4 βιβλία για να ανανεώσεις το σπίτι σου

σπίτι

 

Εποχή διακοπών και ανακατατάξεων, επαναπροσδιορισμού και νέων αποφάσεων το καλοκαίρι προσφέρεται ως μια πολύ καλή περίοδος ανανέωσης του εσωτερικού χώρου μέσα στον οποίο ζούμε και κινούμαστε. Άλλωστε, η περίοδος του καλοκαιριού είναι ακριβώς πριν την δυναμική επανεκίνηση του υπόλοιπου χρόνου, ο οποίος, απαιτητικός γαρ, έχει ανάγκη την αρμονία του εσωτερικού χώρου μέσα στον οποίο περνάμε τις πιο χαλαρές ώρες μιας εργάσιμης μέρας. Αν αυτός ο εσωτερικός χώρος δεν έχει και δεν πληροί υψηλά στάνταρς, αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο στην ψυχολογία μας, την ξεκούρασή μας εντός του χώρου, αλλά και την απόδοση μας σε επαγγελματικό επίπεδο.

Γι’ αυτό λοιπόν, οπλιστείτε με όρεξη και ελάτε να εξερευνήσουμε 4 ευχάριστα και ευανάγνωστα βιβλία που όχι μόνο θα σας βοηθήσουν αλλά είναι τόσο ωραία που θα σας παρακινήσουν να ανανεώσετε τον χώρο μέσα στον οποίο ζείτε.

Make Yourself at Home

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

σπίτι
πηγή εικόνας: mooreaseal.com
σπίτι
πηγή εικόνας: mooreaseal.com

Όπως λέει και ο τίτλος, σε αυτό το καλοφτιαγμένο βιβλίο, η Moorea Seal μέσα από πολύ απλές και εύκολες συμβουλές, δίνει έμφαση στην προσωπική ταυτότητα του κάθε ανθρώπου η οποία όπως λέει πρέπει να αντικατοπτρίζεται στις επιλογές διακόσμησης του σπιτιού μας. Σχεδίασε το σπίτι σου ώστε να ανακαλύψεις τον αληθινό εαυτό σου μας προτρέπει και το βιβλίο της, από την μικρότερη λεπτομέρεια μέχρι το design του είναι μια επιβεβαίωση της ποιότητάς του που θα σας κάνει να θέλετε να ζείτε όμορφα.

The Inspired Room

σπίτι
πηγή εικόνας: theinspiredroom.net
σπίτι
πηγή εικόνας: andersenseven.typepad.com

Μπορεί όλοι να έχουμε ονειρευτεί τα αψεγάδιαστα (και ψεύτικα) σπίτια των περιοδικών αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική και σ’ αυτή την πραγματικότητα το σπίτι μας είναι ο χώρος έκφρασής μας, πράγμα που σημαίνει ότι ούτε τέλειο ούτε άψογο είναι στ’ αλήθεια. Η Melissa Michaels λοιπόν έρχεται να μας πει πώς σ’ αυτόν τον χώρο που έχουμε μπορούμε να επέμβουμε ώστε να αισθανόμαστε ζεστά κι ευχάριστα εφαρμόζοντας απλές αλλά αποτελεσματικές ιδέες που δεν απαιτούν ιδιαίτερα μεγάλο budget ή εξειδικευμένες γνώσεις.

Homebody

σπίτι
πηγή εικόνας: magnolia.com
σπίτι
πηγή εικόνας: sundaycinemaclub.com

Η Joanna Gaines, μέσα από το βιβλίο της, εστιάζει στην μοναδικότητα του χώρου μέσα στον οποίο ζούμε, και την ανάδειξη του χαρακτήρα και της προσωπικότητας μας μέσα από την διακόσμηση του σπιτιού. Κάθε κεφάλαιο είναι αφιερωμένο σε ένα διαφορετικό δωμάτιο/χώρο του σπιτιού ενώ παράλληλα εξετάζει έξι στυλ εσωτερικής διακόσμησης και πως αυτά μπροούν να συνδυαστούν με βάση την προσωπικότητά σας. Επίσης εστιάζει σε προβληματικούς χώρους και στη διαχείρισή τους και αφιερώνει ένα κεφάλαιο στα παιδιά και στον σχεδιασμό του δικού τους χώρου. Με λίγα λόγια, το “Homebody” άπτεται με ολιστικό και επαγγελματικό τρόπο όλων των βασικών πεδίων που αφορούν στον σχεδιασμό ή την ανανέωση ενός εσωτερικού χώρου και υπόσχεται να καλύψει ένα πολύ μεγάλο εύρος σχεδιαστικών ζητημάτων.

Dream Décor

σπίτι
πηγή εικόνας: happymundane.com
σπίτι
πηγή εικόνας: gatheredcheer.com

Το “Dream Décor” μας ξεναγεί σε διαφορετικά στυλ εσωτερικής διακόσμησης από διαφορετικές χώρες και στις λεπτομέρειες τους, καθώς και στα ξεχωριστά τους στοιχεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε έναν εσωτερικό χώρο, ασχέτως χώρας και εθνικότητας. Με πολύ προσεγμένες φωτογραφίες εσωτερικών χώρων, ο Will Taylor μας εξηγεί και οπτικά τα στοιχεία-κλειδιά για έναν ξεχωριστό εσωτερικό χώρο με στοιχεία που μας θυμίζουν ευχάριστες εμπειρίες, ταξίδια κλπ και μας μεταφέρει έναν φρέσκο αέρα ανανέωσης και έμπνευσης από τις κουλτούρες διακόσμησης διαφόρων χωρών, ταξιδεύοντας μας σε σπίτια από την Σκανδιναβία και την Νέα Υόρκη μέχρι την Τοσκάνη και την Ελλάδα.

Καλό redesign λοιπόν και μην ξεχνάτε, ο χώρος που ζούμε αντικατοπτρίζει το ποιοι είμαστε και πόσο ποιοτικά θέλουμε να ζούμε.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μυρτώ Θεοδώρογλου

She has a dream to travel all across the USA but at nights she travels the galaxy | Δυσκολεύομαι μονίμως να αυτοπροσδιοριστώ και γι' αυτό λέω ότι σε έναν ουτοπικό κόσμο θα ήμουν σκηνοθέτης. Αλλά ο κόσμος δεν είναι ουτοπικός κι εγώ δεν είμαι σκηνοθέτης. Φύσει βουκολική και ανικανοποίητη, αγάπησα κάποτε τον δρόμο κι από τότε ασφυκτιώ στην αδράνεια. Είμαι κατά κυριολεξία ερωτευμένη με την μουσική και πεθαίνω να δω μια νύχτα τ' αστέρια του Νότου. ~ A summer soul, a child pledged to summer needs only gasoline ~

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;