Αν θέλεις να υπάρξουν κατάλληλες στιγμές, δημιούργησε τες

Συνεχώς παραπονιέσαι για το κακό timing, την ατυχία που σε κυνηγάει και, γενικότερα, ότι όλο το σύμπαν συνωμοτεί εναντίον σου τελικά. Η απαισιοδοξία σε έχει καταβάλλει και δεν θέλεις να πιστέψεις ότι θα έρθουν και για εσένα θετικές στιγμές. Μήπως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις;

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Γιατί τόση αρνητική ενέργεια; Ναι, σε όλους μας έχουν συμβεί διάφορες κακοτυχίες και συμβάντα που ούτε περιμέναμε ούτε θέλαμε ποτέ να συμβούν. Υπάρχει άνθρωπος που δεν έχει περάσει άσχημη περίοδο (όση διάρκεια και αν αυτή είχε) τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του; Ναι, σε εσένα έχουν συμβεί πάρα πολλά και κανείς δεν μπορεί να σε καταλάβει. Ξέρεις ότι γύρω σου υπάρχουν άνθρωποι που ζηλεύουν την τωρινή κατάσταση σου και τη ζωή που είχες; Χωρίς να γνωρίζουν τι έχεις περάσει, δεν τους ενδιαφέρει. Αυτό γιατί έχουν περάσει πολύ χειρότερα και οτιδήποτε άλλο βλέπουν τους φαίνεται ωραίο και υγιές.

Καταλαβαίνεις πόσο σχετικά είναι όλα τώρα; Αυτό που για εσένα δεν έχει την παραμικρή αξία, για κάποιον άλλον είναι θησαυρός. Μπορείς, λοιπόν, από το τίποτα να φτιάξεις τα πάντα. Μπορείς από το λίγο να φτιάξεις το πολύ. Όσο απογοητευμένος και αν είσαι από τη ζωή, να θυμάσαι ότι δεν σου χρωστάει τίποτα και δεν διαφέρεις από κάποιον άλλον. Σταμάτα να παραπονιέσαι για το τι έχεις, τι δεν είχες ποτέ και προσπάθησε με ότι σου έχει απομείνει να φτιάξεις αυτό που θέλεις.

Δεν σου φταίει η ‘τύχη’ των άλλων γιατί δεν απέκτησες αυτό που επιθυμούσες. Δεν σου φταίνε όλες οι άκαρπες προσπάθειες που έκανες και το πόσο κυνήγησες τα πράγματα. Αυτό που σου φταίει είναι ότι δεν τα κατάφερες, ότι δεν πραγματοποιήθηκε η επιθυμία σου. Άλλωστε, αν τα είχες καταφέρει τελικά, θα επισήμανες ότι κόπιασες για να αποκτήσεις αυτό που ήθελες, θα ένιωθες ότι δικαιώθηκαν οι κόποι σου αλλά την επόμενη φορά θα προσπαθούσες ξανά χωρίς γκρίνιες. Γιατί θα είχε επιτευχθεί ο σκοπός σου!

Άρα όλα γυρνάνε γύρω από τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεσαι και λειτουργείς. Αν εσύ έχεις βάλει στόχο να το πετύχεις, δεν έχει σημασία τίποτα άλλο. Συγκεντρώνεις όσες δυνάμεις έχεις και τις επικεντρώνεις όλες σε αυτόν τον στόχο. Δεν γκρινιάζεις, δεν αγχώνεσαι- κοιτάς μόνο πως θα καταφέρεις να δημιουργήσεις αυτά που θέλεις με αυτά που έχεις!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γεωργία Κρικέλλη

Μου αρέσει να γράφω για διάφορα θέματα και πιστεύω ότι αν έστω και ένα άτομο παρακινηθεί ή καλυτερεύσει με οποιονδήποτε τρόπο από αυτά που γράφω, τότε έχω πετύχει έναν από τους στόχους μου!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;