Ζηλεύουμε και πεθαίνουμε καθημερινά

SHARE

ζηλεύουμε
funnyjunk.com

Η κοινωνία μας χωλαίνει καθημερινά. Χωλαίνει όλο και πιο πολύ, χωλαίνουμε και εμείς μαζί της. Φτώχεια, πόλεμος, εκλογές, σκουπίδια κάθε λογής και ξανά εκλογές. Νέοι δρόμοι, νέες ευθύνες, περισσότερη καθαριότητα, ηρεμία, τραγική ηρεμία, για τραγική προσωρινότητα. Όλα για μια ψήφο, όλα για μια καρέκλα, όλα για μια θέση, όλα για όλα, αρκεί τα όλα μας να συμπεριλαμβάνουν το τίποτα του διπλανού. Μέχρι το τίποτα να κυριεύσει την νοοτροπία μας, μέχρι το όλα να είναι σενάριο φαντασίας, αφού πρώτα έχει σκοτώσει κάθε φαντασία.

Και ανάμεσα και δίπλα από αυτά, υπάρχει και το internetικό reaction. Είτε έλεος, είτε ειρωνικό γέλιο, είτε χαιρέκακο, είτε οτιδήποτε, εμείς είμαστε εκεί. Αδιαφορούμε πλέον για τη φύση του προβλήματος, αδιαφορούμε για τον ερχομό του και κυρίως για την αντιμετώπισή του. Αδιαφορούμε. Αδιαφορούμε και αρκούμαστε στο σχολιασμό, την κακόβουλη κριτική και την ειρωνεία όταν δεν δύναται να καταλάβουμε αυτό που θα έπρεπε να μπορούσαμε να καταλάβουμε. Αδιαφορούμε, λοιπόν, για μας και για τους άλλους, όπως και οι άλλοι αδιαφορούν για αυτούς και για εμάς. Η κοινωνία μας χωλαίνει καθημερινά. Κρίνουμε άλλα reactions με το δικό μας, στηλιτεύουμε ιδέες, απόψεις, άλλα reactions. Πλέον, δεν μας πειράζει να νιώθουμε κάτι άσχημο και πενιχρό, μας ενδιαφέρει το reaction του, η ειρωνεία του ή η κακία του. Αν δεν το εξέφραζε δημόσια, θα ήμασταν τίμιοι απέναντι του, ο καθένας άλλωστε πιστεύει και τηρεί αυτό που θέλει να πιστεύει, αρκεί να μας αρέσει και μας.

Ζηλεύουμε. Ζηλεύουμε έντονα ό,τι δεν έχουμε. Το μισούμε, θα το μισούσαμε ακόμα και αν μας το πρόσφεραν στο πιάτο. Σε αυτή την περίπτωση δεν αδιαφορούμε, μισούμε. Δεν μπορούμε να κλωτσήσουμε σωστά μια μπάλα, ευχόμαστε τραυματισμούς σε αθλητές, δεν μπορούμε να πάρουμε ένα ριμπάουντ, παρακαλάμε για αρθρίτιδα, παρακαλάμε για πόνο, μισούμε και ας πονάμε και εμείς μαζί. Χάνει η ομάδα που έτυχε ο πατέρας μας να υποστηρίζει, βρίζουμε την οικογένεια κάποιου άλλου, που ο δικός του πατέρας έτυχε να υποστηρίζει μια άλλη ομάδα, με διαφορετικό χρώμα εμφάνισης. Σε κάθε σχόλια αγάπης και στοργής για την ομάδα του, ειρωνευόμαστε, πολλά σχόλια τρυφερότητας θυσιάζονται στο βωμό του ντόρου που δημιούργησε ένα άλλο σχόλιο, ίσως πιο κάταισχρο. Για μερικά λάικς ευχόμαστε επιτυχία ομοεθνούς ομάδας, ενώ ταυτόχρονα παρακαλάμε να διασυρθούν.

Advertisement

Ζηλεύουμε, θέλουμε ψευτολάικς, ονειρευόμαστε χαζοπροσοχή, ορεγόμαστε διασημότητα και κοινό και λεφτά και ό,τι έχει κάποιος πιο γνωστός και μοντέλα και και και. Ζηλεύουμε ό,τι διαφημίζεται και δεν το έχουμε, ζηλεύουμε γκόμενες και γκόμενους, λάικ, βυζιά και κώλους, λεφτά, ενώ την ίδια στιγμή κάποιος κάπου ζηλεύει την υγείας μας, την νορμάλ μας οικογένεια, τον πατέρα που δεν δέρνει τα παιδιά του όταν μεθάει, κάποιος κάπου ζηλεύει το γεγονός ότι η μάνα σου σε αγαπάει, ότι η μάνα σου δεν χρειάζεται να κάνει 3-4 διαφορετικές δουλειές για να τα βγάλει πέρα, κάποιος κάπου ζηλεύει τα πόδια σου και το περπάτημά σου. Μην τον απογοητεύεις για μαλακίες.

https://youtu.be/_Yhyp-_hX2s

 

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μου αρέσει να χάνομαι και να με ξαναβρίσκω μέσα από τη ροκ, τα γέλια και τον Μπουκόφσκι. Ηρεμώ με Slipknot, κλαίω πολύ εύκολα, λατρεύω τα θρίλερ και τις μουσικές επιλογές της 10ης εντολής. Γεννήθηκα με νεύρα και έμαθα να μισώ για να αγαπάω περισσότερο.

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG