7 λόγοι για να αρχίσεις να διαβάζεις βιβλία

Ράφια με βιβλία, βιβλιοθήκη
(Πηγή εικόνας: unsplash.com )

Πολλοί από εμάς, έχουμε βιβλιοθήκες γεμάτες με αδιάβαστα βιβλία. Μπορεί να είναι λογοτεχνικά, ιστορικά , φιλοσοφικά κτλ. Ωστόσο, αυτά τα βιβλία παραμένουν  πολύ καιρό ανέγγιχτα στη βιβλιοθήκη μας γεμίζοντας σκόνη. Το διάβασμα βιβλίων, αποτελεί μια πνευματική δραστηριότητα, η οποία έχει πολλά οφέλη που αξίζει να αναφέρουμε. Μήπως είναι τελικά καιρός να πάρουμε ένα βιβλίο στο χέρι και να το αφήσουμε να μας «ταξιδέψει» ;

1. Μαθαίνουμε πράγματα για τον κόσμο

Υπάρχουν πολλά πράγματα στον κόσμο τα οποία δεν έχουμε ακούσει ποτέ. Το διάβασμα βιβλίων, αποτελεί έναν πολύ καλό τρόπο για να διευρύνουμε τις γνώσεις μας. Μπορούμε να μάθουμε σπάνιες πληροφορίες, οι οποίες είναι καταγεγραμμένες μόνο σε αυτά.

(Πηγή εικόνας: closercare.com.au )

2. Βελτιώνουμε τις ικανότητές μας στην επικοινωνία

Με την ανάγνωση βιβλίων μαθαίνουμε νέες λέξεις και εκφράσεις. Έτσι, εμπλουτίζουμε το λεξιλόγιο μας και εκφραζόμαστε σωστότερα. Ακόμα, βελτιώνονται οι ικανότητές μας και στην γραπτή επικοινωνία, περιορίζοντας τα ορθογραφικά λάθη.

3. «Ταξιδεύουμε» μακριά από τη δύσκολη καθημερινότητα

Ένα βιβλίο μπορεί να αποτελέσει ταξίδι για τον καθένα μας. Μας κάνει να ξεχνάμε τα προβλήματά μας, βοηθώντας το μυαλό μας να ηρεμήσει, αποβάλλοντας ό,τι μας ανησυχεί.

4. Δεν είναι ακριβή δραστηριότητα

Το διάβασμα βιβλίων, είναι μια από τις φθηνότερες δραστηριότητες που μπορεί να κάνει κανείς στον ελεύθερό του χρόνο. Υπάρχουν βιβλία όλων των ειδών, για όλα τα γούστα, τα οποία μπορεί κανείς βρει σε πολύ προσιτές τιμές!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παιδί που διαβάζει βιβλίο
(Πηγή εικόνας: www.cis.org.au )

5. Είναι μια καλή «παρέα» όταν είμαστε μόνοι

Πολλές φορές αισθανόμαστε μοναξιά και προσπαθούμε να κάνουμε κάποια δραστηριότητα για να ξεχαστούμε. Ένα βιβλίο είναι κατάλληλο για τέτοιες στιγμές. Μπορεί να γίνει η «παρέα» μας όλες εκείνες τις φορές που αισθανόμαστε μόνοι μας. Επιπλέον, είναι ένας εποικοδομητικός τρόπος για να περάσουμε την ώρα μας.

6. Είναι εύχρηστα και μπορούμε τα παίρνουμε παντού!

Τα βιβλία είναι εύχρηστα, διότι δεν χρειάζονται άλλα συμπληρωματικά αξεσουάρ (καλώδια,ηχεία,φορτιστές κτλ). Μπορούμε να τα κουβαλάμε συνέχεια μαζί μας. Επιπρόσθετα, δεν χρειαζόμαστε ρεύμα για να διαβάσουμε ένα βιβλίο. Έτσι, μας δίνεται η δυνατότητα να διαβάσουμε και σε εξωτερικούς χώρους.

7. Βελτιώνουμε την κριτική μας ικανότητα

Πολλές φορές, τυχαίνει να διαβάζουμε βιβλία και καταφέρνουμε να μαντεύουμε το τέλος τους, πριν ακόμα προλάβουμε να τα τελειώσουμε. Αυτό σημαίνει ότι αναπτύσσεται η κριτική μας σκέψη και ικανότητα και μπορέσαμε να αναλύσουμε ένα σενάριο, ώστε να το προβλέψουμε. Η ίδια κριτική ικανότητα θα αναπτυχθεί σιγά-σιγά, όταν φτάσουμε στο σημείο να αξιολογούμε την πλοκή ενός βιβλίου και τους χαρακτήρες. Αυτό αυτόματα δίνει την ικανότητα να λαμβάνουμε μέρος σε συζητήσεις και να μοιραζόμαστε τις απόψεις μας.

Έπιπλο με βιβλία
(Πηγή εικόνας: www.grandemagazine.gr )

Όπως διαπιστώσαμε, το διάβασμα βιβλίων, είναι γεμάτο οφέλη για τον άνθρωπο. Ο καθένας μας πρέπει να αρχίσει να διαβάζει. Λίγες σελίδες την ημέρα, την εβδομάδα, μερικά βιβλία τον μήνα. Δεν είναι μόνο ένα είδος διασκέδασης και ψυχαγωγίας, αλλά και ένα έναυσμα για αλλαγή του τρόπου ζωής μας.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Φαίη Ταραντζοπούλου

Κατάγομαι από τη Φλώρινα, είμαι λάτρης της μουσικής και τα τελευταία χρόνια παίζω κλασική κιθάρα. Fav quote: Έν οἶδα ὅτι οὐδὲν οἶδα.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;