Τι θα έλεγες για λίγη αυτοπεποίθηση;

λίγη αυτοπεποίθηση
Πηγή: Scott Mautz

 

Τι θα έλεγες για λίγη αυτοπεποίθηση; Η αυτοπεποίθηση είναι το ρούχο που πρέπει να φοράς κάθε μέρα. Το να είσαι ο εαυτός σου είναι το σημαντικότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις. Εξάλλου, ποιος άλλος έχει τα προσόντα να γίνει εσύ; Σε αυτό τον κόσμο υπάρχουν τρεις κατηγορίες ανθρώπων. Η καθεμία κατηγορία απαρτίζεται από ανθρώπους με διαφορετική ποσότητα αυτοεκτίμησης μέσα τους. Ας τις δούμε μία μία.

Στην πρώτη κατηγορία βρίσκονται οι άνθρωποι, που δεν έχουν καθόλου ή έχουν λίγη αυτοπεποίθηση. Είναι κλειστοί, μαζεμένοι και ανασφαλείς. Φοβούνται τα μικρά και τα μεγάλα ανοίγματα στη ζωή τους, γιατί τους προκαλούν άγχος και δυσφορία. Δεν πιστεύουν στον εαυτό τους και καταδικάζουν τα επόμενα βήματά τους, πριν ακόμα σκεφτούν να τα επιχειρήσουν. Στην δεύτερη κατηγορία είναι οι άνθρωποι που είτε είχαν ανέκαθεν, είτε απέκτησαν στην πορεία της ζωής τους, τόσο υψηλή αυτοεκτίμηση, που κανένας δεν μπορεί να τους επηρεάσει για το αντίθετο. Είναι ισχυρές προσωπικότητες που δεν δειλιάζουν, ξέρουν τι αξίζουν και τι μπορούν να κάνουν, προχωρούν μπροστά, αψηφούν τα “μη” και τα “αλλά” και θεωρούν πως προορίζονται για “μεγάλα” πράγματα. Τρίτη είναι η κατηγορία ανθρώπων που βρίσκονται κάπου στη μέση. Είναι οι άνθρωποι, που βρίσκουν και χάνουν την αυτοπεποίθησή τους, ανάλογα με τα γεγονότα, τις καταστάσεις και τις διάφορες φάσεις της ζωής τους. Δεν είναι σταθεροί και σίγουροι, όσον αφορά την ιδέα που έχουν για τον εαυτό τους. Ακόμα ψάχνουν πώς θα μπορέσουν να κατακτήσουν την αυτοπεποίθηση, που θα ριζώσει μέσα τους για τα καλά και δεν θα εξουδετερώνεται με την πρώτη αποτυχία.           .

Διάβασα πρόσφατα ένα βιβλίο της Anna Barnes με τίτλο “Πώς να έχεις αυτοπεποίθηση”. Η Anna Barnes ενδιαφέρεται για τον διαλογισμό και τη συναισθηματική υγεία και ισορροπία. Μπρος, διάβασε το κι εσύ! Τι θα έλεγες για λίγη αυτοπεποίθηση παραπάνω; To βιβλίο αυτό δείχνει στον αναγνώστη, πώς κάποιες καθημερινές συνήθειες μπορούν να συμβάλλουν στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης του και πως θα τον κάνουν να δει τον εαυτό του με άλλα μάτια, πιο καθαρά, γαλήνια και αισιόδοξα. Αντιλήφθηκα πως ίσως εφαρμόζουμε αρκετά από αυτά στην πράξη ασυνείδητα. Η στάση ζωής που επιλέγει ένα άτομο, έρχεται σε άμεση συνάρτηση με την ιδιοσυγκρασία του και την βαθύτερη γνώση του εαυτού του. Ενέπνευσε τον εαυτό σου και δώσε του κίνητρα να ζει, όχι απλά να υπάρχει!

λίγη αυτοπεποίθηση
Πηγή: Bibliagora

Θα αναφέρω αυτά που, διαβάζοντας το βιβλίο, με παρακίνησαν να τα δοκιμάσω. Μερικά μαθήματα αυτοπεποίθησης στον εαυτό σου είναι αναγκαία για να εμπεδώσεις το ποιόν ανθρώπου που είσαι, να το εξελίξεις και να τον αγαπήσεις. Αγάπησε τον εαυτό σου για να σ’ αγαπήσουν και οι άλλοι. Είσαι ο πρώτος άνθρωπος, από τον οποίο θέλεις να εκλάβεις την αποδοχή και τον οποίο πρέπει πρώτο να γοητεύσεις. Έπειτα, θα σαγηνεύσεις τους άλλους με λιγότερη προσπάθεια. Βρες ένα μέρος στο σπίτι σου το οποίο θα συνδυάσεις με την χαλάρωση και την ξεκούραση. Απομάκρυνε ηλεκτρικές συσκευές, χαρτομάνι ή οτιδήποτε άλλο σε αγχώνει στην καθημερινότητα σου. Αυτό το μέρος είναι η ζεστή γωνιά σου, μακριά από όλα. Ακόμη, τόλμα και γράψε σε ένα χαρτί τις ανησυχίες σου και τα τρωτά σου σημεία, όπου αισθάνεσαι ανεπαρκής. Σκίσ’ το ή κάψ’ το για να νιώσεις πως τα αποβάλλεις και πως φεύγουν μακριά σου, μέχρι που χάνονται! Μπορείς ακόμα να γράψεις τα δυνατά σου σημεία, τις επιτυχίες σου, τις κολακείες και τα θετικά σχόλια που έχεις δεχτεί, όλα τα σημαντικά πράγματα που έχεις στην ζωή σου και για τα οποία αισθάνεσαι τυχερός και ευγνώμων. Μπορείς, έπειτα, να το κολλήσεις κάπου για να τα βλέπεις κάθε μέρα, σαν φάρμακο για την αυτοπεποίθησή σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μείωσε το αλκοόλ, γιατί ενώ όλοι πιστεύουν πως φέρνει ευφορία και υπνηλία, όταν εξαφανιστεί η δράση του, φέρνει στην επιφάνεια δυσάρεστα συναισθήματα που ήδη βιώνεις. Βελτίωσε τη διατροφή σου και ασκήσου. Θα αφιερώσεις πολύτιμο χρόνο στον εαυτό σου και το αίσθημα πως του προσφέρεις οφέλη και προοπτικές βελτίωσης, θα ανεβάσει την αυτοπεποίθησή σου. Μείνε μακριά από τοξικούς ανθρώπους και συναναστρέψου με άτομα που εκπέμπουν θετικότητα. Είναι κολλητική. Και αν ακόμα η καθημερινότητά σου σε αναγκάζει να τους υποστείς, προσπάθησε να μην επηρεαστείς και να τους ακούς με παθητικότητα. Θέλει δουλειά, δεν είναι εύκολο. Όμως άπαξ και το πετύχεις, θα είσαι ευτυχισμένος. Συνιστώ αυτό το βιβλίο για τις πολλές ακόμα προτάσεις του, που θα σε βοηθήσουν να τονώσεις την αυτοεικόνα σου. Λοιπόν, τι θα έλεγες για λίγη αυτοπεποίθηση;

λίγη αυτοπεποίθηση
Πηγή: Persuasive.net

Aυτοσεβασμός, αυτοεκτίμηση, αγάπη για τον εαυτό σου, όλα αφορούν τον εαυτό σου. Σταμάτα να ψάχνεις στους άλλους για την αξία σου (Rob Liano). “Το σημαντικό είναι να είσαι η πρώτη εκδοχή του εαυτού σου και όχι η δεύτερη εκδοχή κάποιου άλλου” (Judy Garland). Έξαλλου, δεν γεννιέσαι με την αυτοπεποίθηση, αλλά την καλλιεργείς εσύ ο ίδιος. Είναι στο χέρι σου!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ανδρομάχη Σεϊταρίδου

Είμαι φοιτήτρια της Νομικής, ΑΠΘ. Πόλη μου είναι η Θεσσαλονίκη. Αναζητώ τη δημιουργικότητα και ψάχνω πάντα λόγους να ενθουσιάζομαι και να χαμογελάω! Από μικρή, λατρεύω να γράφω και μέσα από αυτό να εξωτερικεύω συναισθήματα και σκέψεις. Ελπίζω πολλοί από εσάς να ταυτιστείτε με τα άρθρα μου...

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;