Αν θέλεις να ξεδώσεις, γυμνάσου

Έχεις νεύρα; Μήπως νιώθεις κουρασμένος ή απογοητευμένος από όλα όσα συμβαίνουν γύρω σου; Δεν αντέχεις να δεις ή να μιλήσεις σε κανένα; Θέλεις απεγνωσμένα να ξεσπάσεις; Τότε γυμνάσου!

Άλλοι σπάνε πιάτα, βάζα, κινητά ή ένα οποιοδήποτε αντικείμενο το οποίο μπορείς να πετάξεις με φόρα στο τοίχο. Είναι και αυτό μια μορφή εκτόνωσης, όμως λιγάκι επιζήμια. Γιατί να χαλάσεις τα λεφτά σου εκεί; Ένας ακόμα τρόπος να βγάλεις από μέσα σου αυτά που νιώθεις είναι τα γράψεις ή να τα πεις κάπου. Όμως, το να γράψεις θέλει αρχικά να ηρεμήσεις λίγο και το να τα πεις σε κάποιον προϋποθέτει αυτός ο κάποιος να είναι διαθέσιμος άμεσα. Στη γυμναστική δεν χρειάζεσαι πολλά, απλά τον εαυτό σου.

Πέραν του ότι αποτελεί ένα δημιουργικό τρόπο να αποβάλλεις όλη αυτή την ένταση που έχεις μέσα σου, σου κάνει και καλό καθώς φτιάχνει το σώμα σου. Ωστόσο, η γυμναστική δεν είναι μόνο για αυτό. Η γυμναστική πέρα από το σώμα σου, τονώνει και το πνεύμα σου, για αυτό άλλωστε προτείνεται.

Όταν γυμνάζεσαι, επικεντρώνεσαι εκεί. Δεν υπάρχει η σύγχυση, δεν υπάρχουν οι προβληματισμοί, υπάρχουν μόνο οι ασκήσεις που έχεις να κάνεις. Και, όσο πιο δύσκολες είναι αυτές, τόσο πιο πολύ θα πορώνεσαι και τόσο περισσότερο θα θέλεις να κάνεις. Δεν θα καταλαβαίνεις πως περνάει ο χρόνος και, επειδή θα έχεις βρει έναν υψηλό ρυθμό, θα απορείς και εσύ με αυτά που θα καταφέρεις. Θα είναι σαν να μπαίνεις σε μια άλλη διάσταση, ή, τουλάχιστον, λες και άλλαξες περιβάλλον για λίγο. Γιατί αυτόματα σβήνονται όλα από το μυαλό σου!

Και αφού τελειώσεις θα έχεις χαλαρώσει και το μυαλό σου θα έχει ηρεμήσει. Ο θυμός δεν θα υπάρχει πια. Όλη η ένταση θα έχει απορροφηθεί από το σώμα σου με τον πιο αποδοτικό τρόπο. Θα είσαι περήφανος για αυτό που κατάφερες και, για αυτό και μόνο, θα ξεκινήσεις να σκέφτεσαι αλλιώς. Και, αν στο μέλλον υπάρξει παρόμοια κατάσταση, θα ξέρεις ακριβώς τι να κάνεις, χωρίς δεύτερη σκέψη και χωρίς κανέναν απολύτως ενδοιασμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βέβαια, καλό θα ήταν να τονιστεί εδώ ότι, η γυμναστική δεν συνιστάται μόνο για εκείνες τις φορές που έχεις νεύρα (εκτός και αν έχεις πάντα)! Γιατί η γυμναστική μπορεί να είναι η λύση σε πολλά προβλήματα. Προτείνεται για κάθε μέρα, αν αυτό είναι χρονικά εφικτό, διότι σωματικά θα γίνει σίγουρα με τον καιρό !


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γεωργία Κρικέλλη

Μου αρέσει να γράφω για διάφορα θέματα και πιστεύω ότι αν έστω και ένα άτομο παρακινηθεί ή καλυτερεύσει με οποιονδήποτε τρόπο από αυτά που γράφω, τότε έχω πετύχει έναν από τους στόχους μου!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;