6 λόγοι για να αρχίσεις να διαβάζεις σήμερα!

να αρχίσεις να διαβάζεις

Το διάβασμα ως μέσο ψυχαγωγίας έχει ξεχαστεί στην σημερινή εποχή της τεχνολογίας. Οι αμέτρητες επιλογές ταινιών και σειρών, καθώς και τα social media έχουν, καλώς ή κακώς, αντικαταστήσει σε μεγάλο βαθμό το παραδοσιακό βιβλίο. Αν είσαι, λοιπόν, ένας από τους αμέτρητους ανθρώπους που δεν αγαπούν και πολύ το διάβασμα, ίσως χρειαστεί να το ξανασκεφτείς. Παρακάτω θα βρεις 6 λόγους για να αρχίσεις να διαβάζεις σήμερα κιόλας!

 

1.Το διάβασμα μειώνει το στρες

Μπορεί να έχεις γυρίσει από μια κουραστική μέρα στη δουλειά ή στη σχολή, να έχεις τσακωθεί με κάποιον φίλο σου ή να αγχώνεσαι για οτιδήποτε άλλο, αλλά λίγα λεπτά με το αγαπημένο σου βιβλίο θα σε χαλαρώσουν αμέσως. Ένα καλό μυθιστόρημα αποσπά την προσοχή σου από την καθημερινότητα και σου προσφέρει την ηρεμία που χρειάζεσαι για να συνεχίσεις την ημέρα σου χωρίς άγχος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

2.Αυξάνονται οι γνώσεις σου

Δεν χρειάζεται να διαβάζεις εγκυκλοπαίδειες για να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου. Το κάθε βιβλίο έχει κάτι καινούριο να σου μάθει. Μπορεί να διαδραματίζεται σε μια ξένη χώρα ή σε μια άλλη εποχή ή να αναφέρεται σε κάποιο πραγματικό πρόσωπο. Σε κάθε περίπτωση, περιέχει γενικές πληροφορίες που θα γίνουν κτήμα σου με τον πιο ανάλαφρο και ενδιαφέρων τρόπο.

 

3.Εμπλουτίζεται το λεξιλόγιο σου

Όταν διαβάζεις, παρατηρείς πολλές λέξεις που δεν χρησιμοποιείς στην καθημερινή σου ομιλία ή δεν γνωρίζεις ακριβώς το νόημα τους, αλλά τις καταλαβαίνεις από τα συμφραζόμενα. Αυτός είναι ο πιο γρήγορος και συνηθισμένος τρόπος να επεκτείνεις το λεξιλόγιο σου και φυσικά να εντυπωσιάσεις συνομιλητές και πιθανούς εργοδότες.

 

4.Καλλιεργείς την φαντασία σου

Ένας συγγραφέας, όσο καλός κι αν είναι, μπορεί να σου περιγράψει κάτι με λεπτομέρεια, αλλά σίγουρα δεν μπορεί να προβάλει την εικόνα στο μυαλό σου. Έτσι, σου δίνει το ελεύθερο να πλάσεις μια δική σου πραγματικότητα για το πώς ακούγεται η φωνή του πρωταγωνιστή, πώς μοιάζει το δωμάτιό του ή το σπίτι του ή πώς μυρίζει το άρωμα της αγαπημένης του. Χωρίς καν να το αντιληφθείς σε βοηθά να αναπτύξεις τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σου.

 

5.Το διάβασμα βοηθά στη βελτίωση του ύπνου σου

Ο περισσότερος κόσμος πριν κοιμηθεί συνηθίζει να χαζεύει στο κινητό ή στο λάπτοπ. Όμως, το φως από τις ηλεκτρονικές συσκευές μειώνει την ποιότητα του ύπνου και πολλές φορές έχει ως αποτέλεσμα την αϋπνία. Ένα βιβλίο, από την άλλη, σε χαλαρώνει και σε βοηθά να κοιμηθείς γρηγορότερα και καλύτερα.

 

6.Το διάβασμα σε βοηθά να συγκεντρώνεσαι

Κατά τη διάρκεια της ημέρας σίγουρα πιάνεις τον εαυτό σου να κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Απαντάς στα email σου και ταυτόχρονα μιλάς στο κινητό, ή τσεκάρεις το facebook ή πιάνεις κουβέντα με τους συναδέλφους σου. Αυτό είναι πολύ κουραστικό και σίγουρα όχι παραγωγικό. Στην ανάγνωση ενός βιβλίου, όμως, εστιάζεις την προσοχή σου σε ένα μόνο θέμα. Απαιτείται, λοιπόν, η πλήρης συγκέντρωσή σου, κι έτσι εκπαιδεύεσαι να αφοσιώνεσαι σε μία εργασία τη φορά.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Σύλβια Ζέρβα

Μια εκολαπτόμενη φαρμακοποιός μεγαλωμένη με τις αξίες και τις αρχές του Harry Potter, λάτρης του καφέ και του καλού φαγητού και πάντα σε mood για ένα ταξιδάκι.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;