Όλα τελείωσαν όταν πρόδωσες την εμπιστοσύνη μου

εμπιστοσύνηΩραίο πράγμα να νιώθεις εμπιστοσύνη. Να ξέρεις πως έχεις κάποιο άτομο στο οποίο μπορείς να βασίζεσαι και να υπολογίζεις στον αληθινό του λόγο. Δεν είναι όμορφο όμως μόνο να νιώθεις εμπιστοσύνη για κάποιον, μα και να νιώθεις πως σε εμπιστεύονται. Το δεύτερο βέβαια είναι κομματάκι πιο δύσκολο, αφού δεν παύεις να νιώθεις ένα επιπλέον «βάρος». Ένα βάρος όμως λυτρωτικό, που σε κάνει να γεμίζεις με ευτυχία κάθε φορά που κάνεις κάποιον υπερήφανο.

Τι γίνεται όμως τις φορές που η εμπιστοσύνη σου πέφτει θύμα του αιφνιδιασμού; Τη στιγμή που ένα μόνο γεγονός γκρεμίζει μια ολόκληρη «ιδέα» για εκείνο το άτομο που πίστευες ότι εμπιστευόσουν. Συνεχίζεις να ψάχνεις στα συντρίμμια για να ξαναχτίσεις μ’ ο,τι έμεινε ή αφήνεις εκείνο το άτομο ελπίζοντας για κάτι καλύτερο;

Όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά πρέπει να ξέρεις να σταματάς. Έτσι κι έγινε…

Οι προσπάθειες για επανασύνδεση είναι αναμενόμενες, άλλες φορές μονόπλευρες κι άλλες αμοιβαίες. Συνήθως εκείνος που είναι κουρασμένος περισσότερο δεν έχει κουράγιο να συνεχίσει την όποια προσπάθεια. Τότε είναι λοιπόν που η ευθύνη πέφτει στον έναν απ’ τους δυο. Μια ευθύνη που με τη σωστή διαχείριση μπορεί να φέρει χαρούμενα ή δυσάρεστα αποτελέσματα.

Ο,τι κι αν πουν οι άνθρωποι, όσο κι αν νομίζουν πως κάτι έφτασε στο τέλος του, ποτέ μια αγάπη δε σβήνει μονομιάς. Απομακρύνονται. Πολλές φορές ακόμη περνάνε, έστω περιοδικά, κι άλλα άτομα ανάμεσα τους. Δεν είναι όμως κάθε άτομο το ίδιο! Ο χρόνος και η απόσταση σε κάνουν να νομίζεις πως όλα είναι καλά και τελείωσε ανώδυνα μια σχέση. Έπειτα τα ερωτικά συναισθήματα διαδέχονται εκείνα που κάνουν τον έναν να νοιάζεται τον άλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλα αλλάζουν όμως τη στιγμή που βλέπεις ξανά τον άνθρωπο σου. Εκείνον που νόμιζες πως είχες χάσει! Κάθε παράπονο, κάθε εμπόδιο που μπορεί να είχατε φαντάζει παρελθόν. Έχεις την αίσθηση πως όλα ξεκίνησαν από την αρχή. Μπορεί να ήσουν εσύ εκείνος που θέλησε να το τελειώσει, που κουράστηκε να ανέχεται και να προσπαθεί. Αυτό όμως δε σημαίνει πως ο,τι ένιωσες σταμάτησε να υπάρχει.

Όταν λοιπόν φτάνεις στο σημείο να θες να προσπαθήσεις, ο άνθρωπος σου βρίσκεται στο σημείο που εσύ θέλησες να φτάσει. Τώρα έχετε και οι δύο μια ξεκάθαρη εικόνα για τη μεταξύ σας σχέση. Μόνο που στη δική σου εικόνα είστε αγκαλιά παρ’ όλες τις δυσκολίες που περάσατε. Σε αντίθεση με τη δική του που δεν είσαι πλέον μέσα εσύ, μα κάποιος άλλος!

Λίγα είναι τα πράγματα που δεν ξεπερνιούνται όταν υπάρχει το ενδιαφέρον. Εκτός αυτών λοιπόν είναι το ψέμα. Σε πληγώνει το γεγονός πως κάποιος άλλος είχε την ευκαιρία να κοιτάξει, έστω για μια βραδιά, τα μάτια του με τρόπο που εσύ συνήθιζες να τα κοιτάζεις. Το ξέρεις όμως καλά… Δεν έχεις δικαίωμα να πληγωθείς, αφού εσύ θέλησες να το τελειώσεις.

Ακόμη τίποτα δεν έφτασε στο τέλος. Είπαμε, τα συναισθήματα δε σβήνουν τόσο εύκολα…

Αποφασίζετε να «πέσουν κάτω όλα τα χαρτιά». Κάθε αλήθεια, σκληρή ή όχι, πρέπει να φανερωθεί. Τι γίνεται όμως όταν εσύ ακολουθείς το σχέδιο και παραδέχεσαι τα «λάθη», όμως εκείνος όχι; Τότε το ψέμα δηλητηριάζει, ο,τι υπήρξε και ο,τι θα μπορούσε να υπάρξει, βαθιά μέχρι το μεδούλι.

Κατάλαβες τα πάντα που έχουν γίνει και περιμένεις να ακούσεις την αλήθεια που εσύ έδωσες. Αντ’ αυτού όμως ακούς ψέματα, ψέματα κι άλλα ψέματα… με καθένα από αυτά να σε πληγώνει ολοένα και περισσότερο. Δίνεις ευκαιρίες, μα όλες πάνε χαμένες. Ελπίζεις μέχρι τη στιγμή που η ελπίδα γίνεται απέχθεια. Δεν μπορείς να σκέφτεσαι τίποτα, καθώς συνέχεια αναβιώνει στο μυαλό σου μια στιγμή που δεν είδες ποτέ, όμως αρκεί που τη φαντάστηκες.

Τότε και μόνον τότε είναι το σημείο που καμιά προσπάθεια δεν μπορούμε να πούμε πως αξίζει. Αν ένα πράγμα ήταν που μπορούσε να κρατήσει αυτό που είχατε ήταν η εμπιστοσύνη. Μια λέξη που για κάποιους έχει τόση σημασία, ενώ για κάποιους άλλους είναι απλώς ένα ψέμα για να είμαστε καλά. Κανείς δεν μπορεί να αποφασίσει τι πρέπει και τι δεν πρέπει να γνωρίζεις. Είναι δικαίωμα σου να χτίζεις σχέσεις κι αναμνήσεις σε γεγονότα αληθινά, καλά ή κακά. Μπορεί η αλήθεια μερικές φορές να πληγώνει, αλλά είναι τραύματα που πιθανόν μπορεί να κλείσουν. Το ψέμα όμως δε μας κάνει γρατζουνιές, μα καρφώνει την καρδιά… και δυστυχώς χωρίς γυρισμό!

 

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Λεωνίδας Λαζελης

Δηλώνω τρομερά ονειροπόλος και φανατικά καλλιτέχνης! Κατάγομαι από την Δράμα και ζω στην Κέρκυρα όπου και σπουδάζω στο τμήμα Τεχνών ήχου και εικόνας του Ιόνιου Πανεπιστημίου. Αγαπώ την φωτογραφία και ηρεμώ με την μουσική. Λατρεύω να χάνομαι στις ταινίες και τις σειρές μου, μα και να εκφράζομαι με τα κείμενα μου.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;