5 αγαπημένα βιβλία παρηγοριάς για την καραντίνα

αγαπημένα βιβλία
Πηγή εικόνας:m.eirinika.gr

Αγαπημένα βιβλία έχουμε όλοι μας, ακόμη κι όσοι δεν είναι φανατικοί αναγνώστες. Και ο περιορισμός της κυκλοφορίας, σε συνδυασμό με τη γενική ανησυχία που επικρατεί μας κάνει να ξανοίγουμε τις βιβλιοθήκες μας με άλλο μάτι.

Ένα παραπάνω που τα βιβλιοπωλεία έχουν έστω και προσωρινά κλείσει- κι αν εξαιρέσουμε τα e-books, οι περισσότεροι στρεφόμαστε στο στοκ των αδιάβαστων που αναβάλλαμε για αργότερα. Εκτός όμως από αυτά, έχουμε και τα πολυδιαβασμένα, ευρέως γνωστά, κοινά για πολλούς αγαπημένα βιβλία μας.

Είναι αυτά που συναντώνται στις περισσότερες βιβλιοθήκες, κι οπου μας προσφέρουν την ασφάλεια της σιγουριάς έναντι της ανασφάλειας του αγνώστου που μας επιφυλάσσουν οι μέρες που διανύουμε. Μοιάζουν με νήνεμα λιμάνια και γνώριμες, ζεστές αγκαλιές τα βιβλία αυτά. Είναι μια μορφή παρηγοριάς, σαν την εσάρπα της γιαγιάς ή το αγαπημένο μας μαξιλαράκι ή σαν ένα πιάτο αχνιστά μακαρόνια.

Ας κάνουμε λοιπόν μια αναδρομή για να δούμε ορισμένα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χάρι Πότερ, Τζ.Κ.Ρόουλινγκ

αγαπημένα βιβλία

Η ίδια η συγγραφέας έχει πει πως μαγεία δεν είναι τίποτε άλλο απ’ το να ξεφεύγεις απ’ τη δική σου πεζή πραγματικότητα. Και αν μη τί άλλο λίγη μαγεία τώρα μας χρειάζεται. Αγαπημένα βιβλία μιας ολόκληρης γενιάς!

Το καπλάνι της βιτρίνας, Άλκη Ζέη

αγαπημένα βιβλία
Πηγή εικόνας: metabook.gr

Και ποιος δεν το ‘χει διαβασμένο το βιβλίο αυτό; ΕΥ-ΠΟ, ΛΥ-ΠΟ;  Όσο κι αν μεγαλώσουμε καλό θα ήταν να ρωτούμαστε μεταξύ μας κάνοντας τον απολογισμό της μέρας. Ένα παραπάνω τώρα που οι τριβές της καθημερινότητας αποκτούν άλλη διάσταση.

Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα, Μενέλαος Λουντέμης

αγαπημένα βιβλία
Πηγή εικόνας: goodreads.com

Συμπάσχοντας με το Μέλιο, ξαναθυμόμαστε τις αξίες που πρεσβεύει και την επιμονή στους στόχους μας ακόμη κι αν όλα δείχνουν να εναντιώνονται.

Ο Χριστός ξανασταυρώνεται, Νίκος Καζαντζάκης

αγαπημένα βιβλία
Πηγή εικόνας: el.wikipedia.org

Ένα απ’ τα πιο αγαπημένα βιβλία του μοναδικού Καζαντζάκη, που κοσμεί τις βιβλιοθήκες μας, συνήθως παλιό και χαρισμένο από κάποιο αγαπημένο πρόσωπο. Παρηγοριά από μόνο του…

Ερωτόκριτος, Βιτσέντζος Κορνάρος

αγαπημένα βιβλία

Το ποίημα αυτό που πέρασε στους αιώνες μέσα από την προφορική παράδοση, συντροφεύει τις καρδιές των Κρητών ή μη και φέγγει ως φάρος σε κάθε δυσκολία. ”Και κάθα εις που εδιάβασεν, εδά κι ας το κατέχει μη χάνεται στα κίντυνα, μα πάντα ολπίδα ας έχει”.

 

Η λίστα είναι απλώς ενδεικτική κι έναυσμα για περαιτέρω σκάλισμα στις μνήμες και τις βιβλιοθήκες μας. Καθένας μας έχει τα δικά του αγαπημένα βιβλία, τα οποία συνοδεύονται με ξεχωριστές αναμνήσεις και μοναδικά συναισθήματα.

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Νικολέτα Ζερβάκη

Ώρα καλή! Μελιτάκους έχει ο νους μου κι όλο και σοδειάζει ιδέες κι ενδιαφέροντα. Η ανάγνωση γεννά ιδέες κι αν αυτές μετουσιωθούν σε γραφή, τότε αυτή γεννά την ελπίδα. "Και κάθε εις που εδιάβασεν,εδά κι ας το κατέχει μη χάνεται στα κίντυνα, μα πάντα ολπίδα ας έχει. Κι εκείνον, όπου εκόπιασε, ας τον καληνωρίζουν κι ας συμπαθούν τα σφάλματα εκείνα οπου γνωρίζουν" (Βιτσέντζος Κορνάρος,Ερωτόκριτος)

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;