Το μαγικό ελιξίριο της ζωής

Μια μικρή ιστορία…

Γνωρίζατε για το μαγικό ελιξίριο της ζωής; Ο ήρωας μας είχε κουραστεί από όλα τα στραβά που του τύχαιναν στην ζωή του. Ήταν βλέπετε χωρικός χωρίς πολλές γνώσεις αλλά αρκετά εύστροφος και εργατικός ώστε να ανοίξει  τη δική του επιχείρηση. Τα πήγαινε αρκετά καλά για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Μέχρι που μια μέρα ξεγελάστηκε και τα έχασε όλα. Βλέπετε δεν είχε πλούσιους γονείς και δεν φρόντισε να κρατήσει πολλά χρήματα στην άκρη. Ευτυχώς είχε προνοητική γυναίκα και όταν ήταν να κλείσει την μεγάλη εκείνη συμφωνία, που έμελλε να του στερήσει τα πάντα, εκείνη κρυφά από αυτόν κράτησε ένα μέρος των χρημάτων στην άκρη για ώρα ανάγκης.

Οι μέρες έγιναν μήνες και ακόμα δεν είχε καταφέρει να ξεχρεώσει. Ξάφνου βλέπει στο δρόμο του την Βιολέτα. Ήταν παιδικοί φίλοι από παλιά. Όμως χαθήκανε όταν αυτή έφυγε στην πόλη να σπουδάσει. Είχε πλούσιους γονείς και ήταν αρκετά όμορφη, επομένως όλα της είχαν έρθει εύκολα στην ζωή. Δεν τσάπισε στα χωράφια όπως αυτός. Δεν της έλειψε ποτέ τίποτα και ούτε είχε ανάγκη για οικονομίες. Αν και την συμπαθούσε ένιωσε μια πικρία μέσα του. Γύρισε πλάτη για να μην το δει. Ευτυχώς δεν τον πήρε χαμπάρι οπότε και συνέχισε το δρόμο του προς το τοπικό παζάρι.

farmer
Πηγή:pixabay

Ξαφνικά το αυτί του πιάνει δύο χωρικούς να συζητάνε για το μαγικό ελιξίριο. Έλεγαν ότι το ελιξίριο αυτό σε θεραπεύει από τα πάντα. Όχι μόνο από την αρρώστια αλλά και από το άγχος, τις κακές σκέψεις, την κακή ενέργεια και άλλα πολλά. Ευθύς αμέσως τους ρώτησε εάν το ελιξίριο αυτό μπορούσε να σε γλιτώσει από τα δάνεια. Οι χωρικοί γέλασαν με την ερώτηση του και του απάντησαν ότι το ελιξίριο μπορεί να σε θεραπεύσει μόνο σωματικά και ψυχικά. Όταν τους ρώτησε που θα το βρει του είπαν ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να βρει μόνος του. Θυμωμένος καθώς ήταν τους έβρισε και έφυγε.

Την επόμενη ημέρα ένα σωρό ερωτήσεις τριβέλιζαν στο μυαλό του. Ποιο είναι άραγε το μαγικό ελιξίριο της ζωής; Το φάρμακο εκείνο που μας θεραπεύει από όλες τις ασθένειες. Άραγε να είναι μόνο ένα το ελιξίριο; Αν είναι μόνο ένα τότε γιατί δεν το έχουμε όλοι; Γιατί αυτοί που το κατέχουν να μην το μοιραστούν μαζί μας; Ίσως επειδή θέλουν μόνο εκείνοι να είναι καλά. Τους νοιάζει μόνο ο εαυτούλης τους και τίποτα παραπάνω. Είχε κουραστεί να σκέφτεται. Την ίδια μέρα μάλωσε με την γυναίκα του και βγήκε βόλτα να ξεσκάσει. Στο δρόμο πέτυχε πάλι την Βιολέτα. Αυτή την φορά δεν πρόλαβε να αλλάξει δρόμο και τον είδε.  Καθώς ξεκίνησαν να μιλάνε ο ήρωας μας συνειδητοποίησε κάτι πολύ περίεργο που δεν είχε σκεφτεί ως τώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:pinterest

Ακούγοντας τα νέα της έμαθε ότι παρότι πλούσια η Βιολέτα αναγκάστηκε να δουλέψει σκληρά γιατί οι γονείς της σταμάτησαν να την βοηθάνε οικονομικά όταν έμαθαν ότι δεν θα πήγαινε τελικά Ιατρική αλλά Καλών Τεχνών. Στην πόλη εξαιτίας της ομορφιάς της, ναι μεν είχε τον θαυμασμό του περίγυρου της αλλά συχνά οι άντρες την προσέγγιζαν μόνο για αυτό χωρίς να νοιάζονταν για το ποια είναι πραγματικά. Ένιωσε άσχημα όταν τα άκουσε όλα αυτά. Μπορεί να ήταν χωρικός και οι γονείς του φτωχοί αλλά πάντα τον στήριζαν. Ακόμα και όταν μάλωνε με την γυναίκα του, ειδικά τον τελευταίο καιρό, ήξερε ότι υπάρχει ακόμα αγάπη μεταξύ τους. Πάντα πίστευε ότι η Βιολέτα τα είχε όλα και δεν της έλλειψε κάτι, όμως τώρα συνειδητοποίησε πως συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

Καθώς τελείωνε η συζήτηση και λίγο πριν χωρίσουν οι δρόμοι τους του είπε ” Χαίρομαι που έχεις βρει το ελιξίριο σου. Εγώ το ψάχνω χρόνια και ακόμα δεν μπορώ να το βρω”. Τον άφησε με αυτά τα λόγια και τότε ο ήρωας μας συνειδητοποίησε ότι το μαγικό ελιξίριο δεν είναι ένα.  Για άλλους είναι η φιλία για κάποιους η αγάπη ή η οικογένεια. Μπορεί να είναι ένα απλό άναμμα του κεριού η ένα βιβλίο. Το ελιξίριο δεν είναι κάτι συγκεκριμένο, ίσως να είναι ένα αντικείμενο, ίσως μια ιδέα. Δεν είναι το ίδιο για όλους και μπορεί να το έχεις χωρίς να το γνωρίζεις. Αρκεί να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά και να μην έχεις το κακό στο μυαλό σου. Γιατί τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται και ο καθένας παλεύει με τους δικούς του δαίμονες.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μαρία Θάνου

It is our choices, that show what we truly are, far more than our abilities.- J.K. Rowling.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;