Το Φετινό Καλοκαίρι με μια Αισιόδοξη Διάθεση

Το Φετινό Καλοκαίρι με μια Αισιόδοξη Διάθεση
Πηγή εικόνας: bostonglobe.com

Το Φετινό Καλοκαίρι είναι Διαφορετικό

Αυτό το καλοκαίρι δε θα είναι διαφορετικό, επειδή έχουμε βγει από μία περίοδο καραντίνας και θέλουμε να ζήσουμε το 2020, που χάθηκε μπροστά από τα μάτια μας τρέχοντας. Θα είναι όμως αλλιώτικο, γιατί θα οπλιστούμε με μία θετική διάθεση. Έτσι, για αλλαγή, ας δώσουμε ένα δώρο στον εαυτό μας απλόχερα, για όλα όσα περάσαμε το χειμώνα και ας αντιμετωπίσουμε το φετινό καλοκαίρι με μια αισιόδοξη διάθεση!

Με ή χωρίς καραντίνα αλλάξαμε! Πήραμε αποφάσεις, γίναμε διαφορετικοί άνθρωποι και αποφασίσαμε -ή και όχι- τι θέλουμε στη ζωή μας. Βάλαμε σε τάξη ορισμένα πράματα και με άλλα, είπαμε στους εαυτούς μας, ότι δε θέλουμε να ξανασχοληθούμε.  Γελάσαμε, κλάψαμε, μας έκλεισαν πόρτες στη μούρη, μα εμείς τις περισσότερες βρήκαμε το κρυμμένο κλειδί κάτω από το χαλάκι και τις ανοίξαμε πάλι. Έγιναν και γίνονται πράματα σε μία μεταβαλλόμενη  καθημερινότητα, που άλλοτε αντέχουμε, άλλοτε μας ρίχνει. Είναι επαρκείς οι λόγοι, λοιπόν, για να χορτάσουμε θάλασσα, ήλιο και ηρεμία!

Η Δύναμη της αλλαγής

Τώρα που θα ξεφύγουμε από τη βοή της πόλης, μπορούμε να νιώσουμε καλύτερα αυτό που ονομάζουμε: δύναμη της αλλαγής. Είναι η ικανότητα της αναγέννησης και αναδημιουργίας, που ενυπάρχει μέσα σε όλα τα ζωντανά πλάσματα.  Είναι παράξενο που μια τέτοια δύναμη μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε πως την έχουμε, μόνο αν μας συμβούν πολλά μαζεμένα. Μαντέψτε όμως! Είναι μέσα μας: η τέχνη του να ξεχνάς, η δυνατότητα του να κάνεις αυτό που σε εμπνέει, η μαγεία της φαντασίας, όταν πιστεύεις πως οι άλλοι δε σε βλέπουν και μπορείς να κάνεις ό,τι θες. Είναι όλα αυτά που μπορεί να φέρει μία τέτοια εποχή! Για το λόγο αυτό, το φετινό καλοκαίρι οπλιστείτε με μια αισιόδοξη διάθεση!

Κατά τη διάρκεια της αλλαγής -βίαιης ή όχι- νοσταλγήστε! Σταθείτε ένα λεπτό και κοιτάξτε πίσω. Μπορείτε να ανακουφιστείτε, που δεν βρίσκεστε πλέον εκεί. Έπειτα, διώξτε την εικόνα και αναδημιουργήστε! Είναι οι φωτογραφίες του καλοκαιριού που περιμένουν, νέες εμπειρίες, αναμνήσεις, να χτίσετε μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, μέρη να επισκεφθείτε, δειλινά να δείτε με μία χαρμολύπη και πρωινά που θα νιώθετε ξεκούραστοι για νέα πράγματα.

Πάντα υπάρχει Κάτι

Πάντα υπάρχει ή γίνεται κάτι, που αλλάζει τη ροή και τη δυναμική των δεδομένων.  Καθώς οι δουλειές και οι υποχρεώσεις κόβουν, εκεί που νομίζεις ότι τίποτα καινούριο δεν πρόκειται να γίνει, η ζωή εκπλήσσει. Χωρίς να το καταλάβεις, γεμίζεις με νέους ανθρώπους, ευκαιρίες σου ανοίγονται και ιδέες νέες γεννιούνται!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλείστε, λοιπόν, την τηλεόραση, αυτό το κουτί μόνο κακό κάνει και μας γεμίζει με αρνητική ενέργεια. Το φετινό καλοκαίρι με μια αισιόδοξη διάθεση μπορεί να εξελιχθεί στην περιπέτεια, που θέλαμε τόσο καιρό να ζήσουμε. Αρκεί βέβαια να νοιαστούμε και λίγο για τον εαυτό μας, να κάνουμε όλα αυτά που μας γεμίζουν και να λησμονήσουμε, όσα μας γυρίζουν στο χθες. Οι συζητήσεις για ό,τι ποτέ δεν καταφέραμε είναι ανώφελο να γίνονται, άνθρωποι που ήθελαν να χαθούν από τη ζωή μας, ένα οριστικό αντίο που είπαμε, μία καλημέρα που μας άλλαξε τη ζωή, το απρόσμενο, το τυχαίο, το αναμενόμενο. Όλα να κυλήσουν μέσα στο καλοκαίρι και όλα να τα εναποθέσουμε με ευλάβεια σε ένα σημείο του μυαλού μας. Μετά από αυτό, προχωράμε παρακάτω!


Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν:

Η Δύναμη, Byrne Rhonda,2017

Εξερευνώντας το δημιουργικό δυναμικό μας, πρώτο μέρος, αναρτήθηκε από: www.epixeiro.gr (Τελευταία Πρόσβαση: 24/6/2020)


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ανδριανή Σταθοπούλου

Φοιτώ στο τμήμα Κλασσικής Φιλολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είμαι 22 ετών. Μου αρέσει το αρχαίο θέατρο, ο κινηματογράφος και να μαγειρεύω.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;