Βαρέθηκα για πράγματα σωστά να μου μιλάνε

Άσε με άνθρωπε να κάνω ό,τι αισθάνομαι. Βαρέθηκα για πράγματα σωστά να μου μιλάνε.

Ο κάθε άνθρωπος σε κάθε στάδιο της ζωής του έρχεται αντιμέτωπος με διάφορες καταστάσεις και καλείται να πάρει αποφάσεις, να κάνει επιλογές. Η κάθε επιλογή σαφώς έχει και ένα τίμημα. Αυτό ίσως είναι μια παρεξήγηση, απώλεια χρημάτων κοκ.

Όταν κάνεις οποιαδήποτε επιλογή στη ζωή σου, πάντα θα εμφανιστούν οι άνθρωποι που θα σου πουν «μπράβο, έπραξες σωστά» ή «βλακεία έκανες, αυτό είναι λάθος». Αυτοί λοιπόν θα σε ρίξουν σε σκέψεις. Θα σκέφτεσαι, « έκανα βλακεία, δεν έπραξα σωστά». Θα κατηγορήσεις τον εαυτό σου, ίσως να αλλάξεις ακόμα και την επιλογή σου, για χάρη του κόσμου.

Μετά θα σκεφτείς « Και αν αυτός είναι λάθος και όχι εγώ;»  Και άντε ξανά στο ίδιο τριπάκι, στον ίδιο φαύλο κύκλο, εσύ και οι σκέψεις που τριγυρίζουν στο κεφάλι σου. Ποιος έχει δίκιο; Ποιος όχι;

Από μικρά παιδιά συνεχώς προσπαθεί η κοινωνία να μας «φυτέψει» στο μυαλό ποια πράγματα είναι σωστά και ποια λάθος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι σωστό να βγάλεις 18 στο σχολείο, να περάσεις σε πανεπιστήμιο, να το βγάλεις στα 4 χρόνια, να πας στρατό , να βρεις δουλειά , γυναίκα και να παντρευτείς νωρίς. Στα 50 σου οφείλεις ήδη να έχεις γερό κομπόδεμα για τα παιδιά σου.

Είναι λάθος να μεθάς, να είσαι άνεργος, να τα φτιάξεις με άτομο που δε σπουδάζει. Είναι λάθος να ταξιδεύεις πολύ επειδή έχεις και υποχρεώσεις. Μη χαλάς πολλά χρήματα, μάζεψέ τα για το μέλλον.

Πρέπει να είσαι ηθικός.

Όμως ποια είναι η ηθική σας;

Μην αντιμιλάς στους μεγαλύτερους, μη πας εκεί και μη κάνεις το άλλο. Να σκέφτεσαι πάντα τα θετικά και τα αρνητικά κάθε επιλογής. Μη σε εκμεταλλεύονται , να κρατάς πισινές. Άσε αυτή την κοπέλα , δε ου αξίζει. Μην τραγουδάς, δεν έχεις καλή φωνή. Μην προσπαθείς γιατί δε θα πετύχεις.

Άσε μας στην ησυχία μας ρε κοινωνία. Και εσύ και η υποτιθέμενη ηθική που μας πλασάρεις. Θα κάνουμε ό,τι θεωρούμε εμείς σωστό, θα ζούμε όπως θέλουμε. Αν θέλουμε θα τρυπήσουμε τα αυτιά μας και θα βάψουμε το δέρμα μας. Θα τραγουδάμε ακόμα και αν δεν έχουμε καλή φωνή, θα δουλεύουμε για να ζούμε και δε θα ζούμε για να δουλεύουμε. Θα ταξιδεύουμε με την κάθε ευκαιρία, θα σεβόμαστε όποιον θέλουμε και θα μεθάμε όποτε θέλουμε. Θα πέφτουμε με τα μούτρα πάνω στα αδιέξοδα και θα ζήσουμε τη ζωή μας.

Θα βρούμε τον εαυτό μας, θα τον φτιάξουμε όπως θέλουμε, όχι όπως θες εσύ.

Άσε με άνθρωπε να κάνω ό,τι αισθάνομαι!

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Θανάσης Τσιώλης

22 ετών. ,αθεράπευτος ονειροπόλος( λίγο κλισέ ε;),βιβλιοφάγος και λάτρης της έντεχνης μουσικής. Μήπως υπάρχει και άτεχνη;Μπα!! Συγγραφέας του βιβλίου «Φθηνές Ιστορίες». Εύχομαι να απολαύσεις τις ανησυχίες μου στην οθόνη σου!!! (Και αν κάτι δε σου αρέσει υπάρχει το link από το φβ για να μου στείλεις και να το συζητήσουμε) .

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;