Τα δώρα των Χριστουγέννων

Τα δώρα των Χριστουγέννων

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν όλο και πιο πολύ και αρχίζουμε να σκεφτόμαστε τι δώρα θα προσφέρουμε στους αγαπημένους ανθρώπους της ζωής μας. Οι ιδέες  και οι επιλογές είναι πολλές με μοναδικό σκοπό να προσφέρουμε λίγη χαρά στο πρόσωπό τους. Τα δώρα , μην  υλικά απαραίτητα , είναι μια ένδειξη απέναντι σε αυτούς που αγαπάμε ότι τους σκεφτήκαμε. Όπως έλεγε και μια καθηγήτρια μου είναι η κίνηση, η σκέψη και ο χρόνος που ξόδεψες για μένα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Και ότι και να λένε ότι τα Χριστούγεννα είναι μια εμπορευματοποιημένη πλέον γιορτή εγώ ξέρω πως για πολλούς από μας είναι μια ευκαιρία προσφοράς προς όλους τους συνανθρώπους μας. Για μένα αυτό είναι το πιο σπουδαίο και ξεχωριστό.

Όταν η έμπνευση και η δημιουργία νικούν

Μπορεί να μην είναι μια από εκείνες τις περιόδους της ζωής σου που τα οικονομικά σου είναι στα καλά τους. Πολύ λογικό και κατανοητό, ειδικά αν είσαι φοιτητής το μπάτζετ σου σαφώς και είναι περιορισμένο. Όμως ακόμη και έτσι οι ιδέες και η στιγμή να φερθείς δημιουργικά είναι τώρα. Μπορείς να δημιουργήσεις κάτι σε κάποιον από μια εικόνα , από παλιές φωτογραφίες που θα συνθέτουν ένα όμορφο κολλάζ, μπορείς επίσης να ετοιμάσεις ένα γλυκό σε κάποιον. Ειδικά τώρα, στις γιορτές, όλοι μας εκτιμάμε τα γλυκά λίγο παραπάνω. Επίσης μην ξεχνάς πως υπάρχουν πολλά παλαιοπωλεία με βιβλία άλλα και vintage αντικείμενα που κοστίζουν ελάχιστα αλλά είναι πραγματικοί θησαυροί. Προϋπόθεση να γνωρίζεις το γούστο του άλλου. Και μην ξεχνάτε να βάλτε φαντασία, ξεφύγετε από τα τετριμμένα δώρα. Και η συνοδεία μιας όμορφης κάρτας είναι το κλειδί της επιτυχίας.Σκεφτείτε δώρα  που θα συγκινήσουν, που θα εκπλήξουν τον άλλον και το πιο σημαντικό θα τον κάνουν να χαμογελάσει. Κάτι ακόμα σημαντικό είναι να καταφέρεις με το δώρο σου να περάσεις και ένα μήνυμα στον δέκτη, όπως για παράδειγμα προσέφερε σε κάποιο που λατρεύει το τσάι ένα κουτί με ένα γευστικό είδος τσαγιού. Έτσι σίγουρα έχεις καταφέρει να μπεις στην καθημερινότητα του. Κάθε φορά που θα πίνει τσάι θα σε θυμάται. Ήταν ένα από τα αγαπημένα χριστουγεννιατικά μου δώρα.

Η αίσθηση του να δίνεις απλόχερα είναι το παν

Από μικρή μου άρεσε πάντα να κάνω δώρα , στην οικογένεια μου , στους φίλους μου. Ήθελα πάντα να προσφέρω το δώρο μου στον άλλον και να τον βλέπω να χαμογελάει. Να νιώθω ότι χάρηκε με την πράξη μου αυτή. Τα δώρα και γενικότερα τα Χριστούγεννα είναι απλά μια όμορφη αφορμή. Και είναι σημαντικό να προσφέρουμε σε αυτήν την ζωή, οι μέρες αυτές μας κάνουν πιο ευαίσθητους οπότε να μην ξεχάσουμε να βοηθήσουμε και εκείνους που έχουν ανάγκη, με το ελάχιστο δυνατό που μπορούμε, ακόμη και αυτό είναι προσφορά.

Το να είσαι απλόχερος ως άνθρωπος είναι σημάδι ότι είσαι απλόχερος στα πάντα , σε συναισθήματα και σε αγάπη. Είναι αξεπέραστη η ομορφιά του να δίνεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ίνα Οικονόμη

Μποέμικο και ρομαντικό πνεύμα με αγάπη για τα βιβλία,τα ταξίδια και τις βόλτες στο κέντρο της Αθήνας. Ανεξήγητη αγάπη για την φιλοσοφία. "Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα:πως να ξαναγεννηθείς αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη"-Νίτσε

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;