Το μάθημα είναι πάθημα ή το πάθημα γίνεται μάθημα;

Μάθημα
Πηγή εικόνας: Google

Πρόλογος

Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος για να πάρεις ένα μάθημα σωστά, ένα μάθημα που θα εμπεδώσεις, που θα το καταλάβεις, που ίσως και να σου αλλάξει τελείως την ζωή.

Πολλά τα μαθήματα που σου δίνουν οι άνθρωποι. Άλλοι που ήρθαν για λίγο και έφυγαν, άλλοι που σε έκαναν να υποφέρεις. Ελάχιστοί είναι αυτοί που ακόμα είναι στο πλευρό σου, σπάνιο φαινόμενο αυτό στην εποχή μας.

Μια ιστορία θα σας πω

Μαθήματα πήρα πολλά στην ζωή μου. Το πιο δύσκολό ήρθε με τον πιο άσχημο, τραγικό και μέσα από πολύ πόνο, τρόπο. Μέσα από μια ασθένεια που με έριξε στα πιο σκοτεινά μονοπάτια. Σε έναν δρόμο γεμάτο αγκάθια. Σε μια μοναξιά που δεν επέλεξα.

Μια φορά και έναν καιρό, εκεί που όλα είχαν γίνει πλέον ήρεμα στην ζωή μου. Ήρθε ο δεύτερος “άντρας” μου, χωρίς να θέλω, τον παντρεύτηκα, ένας γάμος με το ζόρι.

Ήρθε μαυροφορεμένος, ο καρκίνος έκανε την εμφάνιση του έτσι ξαφνικά. Σκέπασε με το πέπλο του τις στιγμές μου και το μέλλον μου. Ήρθε για να μείνει, ήρθε για να πάρει ή για να δώσει κάτι. Ήρθε για να μου δώσει πολύ σημαντικά μαθήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάθημα
Πηγή εικόνας: Google

Μια όμορφη μέρα, μέσα στην αγκαλιά μιας όμορφης αγάπης, ήρθε να μου δηλώσει την παρουσία του. Δεν ήθελε να φύγει, ήρθε για να μου πάρει την αγάπη.

Όσο όμως κι αν ήταν ένας δύσκολος  δρόμος, ήρθε για να με ξυπνήσει. Γιατί είχα χαθεί σε μια ζωή χωρίς ουσία. Σε μια ζωή ψεύτικη, με ανθρώπους που δεν άξιζαν, που ήταν δίπλα μου μόνο στις χαρές, μόνο όταν είχαν να πάρουν κάτι από μένα.

Μάθημα ζωής, μάθημα ψυχής

Ο καρκίνος, ήρθε να μου δείξει ότι επαγγελματικά βρίσκομαι σε λάθος δρόμο. Ήρθε να μου θυμίσει το παιδικό μου όνειρο. Από μικρή πάντα ήθελα να κάνω κάτι που αγαπώ, να μην δουλεύω μόνο για το χρήμα Μπλέχτηκα στα δίχτυα μιας ζωής που το χρήμα ήταν πάνω απ’ όλα. Βασικά η επιβίωση θα έλεγα καλύτερα.

Δεν ζούσα την στιγμή, είχα ξεχάσει να απολαμβάνω μια απλή βόλτα στην θάλασσα. Έτρεχα για να προλάβω τον χρόνο. Συνέχεια κουρασμένη, με τον χρόνο να τρέχει και τα χρόνια να φεύγουν.

Πάντα ήμουν θετική και καταλάβαινα την αξία της στιγμής, αλλά ποτέ δεν κατάλαβα ότι είχα χαθεί σε μια συνεχόμενη ψευτιά. Σε μια καθημερινή αναζήτηση ευτυχίας, που τελικά ποτέ δεν ερχόταν γιατί τότε δεν ήξερα, πως τίποτα τελικά δεν είναι δεδομένο.

Ένα λάθος που κάνουμε είναι να θεωρούμε τα πάντα στην ζωή μας δεδομένα, να μην δίνουμε σημασία στα μαθήματα που πήραμε και να τα θεωρούμε λάθη. Τίποτα δεν είναι λάθος στην ζωή μας, όλα γίνονται για κάποιο λόγο, ακόμα και τα λάθη γίνανε για να πάρουμε ίσως τα πιο σημαντικά μαθήματα που διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα μας.

Η ασθένεια ήρθε να φωτίσει το μονοπάτι μου. Ήρθε σαν δώρο, ακόμα κι αν υπέφερα πολύ, ακόμα κι αν η κραυγή μου έσκιζε τα σωθικά μου. Ακόμα κι αν κάθε μέρα δίνω μάχη με τον θάνατο, ακόμα και τώρα μπορώ να στέκομαι όρθια και να χαμογελώ, να κάνω τα όνειρα μου αληθινά.

Η ασθένεια με έκανε να διεκδικώ, να μην σκύβω το κεφάλι, να ονειρεύομαι το αδύνατο και να το πραγματοποιώ.

Μάθημα
Πηγή εικόνας: Google

Στο τώρα είναι η ουσία

Το πιο δύσκολό μάθημα το πήρα μέσα από τον καρκίνο. Σε κανέναν δεν το εύχομαι. Γράφω για τους ανθρώπους, για να καταλάβουν πως θα κάνουν την ζωή τους καλύτερη, χωρίς να διαβούν τα δικά μου μονοπάτια. Βγάζω την ψυχή μου στο χαρτί, να την διαβάσουν ψυχές που οφείλουν στον εαυτό τους να κάνουν την μεγάλη αλλαγή και να αγγίξουν την ευτυχία, μια ζωή που τους αξίζει, μια ζωή που για αυτήν γεννήθηκαν.

Μάθημα πρώτο

Να παίρνεις από το παρελθόν τα θετικά και να κοιτάς μπροστά. Να ζεις το τώρα, την κάθε στιγμή σαν να είναι η τελευταία. Να μην θεωρείς τον χρόνο δεδομένο, μην αφήνεις τίποτα για αύριο, για αυτό το άγνωστο μέλλον.

Μάθημα δεύτερο

Να διώχνεις ανθρώπους από δίπλα σου, ανθρώπους που δεν ήταν κοντά σου στα δύσκολά. Να κρατάς μόνο ότι αξίζει, κι ας είναι μόνο ένα άτομο. Όχι άλλη τοξικότητα, όχι άλλο ψέμα και όχι άνθρωποί που ζηλεύουν και έχουν κακία. Μόνο χαρούμενους ανθρώπους που χαίρονται με την χαρά σου. Ακόμα κι αν δεν έμεινε κανένας καλύτερα να είσαι με τον εαυτό σου.

Μάθημα τρίτο

Να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου περισσότερο από τους άλλους. Να είσαι πάνω απ’ όλα εσύ ευτυχισμένος για να μπορείς να το μεταδώσεις ακόμα πιο εύκολα. Να βγαίνει από μέσα σου. Να τα βρεις με τον εαυτό σου και να περνάς ακόμα και μόνος σου καλά.

Μάθημα τέταρτο

Διώξε τον φόβο μακριά, δεν βοηθάει πουθενά, το μόνο που κάνει είναι να σε πάει πίσω στην ζωή. Δεν χρειάζεται ο φόβος για να πάρεις ένα μάθημα. Αλλά το μάθημα χωρίς τον φόβο είναι πιο σημαντικό.

Ο φόβος φέρνει κοντά, τις αρρώστιες, τον θάνατο, τα προβλήματα και την δυστυχία.

Όλα έχουν την λύση τους, το μόνο που δεν αλλάζει και δεν φτιάχνεται είναι ο θάνατος. Δεν χρειάζεται να φτάσουμε εκεί για να το δούμε κατάματα, όταν πλέον θα είναι αργά.

Μάθημα πέμπτο

Ονειρέψου, βάλε στόχους, κάνε μια ζωή με ρίσκο, μια ζωή που εσύ έχεις ονειρευτεί, που θα υπάρχει μόνο το χαμόγελο και το θάρρος, η θέληση για ζωή και η αισιοδοξία. Ακόμα κι αν κάτι δεν πάει καλά μην σκέφτεσαι αρνητικά.

 

Μάθημα
Πηγή εικόνας: Google

 

Ονειρεύσου το αδύνατο και πραγματοποίησε το, όχι αύριο, ΤΩΡΑ.

Διάβασε, ενημερώσου, άκου τις εμπειρίες αυτών των ανθρώπων. Μην επιτρέψεις στον εαυτό σου να διαβεί από αυτά τα μονοπάτια. Μπορείς μέσα από την ματωμένη μου ψυχή να μάθεις χωρίς να πονέσεις όπως εγώ. Μπορείς να γλιτώσεις τόνους πόνου, Να νιώσεις μέσα από αυτές τις εμπειρίες, ότι εσύ ορίζεις την ζωή που ζεις.

Όλα είναι θέμα των δικών μας επιλογών και μόνο.

Πηγή εικόνας: Google

 

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;