4 βιβλία για να καταλάβετε τον κόσμο καλύτερα

τον κόσμο
Πηγή εικόνας: blog.public.gr

Υπάρχουν βιβλία που βοηθούν για να καταλάβετε καλύτερα τον κόσμο. Να κατανοήσετε έννοιες, να αναπτύξετε νέες δεξιότητες και να βελτιώσετε τον χαρακτήρα σας δίνοντας έμφαση στα προτερήματά σας. Ωστόσο στις μέρες μας υπάρχει πληθώρα βιβλίων που θα μπορούσατε να βρείτε τόσο στα φυσικά όσο και στα ψηφιακά βιβλιοπωλεία. Σ’ αυτό το άρθρο συγκεντρώσαμε τα 8 καλύτερα που θα βοηθήσουν τους αναγνώστες να κατανοήσουν καλύτερα τον κόσμο.

Factfulness: 10 λόγοι που κάνουμε λάθος για τον κόσμο μας και γιατί η κατάσταση είναι καλύτερα απ’ ό,τι νομίζετε, του Hans Rosling

Ο ιδρυτής της Microsoft, Bill Gates χαρακτήρισε το συγκεκριμένο βιβλίο ως ένα από τα σπουδαιότερα που διάβασε. Το «Factfulness» είναι ένα βιβλίο γεμάτο από ζωηρές αφηγήσεις και συγκινητικές ιστορίες. Δίνει απαντήσεις σε πολύ απλά ερωτήματα που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε αναρωτηθεί λίγο πολύ. Αναλύει τα ένστικτα που μας διακατέχουν, δίνοντας πολλές εξηγήσεις. Ο στόχος του βιβλίου είναι να αλλάξει την εικόνα που έχουμε για τον κόσμο. Να δώσει δύναμη στον αναγνώστη να αναθεωρήσει, να ανταποκριθεί στις προκλήσεις και να αναδείξει νέες ευκαιρίες.

12 κανόνες για τη ζωή, του Jordan B. Peterson

Το βιβλίο του ψυχολόγου Jordan B. Peterson, έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία από την ημέρα έκδοσης του. Οι «12 κανόνες» θα σας κάνουν να δείτε την ζωή και γενικότερα τον κόσμο με μια άλλη ματιά. Ο Peterson δίνει τις δικές του σκέψεις και εξηγήσεις γύρω από την πειθαρχία, την ελευθερία, την περιπέτεια και την ατομική ευθύνη με βάση τους 12 θεμελιώδεις αρχές της ζωής. Ο συγγραφέας αντλεί ιστορίες από τις συνεδρίες του και δημιουργεί ένα «αντίδοτο» σωτήριο για τη ζωή μας και τον κόσμο που ζούμε.

τον κόσμο
Πηγή εικόνας: mikrofwno.gr

21 μαθήματα για τον 21ο αιώνα, του Yuval Noah Harari

Μπορούμε να επιβιώσουμε σε έναν κόσμο διαφορετικό από αυτόν που ζούμε τώρα; Αυτό είναι το βασικότερο ερώτημα που θέτουμε διαβάζοντας το βιβλίο του Yuval Noah Harari. Το βιβλίο μας δίνει 21 μαθήματα για ζητήματα που αφορούν την τεχνολογία, την πολιτική, την απόγνωση, την ελπίδα, την αλήθεια και την ανθεκτικότητα.

τον κόσμο
Πηγή εικόνας: baktoblog.com

Ο Harari με την ικανότητα του μας δίνει την δυνατότητα να επανεξετάσουμε τις έννοιες της ζωής, τα πιστεύω μας και τις ιδιαιτερότητες μας. Μολονότι ζούμε σε έναν κόσμο αβέβαιο και θορυβώδη ο συγγραφέας εξετάζει τις διευκολύνσεις της ζωής δίνοντας της νόημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκέψου σαν μοναχός, του Jay Shetty

Το «Σκέψου σαν μοναχός» έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία στην ελληνική αγορά. Ο πρώην ινδουιστής μοναχός και αφηγητής, Jay Shetty έγραψε ένα βιβλίο που μας βάζει πολλές σκέψεις. Ο Shetty μοιράζεται με τους αναγνώστες τους τρόπους ώστε να βελτιώσουμε τον τρόπο σκέψης μας και να ελαττώσουμε ή ακόμα και να εξαλείψουμε τα αρνητικά στοιχεία του εαυτού μας. Ο ίδιος έζησε και διδάχθηκε από άλλους ινδουιστές μοναχούς την ενσυναίσθηση, την αυτοσυγκέντρωση και την δύναμη σε αυτό που πραγματικά μπορούμε να γίνουμε.

Πηγή εικόνας: blog.public.gr

Πως μπορούμε να αποβάλλουμε τις αρνητικές σκέψεις από την ζωή μας; Πως μπορούμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια; Ο Shetty δίνει κάποιες πολύ απλές συμβουλές ώστε να τα ξεπεράσουμε όλα αυτά και να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι δημιουργώντας έναν καλύτερο κόσμο για εμάς και τους συνανθρώπους μας.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;