Την ευτυχία την κατακτάς όταν σταματάς να την περιμένεις

SHARE

 ευτυχία
Βόλτα στο κέντρο της πόλης, αναζητώντας την ευτυχία. Μοναχική βόλτα από εκείνες που παρατηρείς, σκέφτεσαι και αναλύεις. Ακόμα κι εκείνοι που ζητάμε κόσμο γύρω μας, κάτι τέτοιες βόλτες τις ”κυνηγάμε”.Είναι η σιωπή μέσα στη φασαρία που επιλέγουμε. Και να ξέρεις πως για μας, τους μη- μοναχικούς, αυτές οι διαδρομές μπορεί να είναι λίγες αλλά  άκρως αποτελεσματικές.
Αντίκρισα πρόσωπα από τα οποία ξεχείλιζε η ευτυχία και πρόσωπα σκυθρωπά. Συνάντησα την ευτυχία και τη δυστυχία που μπορεί να υπάρχει δίπλα μας. Τα δύο άκρα και καθώς τα άκρα πάντα με γοήτευαν, τα παρατήρησα και αναρωτήθηκα τι έδωσε στους μεν η ζωή και τι χρωστούσε στους δε η ζωή. Λάθος! Αν δεν κατάλαβες εσύ το λάθος μου, θα στο αναλύσω εγώ. Η ζωή δεν σου χρωστάει. Η ζωή δεν χρωστάει σε κανέναν. Αν σκεφτείς έτσι, τη χάσαμε τη μπάλα.
Θα μένεις πάντα απογοητευμένος γιατί έδωσες πολλά και πήρες λίγα. Θα θυμώνεις γιατί εκείνος που συνηθίζει να δίνει λίγα, έχει καταλήξει να έχει περισσότερα από σένα. Θα σκέφτεσαι τι λάθος έκανες και τι αμαρτίες πληρώνεις, στη κάθε στραβή που θα εμφανίζεται στη ζωή σου. Όλο αυτό θα διογκώνεται στο μυαλό σου και θα σε παίρνει από κάτω. Απογοήτευση, απελπισία και στο τέλος παραίτηση από την ομορφιά της ζωής. Αυτά θα σε χαρακτηρίζουν.
Σκεπτόμενη όλα αυτά αντιλήφθηκα πως η ευτυχία είναι επιλογή, προσωπική επιλογή. Η ευτυχία προέρχεται από επιλογές που ο καθένας έχει κάνει. Συνεπώς καταλήγω να πιστεύω ότι η ευτυχία προέρχεται από μέσα μας. Από εκείνο τον άνθρωπο που εσύ θα επιλέξεις να  βάλεις στη ζωή σου. Από το χέρι βοηθείας που θα αποφασίσεις να δώσεις σε εκείνον που σε έχει ανάγκη ή το ποδοπάτημα σου πάνω στο ” πτώμα” του και την προσπέραση του. Από το πόση χαρά θες να βλέπεις γύρω σου ή πόση λύπη και ποιο από τα δύο θα αποφασίσεις να προκαλείς στις ψυχές των ανθρώπων. Και εν τέλει από αν το βράδυ θα επιλέξεις να κοιμάσαι με καθαρή συνείδηση ή θα την αγνοήσεις.
Βέβαια η άλλη παγίδα ξέρεις που κρύβεται; Στην αναμονή. Οι άνθρωποι έχουμε την ανάγκη θα έλεγα να πιστεύουμε πως το καλύτερο βρίσκεται στην επόμενη γωνία, όχι στο σημείο που ήδη είμαστε. Περιμένουμε το αύριο και δεν φτιάχνουμε το σήμερα.  Αυτό μας βολεύει περισσότερο για να μένουμε στην αδράνεια και στη μοιρολατρία.
Το κυνήγι της ευτυχίας δεν οδηγεί πάντοτε σε αυτήν. Ζήσε και ίσως κάπου τη βρεις, στα απλά και καθημερινά. Αν κυνηγάς κάτι μπορεί να μην εμφανιστεί ποτέ. Για αυτό το λόγο αποφάσισε να τη δημιουργήσεις. Άλλωστε την ευτυχία την κατακτάς όταν πάψεις την προσμένεις. Γιατί τα πιο ωραία πράγματα έρχονται εκεί που δεν τα περιμένεις, όπως λέει και ο Πασχάλης.

Σύνταξη κειμένου: Γιώτα Γιαννακοπούλου

Advertisement

Επιμέλεια κειμένου:  Κλεοπάτρα Μπράιτ

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γεννημένη και μεγαλωμένη στη Πάτρα.Σπουδάζω στο τμήμα Φιλολογίας της Πάτρας.Πεισματάρα,ξεροκέφαλη και οξύθυμη .Υπέρμαχος των ανθρώπινων δικαιωμάτων,ο εθελοντισμός δεν βρίσκεται τυχαία στη ζωή μου.Η αρθρογραφία είναι το πάθος μου και το φάρμακο μου.Αγαπώ να παρατηρώ ό,τι συμβαίνει γύρω μου και να το αναλύω.Τι έχουν βαρεθεί οι δικοί μου άνθρωποι να ακούν από μένα; Μα ότι φυσικά όλα γίνονται για κάποιο λόγο!

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG