σίγουρα ένα αντισυμβατικό βιβλίο για τον ολέθριο έρωτα. «Ήμασταν γεμάτοι αντιφάσεις: φως και σκοτάδι μαζί» γράφει η Πάτι για τον ανεξάντλητο έρωτά της προς τον Ρόμπερτ Μέιπλθορπ.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γιώτα Συνιρίδου

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, μία κοινωνική λειτουργός με ακόρεστη αγάπη για τα βιβλία και το γράψιμο.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;