Ταξίδι στο άγνωστο ΄΄ εγώ ΄΄ σου

Τα χρόνια περνούν και γύρω σου όλα αλλάζουν. Οι άνθρωποι, οι συνθήκες, μα πριν απ’ όλα αλλάζεις εσύ. Το ερώτημα όμως είναι ένα. Αντέχεις όλες αυτές τις αλλαγές τις προσωπικότητάς σου; Μπορείς να κάνεις την  ανακάλυψη του εαυτού σου, χωρίς αυτό να έχει εκρηκτικές επιπτώσεις στην ζωή σου; Διότι, για να κάνεις κάτι τέτοιο, πρέπει να είσαι απόλυτα έτοιμος για τις συνέπειες, γιατί όπως λέει και ο John O’Donohue “το εγώ είναι ο ψεύτικος εαυτός, που αναδύεται μέσα από το φόβο και την άμυνα”.

4-1-2-thumb-large

Η αλήθεια είναι ότι, πολλές φορές δεν μπορείς να καταλάβεις πότε χρειάζεται να κάνεις μια αλλαγή στον τρόπο που σκέφτεσαι και πότε πρέπει, απλά να υποστηρίξεις αυτά που πιστεύεις. Είναι πολύ δύσκολο να μην υποκύψεις σε όλα αυτά τα υποσυνείδητα μηνύματα που υπάρχουν γύρω σου. Ωστόσο, είναι πολύ πιο δύσκολο να μπορέσεις να κρατήσεις την αυθεντικότητα σου, το “εγώ” σου ακλόνητο και ανεπηρέαστο. Αυτός είναι ο λόγος που σε κάνει μοναδικό, αυτή η αιτία που κάποιοι άνθρωποι διάλεξαν εσένα να βρίσκεσαι δίπλα τους! Τι συμβαίνει όμως, όταν εσύ ο ίδιος, δεν έχεις καταλάβει ποια είναι τα στοιχεία που συνθέτουν το χαρακτήρα σου; Αυτό, είναι πραγματικά δύσκολο και εκεί είναι που απαιτείτε το  περισσότερο θάρρος.

Αρχικά, πρέπει να ψάξεις μέσα σου και να αποδεχθείς όλα τα αρνητικά της προσωπικότητάς σου. Να βρεις ποιο είναι το μελανό στοιχείο του χαρακτήρα σου και να προσπαθήσεις να το κάνεις, την κινητήρια δύναμή σου. Αν για παράδειγμα, είσαι πολύ εγωιστής μην προσπαθήσεις να το κρύψεις με ένα ψεύτικο χαμόγελο, αλλά βάλε τον εγωισμό σου μπροστά και υπερασπίσου κάποιον αδύναμο που έπεσε θύμα ενός άλλου εγωιστή σαν και εσένα. Όταν το κάνεις, θα νιώσεις πως ακόμη και τα άσχημα στοιχεία σου αν μπερδευτούν με λίγη καλή θέληση δημιουργούν κάτι όμορφο, κάτι που επισκιάζει όλα τα αγκάθια του εαυτού σου.

Το δεύτερο βήμα, είναι να αναγνωρίσεις τα θετικά σημεία του χαρακτήρα σου. Για να σε προλάβω! ΌΧΙ, δεν ξέρουμε όλοι τι είναι αυτό που μας κάνει αγαπητούς. Παραδέξου το! Πόσες φορές ένιωσες ανασφάλεια για κάτι που είπες σε μια συζήτηση επειδή κάποιος σε κοίταξε λίγο περίεργα; Ή πόσες φορές έπεσες στο κρεβάτι με δάκρυα στα μάτια, επειδή ένιωσες λίγος να αντιμετωπίσεις μια κατάσταση που ήρθε στη ζωή σου; Σίγουρα πάρα πολλές! Άρα, ούτε και εσύ ξέρεις τα θετικά του εαυτού σου. Γιατί αν τα ήξερες θα τα έβαζες μπροστά και θα αντιμετώπιζες ότι μπορεί να σε δυσκόλεψε κατά καιρούς! Όταν τα ανακαλύψεις, μην προσπαθήσεις με αυτά να επισκιάσεις  τα αρνητικά ,αλλά όπως είπαμε και πριν, να φροντίσεις να  συνυπάρξουν μαζί, αρμονικά και δημιουργικά.50431104_49196737_47288267_maski

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν κάνεις όλα τα παραπάνω είσαι έτοιμος για το τελευταίο στάδιο ανακάλυψης του πραγματικού σου «εγώ»!  Η ερώτηση σε αυτό το σημείο είναι απλή αλλά η απάντησή της  πολύ πολύπλοκη.
Σε επηρέασε καθόλου αυτό που μόλις διάβασες;
Προσπάθησες και εσύ να απαντήσεις σιωπηλά σε αυτά τα ερωτήματα;
Αν ναι, γιατί το έκανες; Γιατί η γνώμη του άλλου, και μάλιστα κάποιου άγνωστου, είναι τόσο σημαντική για εσένα; Μήπως ακόμη ψάχνεις απαντήσεις στα μάτια των άλλων; Γιατί αν το κάνεις βρίσκεσαι ακόμη πολύ πίσω! Η ανακάλυψη του αυτού σου είναι κάτι που πρέπει να κάνεις μόνος σου αν θέλεις να οδηγηθείς σε αληθινά αποτελέσματα!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μπιμπούδη Γεωργία

Εγωίστρια, ονειροπόλα και νευρική, λατρεύω τη Σαμοθράκη, το μπέργκερ, τις νεράιδες και το τσίπουρο. Ζω για να τραγουδάω και να ζωγραφίζω και παθιάζομαι με τα βιβλία, φτάνοντας σε σημείο εθισμού!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;