Τελικά έχω επιλέξει την σωστή καριέρα για μένα;

καριέρα

Το σημερινό άρθρο ,  λοιπόν, είναι εμπνευσμένο από ένα βίντεο της γνωστής life coach (προπονητής ζωής) Jill Douka στο οποίο δίνει απλά «τιπς» τα  οποία θα βοηθήσουν να  βρούμε τον σκοπό της ζωής μας (σας επισυνάπτω το βίντεο στο τέλος του άρθρου). Με λίγα λόγια περιγράφει πως όσο χρονών και αν είμαστε, ή σε όποια φάση και αν βρισκόμαστε, δεν είναι ποτέ αργά στο να κάνουμε στροφή στην όποια καριέρα κάνουμε ή όποια σχολή και αν έχουμε επιλέξει. Παραθέτει και την προσωπική της ιστορία, η οποία είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Η βασική συμβουλή  που παρουσιάζει είναι η εξής: Να γράψετε δέκα πράγματα που σας αρέσουν γενικά να κάνετε  και σας γεμίζουν και δέκα δυνατά σημεία του χαρακτήρα σας. Αν συνδυάσετε τις δύο λίστες σίγουρα θα είστε πιο κοντά στο να διαλέξετε ένα  επάγγελμα που σας ευχαριστεί και σας κάνει ευτυχισμένους.

Αφού, λοιπόν,έχω παρακολουθήσει όλο το βίντεο, προβληματίζομαι κατά πόσο  εύκολο είναι  να εφαρμόσεις τη συγκεκριμένη συμβουλή  και να σε οδηγήσει στη σωστή καριέρα για σένα. Αν με ρωτάτε, καθόλου εύκολο. Θέλει πολύ σκέψη και πολύ εσωτερική αναζήτηση για να βρεις τις απαντήσεις. Αλλά όπως ανέφερε και η coach στο βίντεο,οι απαντήσεις στο τι μας αρέσει μπορεί να είναι οτιδήποτε, ακόμη και ότι μας αρέσει να πίνουμε καφέ με τους φίλους μας. Άλλωστε όπως λέει χαριτολογώντας, και στη Μενεγάκη αυτό αρέσει και εν τέλει έχει κάνει καριέρα πάνω σε ακριβώς αυτό. Συνεπώς συμφωνώ απόλυτα μαζί της. Πρέπει να βρούμε εμείς οι ίδιοι τι μας ευχαριστεί να κάνουμε για να είμαστε ευτυχισμένοι. Μόνο έτσι θα κάνουμε ένα επάγγελμα  που αντίστοιχα θα μας γεμίζει και θα μας εκφράζει. Αν ψάξουμε να βρούμε τι μας αρέσει και τι μας ταιριάζει, θα βρούμε και τον τρόπο να κάνουμε την αλλαγή που επιθυμούμε στον επαγγελματικό τομέα. Δεν είναι απαραίτητο να καταπιεζόμαστε να κάνουμε ένα επάγγελμα που δεν αγαπάμε μόνο και μόνο επειδή κάναμε μια λανθασμένη επιλογή που νομίζαμε πως μας ταίριαζε. Οι περισσότεροι έχουμε πάρει πτυχία τα οποία καλώς ή κακώς, δε μας εκφράζουν τελικά. Ας ψάξουμε ένα τρόπο να τα συνδυάσουμε με κάτι που ανακαλύψαμε  στην πορεία πως μας αρέσει και έχουμε ταλέντο ή ακόμη να ξεκινήσουμε κάτι τελείως καινούργιο.

Κάποτε, σε κάτι σεμινάρια που είχα παρακολουθήσει, μια εισηγήτρια ανέφερε πως έρευνες έχουν δείξει ότι κάθε άνθρωπος στη ζωή του πρέπει να αλλάξει γύρω στα δέκα επαγγέλματα. Και προφανώς όχι δέκα εταιρίες στον ίδιο τομέα, αλλά δέκα διαφορετικά επαγγέλματα. Αν ισχύει κάτι τέτοιο λοιπόν, ας μην αγχωθούμε ότι μπορεί να χουμε κάνει λάθος επιλογές γιατί δεν είναι ποτέ αργά να τις αλλάξουμε.

 Άρα στην ερώτηση του τίτλου, οι απαντήσεις μπορεί να διαφορετικές κατά καιρούς. Και στην τελική δεν είναι κακό να ψαχνόμαστε και να μην επαναπαυόμαστε,ίσα ίσα ακριβώς το αντίθετο. Ας βρούμε τι αρέσει σε μας και από κει και πέρα είναι πιο εύκολα τα πράγματα  από όσο νομίζουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Τζορτζιάνα Γιάννη

Είμαι μια wannabe Life Coach που έχει πτυχίο Οικονομικών και ζει στην Λάρισα. Πέρα από τον καφέ και τα ταξίδια που λατρεύω,μου αρέσει να καταγράφω τις σκέψεις μου και τους προβληματισμούς μου. Μόνιμος στόχος μου είναι η αυτοβελτίωσή μου και ως ονειροπόλα πιστεύω οτι όλοι οι άνθρωποι μπορούμε να φτάσουμε εκεί που θέλουμε και μας πάει η καρδιά μας.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;