Το σινεμά προσφέρει ένα ασφαλές καταφύγιο

κινηματογράφος

Ο κινηματογράφος είναι μια σημαντική πηγή αναψυχής στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Η ζωή θα χάσει τη γοητεία της αν δεν υπάρχει διασκέδαση σε αυτήν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η αναψυχή ήταν πάντα ένα σημαντικό μέρος της ανθρώπινης δραστηριότητας.

κινηματογράφος
Πηγή https://unsplash.com/photos/XO4A1pWBEbE

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιος είναι ο λόγος που αισθανόμαστε την ανάγκη να παρακολουθούμε κινηματογραφικές ταινίες; Η πιο αυτονόητη απάντηση είναι πως μας προσφέρουν μία διέξοδο από τις καθημερινές μας σκοτούρες.

Το σινεμά μπορεί να μας προσφέρει ένα ασφαλές καταφύγιο όπου μπορούμε να απελευθερωθούμε από το συναισθηματικό φορτίο χωρίς να μας κρίνει κανείς, ακόμα και αν κλαίμε με λυγμούς.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποτελεί  μέσο ψυχαγωγίας και διασκέδασης

Μέσα σε αυτό το μικρό αλλά περιεκτικό ταξίδι, μπορεί κανείς να ξεφύγει από τα πλαίσια της καθημερινότητας, τα προβλήματα και να ταξιδέψει σε άλλους κόσμους, άλλους τόπους, να γνωρίσει άλλους πολιτισμούς, άλλες εποχές, να μπει στη ζωή ενός άλλου ανθρώπου.

Πηγή https://unsplash.com/photos/igCQbXeUAOY

Μέσα από την ιστορία της ταινίας, ο θεατής ενθουσιάζεται, στενοχωριέται, ξεσπάει, ταυτίζεται με τους χαρακτήρες. Τη στιγμή όμως που τα φώτα σβήνουν μέσα στην κινηματογραφική αίθουσα,  είναι σαν οι θεατές να γίνονται και πάλι παιδιά που επιστρέφουν στη γαλήνη και ασφάλεια του φτιαγμένου από σεντόνια και κουβέρτες μικρού καταφυγίου τους.

Καθώς το σώμα γέρνει αναπαυτικά στην πολυθρόνα τους, το σώμα χαλαρώνει και το μυαλό ταξιδεύει με τους ήρωες της ιστορίας. Αυτό το ταξίδι με το νου αγγίζει τις βαθύτερες χορδές τους και τους βοηθάει να διαχειριστούν δικά τους συναισθηματικά προβλήματα.

Ο κινηματογράφος είναι σαν ζωντανή εμπειρία

Σε αντίθεση με τις άλλες τέχνες, ο κινηματογράφος, διευρύνει και πυκνώνει την εμπειρία αλλά ταυτόχρονα την επεκτείνει σημαντικά. Πολύ συχνά μία ταινία μπορεί να μας δώσει ένα μάθημα ζωής και να αλλάξει τελείως τον τρόπο που σκεφτόμαστε, καθώς είναι πιο εύκολο να περάσει στον θεατή ιδέες και να τον ευαισθητοποιήσει πάνω στο πρόβλημα που παρουσιάζει.

Επιπλέον η κάθε ταινία είναι και μια εμπειρία καθώς όσες περισσότερες παρακολουθείς, τόσο αποκτάς πιο σωστό μέτρο σύγκρισης, πιο αντικειμενική άποψη και εκτιμάς καλύτερα τη σωστή δουλειά όταν την αντικρίσεις.

Γιατί οι ταινίες είναι σχολείο, το ίδιο και η ζωή.  Υπάρχουν ταινίες με διαφορετικά ιδανικά και σκέψεις, με διαφορετικά κοινωνικά προβλήματα και ζητήματα. Οι ταινίες είναι βγαλμένες μέσα από τη ζωή αλλά και η ζωή είναι βγαλμένη μέσα από τις ταινίες.

Ο κινηματογράφος είναι σαν μια ιεροτελεστία

Πηγή https://gr.pinterest.com/pin/196821446195064671/

Πολύ περισσότερο, είναι εκείνη η αυθεντική ατμόσφαιρα, η μυρωδιά του καμένου βουτύρου απ’ τα ποπ κορν, η σακούλα με τα ζαχαρωτά και το μεγάλο ποτήρι του αναψυκτικού και τίποτα απ’ αυτά δεν είναι ίδιο στο σπίτι.

Η μεγάλη οθόνη του σινεμά, τα εφέ, ο ήχος και το περιβάλλον που δημιουργεί γενικότερα δεν μπορούν να αντικατασταθούν. Η αξία του έχει φανεί στο χρόνο κι οι ταινίες πάντα απολαμβάνονται στην καλύτερη εκδοχή τους σε μια κινηματογραφική αίθουσα.

Πηγή https://gr.pinterest.com/pin/435652963944011469/

 

 

 

 

 

 

Γιατί μια βόλτα στον κινηματογράφο είναι ένα μεγάλο ταξίδι, μια μεταφορά σε άλλη εποχή, σ’ έναν άλλο κόσμο.

Πολύ σωστά λέγεται ότι είμαστε λίγο πολύ λαξευμένοι από τον τύπο των ταινιών που βλέπουμε, τα τραγούδια που ακούμε και τα βιβλία που διαβάζουμε.

κινηματογράφος
Πηγή https://unsplash.com/photos/4VDRCoNuvE0

 

 

 

Γι’ αυτό μην αργείτε, μπείτε στις αίθουσες και απολαύστε το ταξίδι σε ένα καινούργιο κόσμο.

 

 

 

 


«Το σινεμά είναι η πιο όμορφη απάτη του κόσμου». ~ Jean-Luc Godard


 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Σίσσυ Ράπτη

Όσο με θυμάμαι πάντα μου άρεσε να ψάχνω το γιατί και τη λύση πίσω από κάθε συγκυρία, σκέψη, προβληματισμό. Μου αρέσει να εξελίσσομαι συνεχώς και με κάθε ευκαιρία, υπεραναλύω τα πάντα κι έτσι πήρα την απόφαση να κάνω επάγγελμα αυτό που αγαπώ, σπουδάζοντας ψυχολογία.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;