Ακολουθώντας ένα όνειρο ζωής στον αθλητισμό

SHARE

 Ακολουθώντας ένα όνειρο ζωής στον αθλητισμό

 

Σε όλα τα ομαδικά αθλήματα από την παιδική μας ηλικία αρχίσαμε να ονειρευόμαστε για το μέλλον και τις ονειρεμένες επιτυχίες μας. Πολλές φορές τα όνειρα δίνουν δύναμη, ευτυχία και κουράγιο στους νέους αθλητές να προχωρήσουν με ευχαρίστηση και διασκέδαση στην εκγύμναση και την σκληρή δουλεία τους.

Στο ποδόσφαιρο όλα τα παιδιά ονειρεύονται να βάλουν ένα γκολ, για να τους χειροκροτήσει η κερκίδα, οι συγγενείς και οι φίλοι που βρίσκονται στο γήπεδο. Τα ομαδικά αθλήματα όχι μόνο είναι πηγή δημιουργίας ονείρων των μικρών αθλητών αλλά δρουν και κοινωνικά στους αθλητές. Το ποδόσφαιρο παραλληλίζεται με την λειτουργία και την αντίδραση του ανθρώπου απέναντι στις δυσκολίες της ζωής. Το ίδιο συμβαίνει και στον αθλητισμό εφόσον ο αθλητής μαθαίνει πως να αντιδράει στις καταστάσεις που παρουσιάζονται μπροστά του.

Πέρα όμως από την προσφορά του ομαδικού αθλήματος στους αθλητές ας περάσουμε στα είδωλα που έχει ο κάθε αθλητής στην νεαρή ηλικία του . Γενικά οι αθλητές που γοητεύουν τους νέους είναι συνήθως αθλητές με μεγάλες επιδόσεις και κατορθώματα στον χώρο του αθλητισμού . Οι νέοι προσπαθούν να μιμηθούν τα πρότυπα τους αν και μερικές φορές δεν βγαίνει σε καλό . Συνήθως οι καταξιωμένοι αθλητές πέρα από την αθλητική τους επιτυχία στους άλλους παράγοντες της ζωής τους όπως οικονομική και κοινωνική παρουσιάζουν προβλήματα . Η << χλιδάτη >> ζωή δεν συμβαδίζει με τον φυσιολογικό τρόπο ζωής με αποτέλεσμα να μεταβιβάζονται λάθος ηθικές αξίες στους νέους αθλητές που ξεκινούν να ανοίξουν τα φτερά τους ίσως για μια μακριά καριέρα . ΟΙ πρέπει να  επικεντρώνονται στην αθλητική Ζωή του  ειδώλου τους αποκτώντας Δυνατά ερεθίσματα για την  δημιουργία ενός αθλητικού ιδεώδους που ΘΑ συμβάλει στην πραγματοποίηση των ονείρων που εχει ο καθε Νέος.

Όμως, για την εκπλήρωση των ονείρων χρειάζεται σκληρός αγώνας και κάποιες υποχωρήσεις που θα εξασφαλίσουν την επιτυχία. Από μικρή ηλικία τα παιδιά έχουν γεμάτο πρόγραμμα εφόσον ασχολούνται με πολλές δραστηριότητες όπως μουσική, φροντιστήρια, ελεύθερος χρόνος και αθλήματα. Επομένως ο νέος μπαίνει στην διαδικασία επιλογής συγκεκριμένων δραστηριοτήτων με σκοπό να αφιερωθεί αποκλειστικά σε αυτές. Μας έρχονται πολλοί αθλητές στο μυαλό μας που δούλεψαν σκληρά και με πάθος όπου ανταμειφθήκαν με μία θέση στους τοπ αθλητές του κόσμου. Ο νέοι αθλητές πρέπει να παίρνουν ακριβώς αυτά τα παραδείγματα και να τα υλοποιούν οι ίδιοι ώστε με μια μικρή δόση τύχης ν φτάσουν στην κορυφή του αθλητισμού.

Advertisement

Ο αθλητές δεν είναι κακό να ονειρεύονται ίσως μελλοντικές τους επιτυχίες και διακρίσεις αλλά οφείλουν να μένουν προσγειωμένοι και να μην παίρνουν τα μυαλά τους αέρα γιατί είναι πολύ πιθανό να καταστρέψουν το έργο και το ταλέντο τους που με τόση σκληρή δουλεία έφτασαν στο εκεί.

Δείτε ένα βίντεο που σχετίζεται με το άρθρο

https://vimeo.com/87962637

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αθλητικογράφος - Γιατί αγαπάμε τον αθλητισμό.

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG