3 top βιβλία της Camila Lackberg

Πηγή: culturenow.gr

Η Camila Lackberg είναι γνωστή ως η βασίλισσα της Σουηδικής αστυνομικής λογοτεχνίας, και όχι άδικα. Το πρώτο βιβλίο που εκδόθηκε με την υπογραφή της ήταν το 2003 «Η παγωμένη πριγκίπισσα». Έκτοτε έχουν εκδοθεί αρκετά βιβλία, με τα περισσότερα από αυτά να ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια αντίτυπα. Είναι ιδιαίτερα αγαπητή στους λάτρεις της αστυνομικής λογοτεχνίας. Έχοντας διαβάσει τα περισσότερα βιβλία της θα παραθέσω 3 εκ αυτών που αξίζει να διαβάσετε. Στα περισσότερα βιβλία της Camila Lackberg οι πρωταγωνιστές είναι οι ίδιοι, η Ερίκα-το alter ego της Camila Lackberg- και ο αγαπημένος επιθεωρητής Πάτρικ. Τα βιβλία της είναι αρκετά καλογραμμένα και δεν είναι απαραίτητο να έχεις διαβάσει όλη την σειρά των βιβλίων της για να αντιληφθείς την ζωή και την δράση των πρωταγωνιστών.

Τα αγαπημένα μου βιβλία της Camila Lackberg που θα παραθέσω είναι με το έτος έκδοσης και όχι την προτίμηση μου.

camila lackberg
Πηγή: metaixmio.gr

Η γοργόνα (2008): 

Η βραδιά παρουσίασης του βιβλίου «Η γοργόνα» γίνεται η αφορμή να αποκαλυφθεί στον Πάτρικ και την Ερίκα ότι ο φίλος της Ερίκα-και συγγραφέας του βιβλίου- λαμβάνει απειλητικά μηνύματα. Σιγά σιγά ξετυλίγεται το σκοινί και ο επιθεωρητής Πάτρικ ανακαλύπτει πως οι παραλήπτες είναι περισσότεροι. Μια εξαιρετική πλοκή με γρήγορη και εύστοχη εναλλαγή ανάμεσα στις φοβερές πράξεις του παρελθόντος αλλά και του παρόντος. Ένα φοβερό μυστικό συνδέει 3 άντρες, Κάποιος το γνωρίζει και τους απειλεί. Έφτασε μήπως η στιγμή να πληρώσουν με το όποιο κόστος αυτά που έκαναν; Ποιος είναι ο τιμωρός; Ο τιμωρός καθοδηγείται από την αγανάκτηση του και το αίσθημα της αδικίας ή από τις τύψεις; Η Ερίκα και ο Πάτρικ θα συνδέσουν τις προσπάθειες και το ταλέντο τους για να εξιχνιάσουν την υπόθεση. Ένα βιβλίο που θα σε κάνει να αναρωτηθείς τι κρύβουν οι άνθρωποι, τι φαίνεται πως είναι και τι είναι στην πραγματικότητα. Το βιβλίο αποτελείται από 531 σελίδες που δεν θα καταλάβεις πόσο γρήγορα θα περάσουν. Σε αυτό το βιβλίο της Camila Lackberg περιγράφονται σκληρές και ωμές αλήθειες που θα σε ταρακουνήσουν και θα σε κάνουν να ανατριχιάσεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή: public.gr

Ο θηριοδαμαστής (2014):

Ένα εξαφανισμένο μισόγυμνο κορίτσι τρέχει μέσα στο χιονισμένο δάσος, πετάγεται στον δρόμο και ένα φορτηγό την σκοτώνει ακαριαία. Ο μεθοδικός Πάτρικ αναλαμβάνει να εξιχνιάσει την υπόθεση. Έρχονται στη επιφάνεια και άλλες υποθέσεις που μπορεί να συνδέονται μεταξύ τους. Το χιόνι δυσκολεύει το έργο του επιθεωρητή Πάτρικ καθώς έχει σβήσει όλα τα ίχνη. Πως τα ένοχα μυστικά της Φιελμπάκα, το ψαροχώρι που εκτυλίσσονται όλες οι ιστορίες των βιβλίων της Camila Lackberg, συνδέονται με τα γεγονότα του τώρα; Πως η αγάπη του θηριοδαμαστή και της Λάιλα συσχετίζονται με τα γεγονότα και τα εξαφανισμένα κορίτσια; Εξαιρετική πλοκή, ζωντανοί πρωταγωνιστές που σε καθηλώνουν. Αγριότητα, βασανιστήρια, ένας θηριοδαμαστής, δύο ερωτευμένες γυναίκες, ένα ατύχημα, μια γυναίκα που προσποιείται πως είναι κάποια άλλη. Δεν θα θες να τελειώσει. Το βιβλίο αποτελείται από 497 σελίδες.

 

Πηγή: metaixmio.gr

Η μάγισσα (2017):

Την αγάπη και την επιμονή της Camila Lackberg να μπλέκει αριστοτεχνικά το παρελθόν και το παρόν, την συναντάμε και εδώ. Από ένα ήσυχο αγρόκτημα στην Φιελμπάκα εξαφανίζεται ένα 4χρονο κοριτσάκι. Αυτό προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στο χωριό καθώς πριν 30 περίπου χρόνια είχε εξαφανιστεί ένα κοριτσάκι της ίδιας ηλικίας, το οποίο είχε βρεθεί δολοφονημένο. Τότε είχαν κατηγορηθεί δυο έφηβες που πρόσεχαν το κοριτσάκι(την Στέλλα).Είναι δυνατόν να διαπράξουν ένα τέτοιο έγκλημα δυο έφηβα κορίτσια; Στο αγρόκτημα αυτό περίπου το 1670,έζησε μια γυναίκα η οποία κάηκε ζωντανή με την καταγγελία ότι είναι μάγισσα.  Μήπως το αγρόκτημα είναι καταραμένο? Έρχονται τα άνω κάτω στις ζωές των ενήλικων πλέον γυναικών που είχαν κατηγορηθεί τότε. Θυμούνται τα πάθη, τις κατηγορίες και την αγάπη που τις συνέδεε. Το βιβλίο αποτελείται από 827 σελίδες.

Τα βιβλία της Camila Lackberg κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Δήμητρα Τουρλίδα

Έχω πολλά όνειρα για το μέλλον και προσπαθώ πάντα να κοιτάω-ή να βρίσκω-την θετική πλευρά των γεγονότων. Πολυλογού και κοινωνική αλλά ταυτόχρονα μοναχική. Υπερ-αναλύω σχεδόν τα πάντα και μέσα από την γραφή βρίσκω λίγη γαλήνη. ‘’Success doesn’t come to you; you go to it’’ Marva Collins

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;